Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 12/6/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

                                                        Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη και την Παρασκευή από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες στις περισσότερες περιοχές όμως στην Πελοπόννησο και στα δυτικά και βόρεια της χώρας θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια ενώ οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ από βόρειες κατευθύνσεις…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να είναι πιο κοντά από ποτέ και από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα χορέψει... σάμπα!

ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το βράδυ αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την οικοδέσποινα Βραζιλία να υποδέχεται την Κροατία και το gazzetta.gr σας θυμίζει τι έχουν κάνουν οι διοργανωτές στις πρεμιέρες τους.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



Δάση του Αμαζονίου είναι πιθανό ήδη να εμφανίζουν επιπτώσεις λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με ευρήματα μελέτης που βασίζεται σε παρακολούθηση 35 ετών.

ΟΙ 7 ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ


Mεγαλοπρεπής, πολύβουη, μ’ ένα εξωτικό χρώμα και διάθεση κερδίζει τον επισκέπτη. Το clickatlife.gr σας δείχνει τις πιο όμορφες πόλεις της Ασίας. Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 83% ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΚΙΝΗΤΑ


Φτηνότερες έως και κατά 83% θα είναι οι κλήσεις από κινητά τηλέφωνα προς σταθερά μέχρι το τέλος του χρόνου.                                                                                                                                                                                                            Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μειωθούν οι τιμές των κλήσεων από κινητά σε σταθερά
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 προβλέπονται σταδιακές μειώσεις στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς σταθερά δίκτυα σε όλους τους παρόχους στην ελληνική αγορά ώστε αυτά να διαμορφωθούν σε 0,0735 ευρωλεπτά/λεπτό. Οι μειώσεις των τελών θα συνεχιστούν και τα έτη 2015 και θα φτάσουν τα 0,0695, 2016 οπότε θα πέσουν στα 0,0665 και 2017 οπότε και θα φτάσουν σε 0,0545 ευρωλεπτά/λεπτό.
Η ΕΕΤΤ εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή, καθώς προωθεί τη διάθεση νέων συνδυαστικών οικονομικών προγραμμάτων στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία με χαμηλότερες λιανικές χρεώσεις για κλήσεις προς όλα τα δίκτυα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις της έχουν οδηγήσει σε συνολική μείωση κατά 91% στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς σταθερά δίκτυα από το 2006 (0,804 ευρωλεπτά/λεπτό) έως σήμερα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/6/2014


1798 Στο φρούριο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, οι Τούρκοι στραγγαλίζουν τον Ρήγα Φεραίο και τους επτά συντρόφους του. Είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο από τους Αυστριακούς στην Τεργέστη. Ανακρίθηκαν στη Βιέννη και παραδόθηκαν στους Οθωμανούς.
1964 Το ρατσιστικό καθεστώς της Νότιας Αφρικής καταδικάζει τον Νέλσον Μαντέλα σε ισόβια. Θα αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 1990. Το 1994 θα γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας.
1965 Παρουσιάζεται η θεωρία του Μπινγκ Μπανγκ για τη δημιουργία και την εξέλιξη του Σύμπαντος. Κατά τη στιγμή μηδέν όλη η ύλη ήταν συμπυκνωμένη σ΄ ένα σημείο. Ακολούθησε μια εκρηκτική διαστολή, ο λεγόμενος πληθωρισμός, που επέκτεινε ομοιόμορφα το Σύμπαν προς κάθε κατεύθυνση. Η διαστολή συνεχίστηκε με την ώθηση της αρχικής επιτάχυνσης και ένα μυστηριώδες ακόμα φαινόμενο, τη σκοτεινή ενέργεια.
1945 Το ΚΚΕ αποκηρύσσει τον Αρη Βελουχιώτη.
1955 Με απόφαση του υπουργού Συγκοινωνιών Κωνσταντίνου Καραμανλή αρχίζει η απομάκρυνση των τροχιοδρόμων (τραμ) από την Αθήνα.
2004 Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου η Εθνική Ελλάδας νικά την Πορτογαλία με 2-1.
2012 Μαζικά συλλαλητήρια ξεσπούν στην Τεχεράνη και άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν. Οι διαδηλωτές αμφισβητούν το επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που θέλει τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ να κερδίζει με 62,63% τον εκσυγχρονιστή αντίπαλό του Μιρ Χουσεΐν Μουζανί.