Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΨΑΧΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Γιορτή για τα Ψαχνά ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών Παναθηναϊκός.

Σήμερα σε ένα κατάμεστο γήπεδο στα Ψαχνά ο αγώνας του τοπικού Ηρακλή Ψαχνών με την ομάδα του Παναθηναϊκού για την δεύτερη φάση-πρόκριση στους οχτώ του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Θωμάς Γράφα, δίνοντας το καλύτερό της εαυτό και με ευκαιρίες, φεύγει με ψηλά το κεφάλι και γράφει στις σελίδες της ιστορικής της πορείας την συμμετοχή στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Πραγματικά ήταν μία γιορτή σήμερα στα Ψαχνά και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το ευχαριστήθηκαν. Με γκόλ του Ajagun ο Παναθηναικος νίκησε για δεύτερη φορά (πρώτο παιχνίδι 3-0) τα ψαχνά και  πέρασε στους 16 του Κυπέλου Ελλάδας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Περιπέτεια 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντουαν Φούκουα με τους: Τζέραλντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ
Όταν ο Λευκός Οίκος δέχεται επίθεση, ο μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο κρατούν όμηρο Κορεάτες τρομοκράτες.                                                                                                                   ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ON LINE   ΕΔΩ                          http://www.putlocker.com/file/B072F366069D1375

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 16/1/2014

ΠΕΜΠΤΗ 16/1/2014

Στα ανατολικά και νότια οδεύουν οι βροχές και οι καταιγίδες. Νοτιάδες ως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Λευκορωσία ως την περιοχή μας κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως την ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Με την απομάκρυνση του μετώπου από την περιοχή μας, ο καιρός στη χώρα θα βελτιωθεί. Κατά τα άλλα, οι  άνεμοι μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής αυτής. Σε ότι αφορά το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή (17-19/1), το ρεύμα στη χώρα θα είναι νότιο με αποτέλεσμα τις υψηλές θερμοκρασίες, την αυξημένη σχετική υγρασία και τις τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και αφορούν στη ΒΔ Ελλάδα. Με τον ίδιο καιρό θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα, αλλά την Τρίτη προς την Τετάρτη (21-22/1) αναμένονται αξιόλογες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.                                                                                                       ΕΥΒΟΙΑ. Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά ΝΔ έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς.

                                                                                                            

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΡΕΣΤΟΡΑΝ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ

                                                                                                                                                                    Ένα παλιό DC10, που μέχρι το 2005 (!) πετούσε με τα χρώματα της Ghana Airways, αποτελεί τη νέα “καυτή” παρουσία στη... νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας της Γκάνας, Άκρα. Λειτουργεί πλέον ως εστιατόριο με την ονομασία The Green Plane υπό... κρατική ιδιοκτησία (!) αλλά υπό τη διαχείριση της ιδιωτικής εταιρείας Vindira Company Ltd.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ YOU TUBE

Ερευνα: Οι Ελληνες προτιμούν το YouTube από το Facebook                                                            Το YouTube (93%) αποτελεί πλέον το πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα. 


Στη δεύτερη θέση έρχεται το facebook (82%), ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το linkedin (61%), τα review pages (58%), τα blogs (49%) και το Twitter (46%).

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ετήσια Έρευνα Κοινωνικής Δικτύωσης 2013-2014, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν-ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.250 χρήστες των κοινωνικών δικτύων απαντώντας σε ένα δομημένο ερωτηματολόγιο την περίοδο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013.

Η ΚΑΦΕΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

                                                                                                                                                                       

Η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/1/2014


1759 Στο Λονδίνο εγκαινιάζεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο στον κόσμο.
1809 Στην Μπετανσόν της Γαλλίας γεννιέται ο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν, μουτουαλιστής φιλόσοφος και συγγραφέας, ο πρώτος που (αυτο)αποκλήθηκε αναρχικός.
1865 Αμερικανικός Εμφύλιος. Το Φορντ Φίσερ της Νέας Καρολίνας καταλαμβάνεται από τις δυνάμεις της Ενωσης. Οι Νότιοι στερούνται το τελευταίο σημαντικό λιμάνι τους.
1820 Ο Ιωάννης Καποδίστριας, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρνείται πρόταση του Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας.
1919 Εξέγερση των Σπαρτακιστών. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ, εξέχοντες Γερμανοί επαναστάτες, δολοφονούνται από τα Φράικορπς. Καταλύεται η Σοβιετική Δημοκρατία της Βαυαρίας.
1937 Ισπανικός εμφύλιος. Δεύτερη μάχη της οδού Λα Κορούνια. Οι δημοκρατικοί αποκρούουν την επιχείρηση των εθνικιστών να περικυκλώσουν τη Μαδρίτη.
1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Ιάπωνες αρχίζουν να εγκαταλείπουν το Γκουαλντακανάλ, στα νησιά του Σολομώντα. Η νίκη του αμερικανικού στρατού σηματοδοτεί το τέλος της ιαπωνικής υπεροχής στον Ειρηνικό. Από τους 29.000 Ιάπωνες επέζησαν 9.000.
1973 Πόλεμος του Βιετνάμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ανακοινώνει την αναστολή των βομβαρδισμών στο Βόρειο Βιετνάμ. Επικαλείται την πρόοδο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
1996 Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παραιτείται ενώ νοσηλεύεται στο Ωνάσειο.
1997 Στην Αλβανία καταρρέει παρατραπεζική πυραμίδα... Ξεσπούν αιματηρές διαδηλώσεις.
2001 Ο Τζίμι Γουέιλς ιδρύει τη Wikipedia.