Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να λατρέψει κανείς την Ελλάδα. Το αμερικανικό site Βuzzfeed βρήκε 49 και τους «έντυσε» με εντυπωσιακές φωτογραφίες. Παραλίες, ήλιος, θάλασσα, φέτα, χταποδάκι, γέλια.
Εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία και η φιλοσοφία, εκεί όπου ο κόσμος είναι γεμάτος πάθος και αγάπη για το φαγητό, το ποτό, την οικογένεια και τους φίλους.
Το Βuzzfeed θεωρεί πως δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα να ανησυχεί για τους άλλους!
Ιδού λοιπόν γιατί όλος ο κόσμος πρέπει να αγαπάει την Ελλάδα…

ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Βασισμένη σε μια πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, αποτελεί την κινηματογραφική επιστροφή του Χριστού 10 χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη και πολύ βίαιη ταινία του Μελ Γκίμπσον, τα «Πάθη του Χριστού». Αυτή τη φορά το ζήτημα προσεγγίζεται πιο περιεκτικά.

ΧΑΠΙ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Κι αυτό γιατί μια επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρουσιάζει το κακάο, συγκεντρώνοντάς τες σε ένα χάπι που θα προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό!    Για πολλούς η σοκολάτα αποτελεί... φάρμακο για κάθε φορά που δεν αισθάνονται καλά, φαίνεται όμως ότι μπορεί να γίνει φάρμακο στην κυριολεξία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21/3/2014


1556 Στην Οξφόρδη θανατώνεται στην πυρά ο Τόμας Κράνμερ, πρώτος προτεστάντης αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι. Στην Αγγλία η Μαρία Α' η Αιμοσταγής έχει επαναφέρει τον καθολικισμό.
1800 Στη Βενετία ενθρονίζεται ο Πάπας Πίος Ζ'. Χρησιμοποιεί τιάρα από χαρτί. Ο στρατός του Ναπολέοντα, κατακτώντας τη Ρώμη, είχε λεηλατήσει όλα τα σύμβολα της παπικής εξουσίας.
1800 Με τη ρωσοτουρκική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης συγκροτείται η Ιόνιος Πολιτεία. Τα Επτάνησα είναι το πρώτο αυτοδιοικούμενο ελληνικό κράτος μετά την Αλωση.
1910 Ιδρύεται το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας. Το αποτελούν 2.000 εργάτες.
1919 Ανακηρύσσεται η Σοβιετική Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Θα καταλυθεί την 1η Ιουλίου με την κατάληψη της Βουδαπέστης από ρουμανικά στρατεύματα.
1925 Μαρασλειακά. Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί για υλιστική διδασκαλία τη Ρόζα Ιμβριώτη, καθηγήτρια στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Αρχίζει η επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού δημοτικισμού.
1935 Ο Σάχης της Περσίας Ρεζά Παχλεβί ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ονομασία Ιράν. Σημαίνει Χώρα των Αρίων.
1960 Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική. Σφαγή στο Σαρπεβίλ. Η Αστυνομία ανοίγει πυρ εναντίον άοπλων μαύρων διαδηλωτών. Σκοτώνει 69 και τραυματίζει 180 άτομα.
1980 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κηρύσσει μποϊκοτάζ στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας. Επικαλείται τη σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν.
2000 Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είναι ο πρώτος Ποντίφικας που επισκέπτεται το Ισραήλ.