Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

TO ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

To «Ελ Νίνιο» ξανά στο προσκήνιο

O χάρτης απόκλισης θερμοκρασίας από τον Ιανουάριο του 1998 δείχνει (με κόκκινο χρώμα) την τεράστια θερμή θαλάσσια επιφάνεια, η οποία εκτείνεται από την ακτή του Περού έως τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό. Το 1998 έλαβε χώρα το ισχυρότερο Ελ Νίνιο από την αρχή των μετεωρολογικών μετρήσεων. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους επίκειται και πάλι σύμφωνα με προβλέψεις μετεωρολόγων ένα δυνητικά ισχυρό Ελ Νίνιο.

GAME OF THRONES: ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΣΕΙΡΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Bob Dylan, Lady Gaga και Placebo θα εμφανιστούν στην Ελλάδα

e

Την Ελλάδα προτίμησαν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τα οποία θα εμφανιστούν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι, αναγνωρίζοντας το πάθος του ελληνικού κοινού και θέλοντας να χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες στους Έλληνες θαυμαστές τους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23/4/2014


1343 Εξέγερση της Νύχτας του Αγίου Γεωργίου. Οι Εσθονοί επαναστατούν εναντίον των Τευτόνων και των Δανών, που είχαν κατακτήσει τη χώρα με τη Λιβονιακή Σταυροφορία.
1616 Πεθαίνει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η 23η Απριλίου θεωρείται και ημερομηνία γέννησής του, το 1564.
1821 Ελληνική Επανάσταση. Στη γέφυρα της Αλαμάνας (Σπερχειός) ο Αθανάσιος Διάκος ηττάται από τις υπέρτερες δυνάμεις του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ. Ακολουθεί ο μαρτυρικός θάνατός του.
1827 Ελληνική Επανάσταση. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε ηλικία 43 ετών, ξεψυχάει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι. Είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή με τους Τούρκους στο Φάληρο. Ο Βλαχογιάννης κάνει λόγο για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο.
1944 Εθνική Αντίσταση. Στην κατεχόμενη Ελλάδα το ΕΑΜ οργανώνει εκλογές για την ανάδειξη του Εθνικού Συμβουλίου, που θα συνέλθει στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας. Ψηφίζουν μυστικά 2.000.000 άνδρες και γυναίκες.
1961 Πραξικόπημα των Στρατηγών. Εκδηλώνεται η αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ, εν όψει της ανεξαρτησίας της Αλγερίας.
1998 Σε ηλικία 91 ετών πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός.
2010 Από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υπάγεται στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.