Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΒΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ και ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο… Το επινόησε ο Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ το έτος 1974.

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μία στις τέσσερις αποικίες μελισσών κατέρρευσε το χειμώνα


Οι μέλισσες στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν με ρυθμούς μη βιώσιμους για τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους, προειδοποίησε σε νέα έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα - οπότε και οι κυψέλες τους είναι πιο ευάλωτες - αναφέρθηκαν απώλειες που φθάνουν σχεδόν το ένα τέταρτο των αποικιών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23/5/2014


1458 Στη Φλωρεντία, με απόφαση του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ΄, θανατώνεται στην πυρά ο Ιερώνυμος Σαβοναρόλα, δομινικανός μοναχός καλβινικής αυστηρότητας. Είχε ζητήσει την καθαίρεση του διεφθαρμένου ποντίφικα, πατέρα και εραστή της Λουκριτίας Βοργία.
1568 Οι Κάτω Χώρες κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία. Αρχίζει ο Ογδονταετής Πόλεμος.
1618 Εκπαραθύρωση της Πράγας. Προτεστάντες ευγενείς, με επικεφαλής τον κόμη Κουντ Τιρν, εισβάλλουν στην καγκελαρία. Πετούν από το παράθυρο δύο απεσταλμένους του Πάπα, που θα σωθούν πέφτοντας σε σωρό από κοπριά. Αρχίζει ο Τριακονταετής Πόλεμος.
1813 Ανεξαρτησία της Βενεζουέλας. Ο Σιμόν Μπολιβάρ εισέρχεται στην πόλη Μέριδα και ανακηρύσσεται «Ελευθερωτής».
1820 Στο λιμάνι της Μήλου το άγαλμα της Αφροδίτης φορτώνεται σε γαλλικό πλοίο με τελικό προορισμό το Παρίσι.
1878 Η Τουρκία παραχωρεί την Κύπρο στην Αγγλία, που θα καταβάλλει ετησίως 92.647 στερλίνες.
1934 Στο Μπένβιλ Πάρις της Λουιζιάνα σκοτώνεται σε μπλόκο της Αστυνομίας το διάσημο ζευγάρι κακοποιών Μπόνι και Κλάιντ.
1951 Στην Αθήνα γεννιέται ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της ΝΔ από τον Νοέμβριο του 2009 και πρωθυπουργός από τον Ιούνιο του 2012.
2012 Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ψεύτικη είδηση για έκρηξη βόμβας στον Λευκό Οίκο και τραυματισμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Στη Γουόλ Στριτ πουλιούνται μέσα σε λίγα λεπτά μετοχές αξίας 134 δισ. δολαρίων και ο Ντάου Τζόουνς χάνει 143 μονάδες.