Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Η Συμμορία των Μάγων
Now You See me

αστεράκια
Περιπέτεια 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ με τους: Μαρκ Ράφαλο, Μελανί Λοράν, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Γούντι Χάρελσον, Άιλα Φίσερ, Μόργκαν Φρίμαν
Ένας πράκτορας του FBI και μια αστυνομικός της Interpol προσπαθούν να αποδείξουν ότι μια ομάδα τεσσάρων «ταχυδακτυλουργών» βρίσκεται πίσω από μια σειρά ληστειών και να τους συλλάβουν.

Η ΓΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ

Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων


Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων. Αυτή τη δήλωση έκανα ιάπωνες επιστήμονες, και συγκεκριμένα ο γνωστός ωκεανολόγος Μοτοτάκα Νακαμούρα.

ΜΠΟΛ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Μπολ φορτίζει ασύρματα τις συσκευές
Ένα αξεσουάρ που θα μπορεί να φορτίζει τις συσκευές χωρίς καλώδια παρουσίασε η Intel στο Λας Βέγκας.
Το διάσημο μπολ είναι η επόμενη τάση στους φορτιστές και αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που φορτίζουμε σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα αλλά και τους υπολογιστές και τα tablet.


Το συγκεκριμένο μπολ σου επιτρέπει να αφήσεις το κινητό σου και να το φορτίσει.Το μπολ είναι εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα μπολ που συνηθίζουμε να αφήνουμε τα κλειδιά μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι.
Το Smart Bowl κατασκεύασε η Intel και είναι ασύρματο.
Ο χρήστης δεν χρειάζεται να συνδέσει το κινητό του με κάποιο καλώδιο, αρκεί να το αφήσει στο μπολ και αυτό θα ξεκινήσει να φορτίζει.
Το έξυπνο μπολ παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας και αναμένεται να βγει στην αγορά το επόμενο διάστημα.                                                        



ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2014

26 ταινίες που περιμένουμε το 2014

Χωρίς πολλά περιττά πράγματα, αυτές είναι οι 26 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε φέτος.

ΣΑΤΙΡΑ ΑΛΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Το «ελληνικό 25ευρω» με τον Α. Γεωργιάδη στο μπλογκ Μπέπε Γκρίλο

Γνωστός για το σατιρικό του στυλ, ο Μπέπε Γκρίλο, ο Ιταλός κωμικός που πλέον ακολουθεί πολιτική καριέρα, αναπαρήγαγε στο μπλογκ του, δημοσίευμα για το καταργηθέν πλέον μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Το κείμενο συνοδεύεται από φωτομοντάζ όπου παρουσιάζεται χαρτονόμισμα με το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το «ελληνικό 25ευρω» με τον Α. Γεωργιάδη στο μπλογκ Μπέπε Γκρίλο
Ο Ιταλός πολιτικός και κωμικός αναπαρήγαγε στο μπλογκ του, δημοσίευμα του antidiplomatico.it, στο οποίο παρουσιάζεται «το νέο ελληνικό νόμισμα των 25 ευρώ». Πρόκειται για ένα φωτομοντάζ με το πρόσωπο του Α. Γεωργιάδη τυπωμένο στο «χαρτονόμισμα».

Το συνοδευτικό κείμενο εξηγεί ότι επρόκειτο για ένα μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρούσε να καλύψει την τρύπα στα δημοσιονομικά και αναπαράγει δηλώσεις πολιτών που χαρακτήριζαν το μέτρο «ντροπή».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9/1/2014


475 Στην Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Ζήνων ανατρέπεται από την πεθερά του Βυρίνα. Ενθρονίζεται ο Βασιλίσκος.
1349 Μαύρος Θάνατος. Στην Ελβετία, οι κάτοικοι της Βασιλείας καίνε ζωντανούς Εβραίους. Τους θεωρούν υπεύθυνους για την πανώλη.
1853 Φυλακισμένος στη Σύρα πεθαίνει ο Θεόφιλος Καΐρης, Ελληνας διαφωτιστής που διατύπωσε δική του θεολογική διδασκαλία. Ενταφιάστηκε στο λοιμοκαθαρτήριο Ερμούπολης. Βέβηλοι άνοιξαν το μνήμα, τεμάχισαν το σκήνωμα και του έριξαν ασβέστη.
1861 Αμερικανικός Εμφύλιος. Το Μισισίπι είναι η δεύτερη πολιτεία που αποσχίζεται από την Ενωση. Αρχίζει η ένοπλη σύγκρουση.
1905 Πρώτη Ρωσική Επανάσταση. Ματωμένη Κυριακή. Στην Πετρούπολη ο στρατός πυροβολεί εναντίον 100.000 διαδηλωτών. Επικεφαλής τους ήταν ο αμφιλεγόμενος ιερέας Γκεόργκι Γκαπόν. Σκοτώνονται 200 άτομα.
1957 Μετά την αποτυχία της αγγλογαλλικής επέμβασης στο Σουέζ παραιτείται ο Βρετανός πρωθυπουργός Αντονι Ιντεν.
1964 Ημέρα των μαρτύρων. Στον Παναμά, στη Ζώνη της Διώρυγας, Αμερικανοί στρατιώτες σκίζουν την παναμαϊκή σημαία. Ανοίγουν πυρ εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών. Στην τριήμερη εξέγερση θα σκοτωθούν 21 διαδηλωτές και τέσσερις πεζοναύτες των ΗΠΑ.
1980 Στη Σαουδική Αραβία αποκεφαλίζονται 63 Ισλαμιστές για την επιδρομή στο μεγάλο τέμενος της Μέκκας.
1983 Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης ανακοινώνει την υποτίμηση της δραχμής κατά 16% έναντι του δολαρίου.
2005 Ο Μαχμούντ Αμπάς κερδίζει τις παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές.