Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 14/4/2014

Η APPLE ΠΟΥΛΗΣΕ 44εκατ IPHONE ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ οικονομικό τρίμηνο του 2014, που έληξε τον Μάρτιο. Σύμφωνα με αυτά η εταιρεία πέτυχε έσοδα ύψους 45,6 δισ. δολαρίων, κέρδη ανά μετοχή στα 11,62 δολάρια και καθαρά κέρδη ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παγερή εξέγερση, υπαρξιακός μηδενισμός και τέμνουσες συνειδήσεις

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας


Με μελλοντικές καταστροφές και επιστημονική φαντασία που αναζητεί το νόημα της ύπαρξης ξεκινά η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, ενώ μια αληθινή ηρωική ιστορία, ένας θρυλικός ηγέτης και η ζωή των ανθρώπων γύρω από έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο έρχονται να μας προσγειώσουν στην απτή πραγματικότητα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

«Χρονομηχανή» στο Google Maps Street View



Δυνατότητες «χρονομηχανής» έδωσε η Google στη δημοφιλή υπηρεσία Street View του Google Maps, η οποία επιτρέπει πλέον στον χρήστη να «ταξιδέψει πίσω στον χρόνο» και να δει πόσο έχουν αλλάξει κάποιες τοποθεσίες ανά το πέρασμα των ετών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24/4/2014


1184 π.χ. Οι Αχαιοί εκπορθούν την Τροία.
1792 Γαλλική Επανάσταση. Στην πλατεία Ντε Γκρεβ του Παρισιού γίνεται η πρώτη χρήση της λαιμητόμου. Εκτελείται ο Νικολά Ζακ Πελετέρ, καταδικασμένος για ένοπλη ληστεία.
1827 Ελληνική Επανάσταση. Οι ελληνικές δυνάμεις, υπό τη διοίκηση των Κόχραν και Τζορτζ, υφίστανται πανωλεθρία στη θέση Ανάλατος (σημ. Νέα Σμύρνη). Αποτυγχάνουν να διασπάσουν τον πολιορκητικό κλοιό του Κιουταχή γύρω από την Ακρόπολη.
1915 Κόκκινη Κυριακή. Στην Κωνσταντινούπολη συλλαμβάνονται από το οθωμανικό καθεστώς 250 επιφανείς Αρμένιοι. Με τις εκτοπίσεις και τις εκτελέσεις αρχίζει η γενοκτονία των Αρμενίων.
1916 Εξέγερση του Πάσχα. Στο Δουβλίνο, η καθολική νεολαία ξεσηκώνεται εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας. Καταλαμβάνονται δημόσια κτίρια. Η Ιρλανδία ανακηρύσσεται ανεξάρτητη Δημοκρατία. Η επανάσταση θα πνιγεί στο αίμα από τον αγγλικό στρατό.
1935 Στου Ζωγράφου εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης για τη συμμετοχή στο βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου. Hταν μάρτυρες κατηγορίας στη Δίκη των Εξ.
1967 Ο Ρώσος (Σοβιετικός) κοσμοναύτης Βλαντιμίρ Κομάροφ σκοτώνεται, όταν το διαστημόπλοιο «Σογιούζ 1» συντρίβεται στο έδαφος κατά την επιστροφή του στη Γη. Είναι ο πρώτος νεκρός του Διαστήματος.
2004 Στην Κύπρο διεξάγεται δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Απορρίπτεται από τους εκλογείς με ποσοστό 75,83%.
2013 Στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, σκοτώνονται 1.129 κάτοικοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας.