Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ


atheer0glasses
Τα γυαλιά Google Glasses παρέχουν στο χρήστη πάμπολλες δυνατότητες όπως ανάγνωση email, πλοήγηση, απάντηση κλήσεων κ.α. χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να απαιτεί ιδιαίτερη ευφυία.
Κάτι τέτοιο έρχονται να προσφέρουν τώρα τα νέα έξυπνα γυαλιά της τεχνολογικής εταιρείας Atheer τα οποία αλληλεπιδρούν με το χρήστη, του προσφέρουν λύσεις αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του (για παράδειγμα του προτείνουν φαγητά που μπορεί να μαγειρέψει βάσει αυτών που έχει στο ψυγείο του) και γενικότερα βελτιώνουν τη ζωή του σε κάθε πιθανή πτυχή.
Σύμφωνα με την Atheer, η τεχνολογία που βλέπουμε στο παρακάτω video αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη διετία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύσουν το project από εδώ και να κάνουν τα γυαλιά δικά τους (Δεκέμβριο 2014) καταβάλλοντας το ποσό των $350:

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο Μιχαΐλ Καλάσνικοφ.
Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής του πασίγνωστου ομώνυμου αυτόματου όπλου, Μιχαΐλ Καλάσνικοφ. 

την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 94 ετών, άφησε ο σχεδιαστής του πασίγνωστου ομώνυμου αυτόματου όπλου, Μιχαΐλ Καλάσνικοφ, όπως μετέδωσαν την Δευτέρα (23/12) ρωσικά ΜΜΕ.
Ο Καλάσνικοφ, που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα είχε εισηχθεί πριν από περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο. Η επίσημη αιτία θανάτου του ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, κάτι που θα ανακοινωθεί μετά από την νεκροψία που θα διενεργηθεί ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμα η ημερομηνία της κηδείας του, το κόστος της οποίας προτίθεται να καλύψει η περιφέρεια της Ουντμουρτίας, στην οποία διέμενε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια ενώ η περιφέρεια του Ουντμουρτίας, στην οποία διέμενε ο εκλιπών, ανακοίνωσε: ""Είναι λυπηρό και δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Μιχαΐλ Καλάσνικοφ δεν είναι πια κοντά μας. Χάσαμε έναν από τους πιο ταλαντούχους και αφοσιωμένους πατριώτες. Υπηρέτησε τη χώρα σε όλη τη ζωή του".
Ο Καλάσνικοφ γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1919 στη Σιβηρία και ήταν ένα από τα 18 παιδιά της οικογένειας. Το 1938 κλήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό, με τις δεξιότητες του να χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των όπλων και του εξοπλισμού. Ο σχεδιασμός του πολυβόλου ΑΚ47 ολοκληρώθηκε το 1947 και δύο χρόνια αργότερα εγκρίθηκε η χρήση του από τον σοβιετικό στρατό.
Ο Καλάσνικοφ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τους πολλούς θανάτους από το όπλο που σχεδίασε, κατηγορώντας γι' αυτούς την πολιτική των χωρών που τα απέκτησαν. Ωστόσο, η υπερηφάνεια του μετριάστηκε όταν άρχισαν τα χρησιμοποιούνται από εγκληματίες και παιδιά-στρατιώτες.

ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

 Μία βουτιά που παρόμοιά της, δεν έχετε ξαναδεί…

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΣΩΝΑ

Τροχαίο ατύχημα είχαμε σήμερα το πρωί στον Πισσώνα. Αυτοκίνητο που κινείτο στο ρεύμα προς Χαλκίδα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα μικρού βάθους.
Το αυτοκίνητο οδηγούσε 40χρονος άντρας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν κι άλλα άτομα στο αυτοκίνητο, τα οποία ευτυχώς δεν έπαθαν σημαντική ζημιά στην υγεία τους.
Στο σημείο επενέβη το α.τ. Αρτάκης καθώς και άντρες της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του τροχαίου δείχνουν ότι οφείλεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω πάγου.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

Χρειάστηκε 150 αυγά και 100 κιλά ζάχαρη

Θεσσαλονικιώτικος κουραμπιές 300 κιλών διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες

Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό κατασκευάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.
Η ΔΕΘ-Helexpo συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων.
Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΜΙΚΗΣ

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο Ιατρικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη τη Δευτέρα ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του, πνευμονολόγο, Παναγιώτη Ραπακούλια ο κ. Θεοδωράκης μετέβη στο νοσοκομείο, επειδή ένιωσε αδιαθεσία και εμφάνισε υψηλό πυρετό.
Ο Μ. Θεοδωράκης θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ

