Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ


Ένα παράξενο και ασυνήθιστο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο Lovund της Νορβηγίας, όπου σημειώθηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Τραγωδία με 26χρονη Χαλκιδέα φοιτήτρια σημειώθηκε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου, στην περιοχή Κουρέντι της Χαλκίδας. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η άτυχη κοπέλα βγήκε χωρίς ρούχα στο μπαλκόνι του δωματίου της (στον 3ο όροφο πολυκατοικίας) και έπεσε στο κενό!

Μετά από λίγο, έντρομοι οι άνθρωποι της οικογένειας της αντιλήφθηκαν το τραγικό συμβάν και ξέσπασαν σε κραυγές απόγνωσης. Η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τη σωρό της κοπέλας και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΕΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

                                                                                                                                                                   

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΩΜΑ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Σε κώμα για 20 μέρες

Σε κώμα για 20 μέρες                                                                                                                                                                                                                              Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται πάνω από δύο εβδομάδες έπειτα από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο. 


Από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, ακόμη κι αν επιβιώσει, δεν θα είναι ο αυτός που όλοι ξέρουμε.

Μάλιστα, μελέτη η οποία έχει δημοσιευθεί στο "American Medical Association" αναφέρει πως, άτομα που έχουν υποστεί αντίστοιχα ατυχήματα με αυτό του 45χρονου Γερμανού, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. 

Οι γιατροί όμως δεν έχουν αποκλείσει και το χειρότερο σενάριο: να μην ξυπνήσει ποτέ από το τεχνητό κώμα. Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα του ειδικού νευροχειρουργού, Αντρέας Τσάιγκερ: «Σε κώμα μπορεί θεωρητικά να διατηρηθεί για μια ζωή. Δεν θα βλάψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα τραύματα στον εγκέφαλο είναι από τα πιο περίπλοκα που μπορούν να συμβούν στο ανθρώπινο σώμα».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/1/2014


1535. Ο Ισπανός κατακτητής Φρανσίσκο Πιζάρο ιδρύει τη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού.
1670. Ο σερ Χένρι Μόργκαν, Ουαλός κουρσάρος και πειρατής, ναύαρχος του βρετανικού στόλου, καταλαμβάνει τον Παναμά.
1778. Ο Βρετανός θαλασσοπόρος Τζέιμς Κουκ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος, που προσεγγίζει τις ακτές των νησιών της Χαβάης. Τα ονομάζει Νησιά του Σάντουιτς.
1788. Στο Μπότανι Μπέι φτάνουν τα πλοία, που μεταφέρουν τους πρώτους 736 κατάδικους από την Αγγλία στην Αυστραλία.
1801. Στη Γαλλία στο Μοναστήρι της Παναγίας του Σαμπ συλλαμβάνεται ο Ζαν Καρμπόν. Ήταν ο επικεφαλής ομάδας μοναρχικών, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ναπολέοντα. Από την έκρηξη στην παγιδευμένη άμαξα σκοτώθηκαν 22 πολίτες. Θα καρατομηθεί στις 21 Απριλίου.
1823. Το Ναύπλιο ορίζεται πρωτεύουσα στην επαναστατημένη Ελλάδα.
1871. Γαλλοπρωσικός Πόλεμος. Κατά την πολιορκία του Παρισιού οι Γερμανοί ηγεμόνες κηρύσσουν στα ανάκτορα των Βερσαλλιών τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αυτοκρατορία (Γερμανικό Ράιχ). Αναγορεύουν Αυτοκράτορα τον Γουλιέλμο Α΄ της Πρωσίας.
1904. Κύμα απεργιών ξεσπά στη Γερμανία, καθώς αποτυγχάνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της νηματουργικής βιομηχανίας και των εργατών.
1911. Ο Γιουίτζιν Ίλι με αεροπλάνο (διπλάνο) «Κέρτις» προσνηώνεται και απονηώνεται από το πρυμναίο κατάστρωμα του θωρηκτού «Πελσιλβάνια» στον κόλπο του Σαν Φανσίσκο. Αρχίζει η εποχή των αεροπλανοφόρων.
1915. Στα Τρίκαλα γεννιέται ο λαϊκός συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης.
1923. Καθιερώνεται στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου.
1953. Η Ελένη Σκούρα εκλέγεται η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής στην αναπληρωματική εκλογή της Θεσσαλονίκης.
1996. Ο Κώστας Σημίτης αναδεικνύεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Συγκεντρώνει 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.
2009. Πόλεμος στη Γάζα. Η Χαμάς δέχεται τις ισραηλινές προτάσεις για τερματισμό των συγκρούσεων και τερματισμό της επίθεσης.