Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΦΘΑΣΕΤΕ ΤΑ 100


8 επιστημονικές συμβουλές για να φθάσετε τα 100!

Κάθε χρόνο στα γενέθλιά σας, σάς πιάνει πανικός που τα χρόνια περνούν; Διαβάστε με ποιους τρόπους, θα τα εκατοστήσετε!


Ο, καταγεγραμμένα, γηραιότερος άντρας αυτή τη στιγμή στη γη είναι ο Alexander Imich, πολωνικής καταγωγής που ζει στη Νέα Υόρκη, γεννηθείς το 1903 και ο οποίος γιόρτασε στις 4 Φεβρουαρίου τα 111 χρόνια του.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ


Βρήκαν το πλοίο του Κολόμβου

Ηταν το πιο αργό, ίσως και το λιγότερο εντυπωσιακό από τα πλοία του Κολόμβου, ωστόσο, παρότι είχε αποκτηθεί από δεύτερο (ή και τρίτο) χέρι, η «Σάντα Μαρία» ήταν η ναυαρχίδα του.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14/5/2014


1264 Πόλεμος των Βαρόνων. Στη μάχη του Λεβές οι εξεγερμένοι ευγενείς της Αγγλίας, με επικεφαλής τον Σιμόν του Μπονφόρ, αιχμαλωτίζουν τον βασιλιά Ερρίκο Γ'. Μετά 15 μήνες ο διάδοχος Εδουάρδος θα καταστείλει την εξέγερση.
1610 Στο Παρίσι, ο φανατικός καθολικός Φραγκίσκος Ραβαγιάκ σκαρφαλώνει στη βασιλική άμαξα και δολοφονεί τον Ερρίκο Δ' της Γαλλίας. Με το Διάταγμα της Νάντης είχε νομιμοποιήσει τους Προτεστάντες.
1643 Ανεβαίνει στον θρόνο ο Λουδοβίκος ΙΔ' της Γαλλίας. Είναι μόλις 4 ετών.
1917 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Τμήματα του Ελληνικού Στρατού, πιστά στην κυβέρνηση Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, νικούν τις γερμανικές και βουλγαρικές δυνάμεις στο Ραβινέ Σερρών.
1928 Εγκαινιάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρώτος διοικητής ο Αλέξανδρος Διομήδης.
1939 Στο Περού η Λίνα Μεντίνα γίνεται η αποδεδειγμένα νεότερη μητέρα. Είναι 5 ετών.
1940 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Ολλανδία παραδίδεται στους ναζί.
1948 Στο Τελ Αβίβ, ο Μπεν Γκουριόν ιδρύει το κράτος του Ισραήλ στα υπό βρετανική εντολή παλαιστινιακά εδάφη. Αρχίζει ο Α' Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος.
1955 Ψυχρός Πόλεμος. Ιδρύεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
1962 Στην Αθήνα ο Χουάν Κάρλος, κατοπινός βασιλιάς της Ισπανίας, παντρεύεται την πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας. Το Δημόσιο ξόδεψε για τον γάμο το εξωφρενικό για την εποχή ποσό των 90 εκατ. δραχμών.
2013 Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν κηρύσσει τις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της τρομοκρατικής δράσης της Μπόκο Χάραμ.