Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 31/1/2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1/2014
Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τυνησίας κινείται αργά Α-ΒΑ και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις των ΒΑ Βαλκανίων (επέκταση του σιβηρικού αντικυκλώνα) θα επηρεάσει τη χώρα με ενισχυμένους ΒΑ έως ΝΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Ιόνιο), αρκετή συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά ως το απόγευμα τουΣαββάτου (1/2), αλλά στη συνέχεια με την προσέγγιση του χαμηλού της Τυνησίας προς την περιοχή μας ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση. Έτσι, την Κυριακή (2/2) θα επικρατήσει κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΕΥΒΟΙΑ.ΚαιρόςΝεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές
Άνεμοι: ΒΑ 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υποκόσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Εν μέσω αυτών των γεγονότων, ο Βίκτορ γνωρίζει τη Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του. Η έλξη του προς εκείνη αρχίζει και μεγαλώνει, όταν θα ανακαλύψει ότι δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα που αναζητά εκδίκηση και χρειάζεται απλά τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει κι εκείνη, ότι ούτε ο Βίκτορ είναι ο άντρας που νόμιζε, αλλά ένας άντρας που αναζητά εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι κι εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο και καθαρτικό πλάνο εκδίκησης.
Είδος Ταινίας:Δράση | Έγκλημα | Δράμα
Πρεμιέρα:4 του Απρίλη 2013 (Ελλάδα)
Σκηνοθέτης:Niels Arden Oplev
Σενάριο:Niels Arden Oplev
Ηθοποιοί:Colin Farrell, Noomi Rapace, Terrence Howard, Dominic Cooper
Διάρκεια:118'
Dead Man Down (2013) on IMDb 6.5/1011,795 votes                                                                                                               ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ON LINE ΕΔΩ                                                                                          http://www.putlocker.com/file/9FFDEC92D53E3EF3

ΠΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


Περίπου 1,23 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως επισκέπτονται κάθε μήνα το Facebook , που ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2013
Παράλληλα, το Facebook έκανε γνωστό ότι διαθέτει 945 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως σε «έξυπνες» φορητές συσκευές (smartphones και tablets).
Επιπλέον, η ημερήσια χρήση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook, ανέρχεται σε 556 εκατομμύρια ξεχωριστούς λογαριασμούς χρηστών για το μήνα Δεκέμβριο.
Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι κατέγραψε έσοδα 2,59 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 63% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, οπότε είχε έσοδα 1,59 δισ. δολάρια.

ΞΥΠΝΟΥ ΤΟΝ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ

- Ένα μήνα μετά το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις και έχουμε ένα πρώτο... ενθαρυντικό βήμα για την πορεία της υγείας του
- Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να βγάλουν τον “θρύλο” της Formula1 από το τεχνητό κώμα και -σύμφωνα με δημοσίευμα- ο “Σούμι” αντιδρά θετικά!
- Η μάνατζερ του επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαδικασία “αφύπνισης”
- Ανοιγόκλεισε τα μάτια του ο Γερμανός πιλότος, σύμφωνα με την “L’ Equipe”

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΕ NYMPHOMANIAC KAI TON ΜΥΘΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ακατάλληλη νυμφομανής, μυθικός Ηρακλής και σουρεαλιστική σύγχυση φύλου

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Αναδυόμενοι από επικά, ερωτικά, κωμικά, σουρεαλιστικά και καθημερινά πλάνα, ο μυθικός Ηρακλής, μία νυμφομανής, απλοί καθημερινοί άνθρωποι και μια όμορφη γαλλίδα πρωτοστατούν στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Χιονιάς πλήττει ΗΠΑ, Ιταλία και Βουλγαρία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έφερε χιόνι ακόμη και σε περιοχές του νότου όπου χιονίζει σπανίως, πλήττει τις ΗΠΑ αλλά και χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία, στερώντας την ζωή σε αρκετούς ανθρώπους και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

ΟΙ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ


Οι Νεάντερταλ «φταίνε» που δεν μπορούμε να κόψουμε το τσιγάρο

Πολύ περισσότερο από όσο θα πίστευε κανείς βαραίνει τον σύγχρονο άνθρωπο η γενετική κληρονομιά των Νεάντερταλ, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι η σχέση μας με τα «ξαδέλφια» μας δεν είναι καθόλου αμελητέα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/1/2014


1648 Ογδονταετής Πόλεμος. Ειρήνη του Μίνστερ. Η Ολλανδία γίνεται ανεξάρτητη από το Ισπανικό Στέμμα.
1649 Αγγλικός Εμφύλιος. Στο Λονδίνο καρατομείται ο Κάρολος Α'. Καταργείται προσωρινά η βασιλεία. Εγκαθιδρύεται η δημοκρατική Κοινοπολιτεία Αγγλίας, Σκοτίας και Ιρλανδίας με πρόεδρο τον Κρόμγουελ.
1823 Στην Τήνο ανακαλύπτεται η εικόνα της Παναγίας με υπόδειξη της μοναχής Πελαγίας.
1827 Ελληνική Επανάσταση. Ο Καραϊσκάκης αποκρούει επίθεση του Κιουταχή στο στρατόπεδο, στον λόφο πάνω από το Τουρκολίμανο του Πειραιά. Από τότε χρονολογείται η ονομασία Καστέλια (=Μικρά Φρούρια) και αργότερα Καστέλα.
1835 Αποτυγχάνει η πρώτη απόπειρα δολοφονίας Αμερικανού προέδρου, του Αντριου Τζάκσον. Ο δράστης Ρίτσαρντ Λόουρενς θα αθωωθεί από το δικαστήριο ως παράφρων.
1889 Στο Μάγιερλινγκ, έξω από τη Βιέννη, αυτοκτονούν ο αρχιδούκας Ρούντολφ της Αυστρίας και η 17χρονη ερωμένη του βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Ο βασιλιάς Φραγκίσκος Ιωσήφ είχε ζητήσει να διακοπεί η σχέση.
1933 Ο Αδόλφος Χίτλερ αναγορεύεται καγκελάριος.
1948 Στο Νέο Δελχί δολοφονείται ο Μαχάτμα Γκάντι από τον ινδουιστή εξτρεμιστή Ναθουράμ Γκόντσε.
1972 Ματωμένη Κυριακή. Βρετανοί αλεξιπτωτιστές ανοίγουν πυρ εναντίον συλλαλητηρίου καθολικών στο Λοτόντερι της Βόρειας Ιρλανδίας. Νεκροί πέφτουν 13 διαδηλωτές.
2003 Δικαστήριο της Βοστόνης καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη τον Ρίτσαρντ Ράιντ, μέλος της Αλ Κάιντα. Επιχείρησε να ανατινάξει αεροπλάνο με εκρηκτικά, κρυμμένα στα παπούτσια του.