Προπονητής της Αναντολού Εφές κι επισήμως θα είναι πλέον ο Βαγγέλης Αγγέλου ο οποίος αντικαθιστά τον Οκτάι Μαχμουτί.                                                      Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι κι επισήμως πλέον προπονητής της Αναντολού Εφές, όπως ανακοίνωσε επίσημα η τουρκική ομάδα.
Η Εφές αφού ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Οκτάι Μαχμουτί, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την πρόσληψη του Έλληνα προπονητή. Έτσι, έγινε ο 8ος Έλληνας προπονητής που αναλαμβάνει ομάδα στη Euroleague.
Ο έμπειρος κόουτς ο οποίος έκατσε την Κυριακή για τελευταία φορά στον πάγκο του Άρη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την τουρκική ομάδα μέχρι το 2016, δηλαδή διάρκειας 2,5 ετών.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, αναφέρεται ότι ο Αγγέλου ήταν ασίσταντ κόυτς του Ίβκοβιτς, όταν κατέκτησε την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και ότι ασχολείται με την προπονητική εδώ και 17 χρόνια.
Το 2006 επίσης κατέκτησε το Εurocup με την Ντιναμό Μόσχας, όντας και πάλι συνεργάτης του Σέρβου κόουτς, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των ΑΕΚ, Τρικάλων και του φυσικά του Άρη.
Στο μεταξύ, η τουρκική ομάδα εξετάζει και την περίπτωση του Θανάση Γιαπλέ, προπονητή του Ρεθύμνου.                                 

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ

ΓΣΕΕ: Εργοδότες δίνουν δώρο Χριστουγέννων σε... δωροεπιταγές!
Με δωροεπιταγές, ή ακόμα και σε είδος, σε περιπτώσεις πρατηρίων καυσίμων ή καταστημάτων με ρούχα, προσπαθούν να “πληρώσουν” το δώρο Χριστουγέννων πολλοί εργοδότες, όπως κατήγγειλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος σημείωσε ακόμα πως υπάρχουν περιπτώσεις εργοδοτών που πιέζουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν πως έχουν λάβει το δώρο Χριστουγέννων, χωρίς να το έχουν πληρωθεί, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση μίας επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων, που πρότεινε στο προσωπικό να πάρει τα εκθεσιακά αυτοκίνητα αντί του επιδόματος εορτών!

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταγγελίες που έχει δεχθεί η ΓΣΕΕ για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων φέτος είναι κατά 25% περισσότερες σε σχέση με το 2012, καθώς πέρυσι οι καταγγελίες αφορούσαν σε 5.000 εργαζομένους, ενώ φέτος σε 6.250 εργαζομένους.

MAD FRIDAY. Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

«Γλεντζέδες» νέοι ήπιαν και φέτος μέχρι τελικής πτώσεως, έβγαλαν τα ρούχα τους και έπαιξαν τον «Αδάμ» και την «Εύα» - Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΣΕΛΣΙ

«Θα ήθελα να μείνω για 12 χρόνια στην Τσέλσι. Τον επόμενο μήνα κλείνω τα 51. Δώδεκα χρόνια θα ήταν πολύ καλά, και μετά άλλα δύο για να πάω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με κάποια εθνική ομάδα, θα προτιμούσα, βέβαια, την Πορτογαλία και μετά την Αγγλία», δήλωσε ο Μουρίνιο (φωτογραφία αρχείου).

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟ TWITTER

Αύριο η καταβολή της β' δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Πιστώνεται, πιθανότατα, αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης twitter, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Αύριο η καταβολή της β' δόσης του επιδόματος θέρμανσης
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι ήδη η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το θέμα χειρίζονται πλέον οι τράπεζες, με πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης του σχετικού ποσού την 24 τρέχοντος. «Η διαδικασία τρέχει. Είναι πια σε τράπεζες. 24/12 αν κατάλαβα καλά η πληρωμή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.
Συνολικά, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης, επί των 560.000 που υποβλήθηκαν, ανέρχεται στις 490.000.
Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21/12/2013


962 Βυζαντινο-αραβικοί πόλεμοι. Ο μελλοντικός αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς καταλαμβάνει και λεηλατεί το Χαλέπι.
1793 Γαλλική Επανάσταση: Μάχη της Σαβενί. Ο στρατός των βασιλοφρόνων της Βανδέας καταστρέφεται ολοσχερώς από τους δημοκρατικούς. Ακολουθούν μαζικές σφαγές αντεπαναστατών.
1888 Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ κόβει με ξυράφι το αυτί του, ενώ έχει καταληφθεί από κρίση.
1909 Στον «Εργάτη» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες η πρώτη μετάφραση στα ελληνικά (Κώστας Χατζόπουλος) του Κομμουνιστικού Μανιφέστου των Μαρξ και Eνγκελς.
1940 Ελληνοϊταλικός Πόλεμος. Το υποβρύχιο «Παπανικολής» με κυβερνήτη τον Μίλτωνα Ιατρίδη τορπιλίζει το ιταλικό πετρελαιοφόρο «Αντουανέτα» έξω από τον Αυλώνα.
1944 Δεκεμβριανά. Ο ΕΛΑΣ παγιδεύει με εκρηκτικά τον υπόνομο που καταλήγει δίπλα από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου εδρεύουν η κυβέρνηση Παπανδρέου και το επιτελείο του Σκόμπι. Η ανατίναξη ματαιώνεται λόγω της άφιξης του Τσόρτσιλ.
1972 Στις Ανδεις, σε υψόμετρο 3.700 μέτρων εντοπίζονται οι 16 επιζώντες από τη συντριβή του «Φλάιτ 571» της Ουρουγουάης πριν από 73 ημέρες. Επιβίωσαν με κανιβαλισμό. Μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Χιλής με αφυδάτωση, κρυοπαγήματα, κατάγματα, σκορβούτο, υποσιτισμό.
1975 Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό. Είναι το πρώτο χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης.
1979 Εισβολή στο Αφγανιστάν. Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ.