Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Ως την μεγαλύτερη απειλή για το ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ο Μισέλ Πλατινί τα στημένα παιχνίδια. Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στα κρούσματα ρατσισμού, αλλά και τη μάχη για την φετινή Χρυσή Μπάλα.

Οι δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα As:

Για την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο: «Πιστεύω πως το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται καλύτερα κάποια πράγματα από ό,τι οι μηχανές. Δεν ήθελα να καθιερωθεί η τεχνολογία γραμμής, γιατί μετά θα μπορούσε να επεκταθεί στα πέναλτι, τα οφσάιντ κλπ. Στη Γαλλία έγινε κάτι τέτοιο και καταστράφηκε το άθλημα με τις συνεχείς διακοπές. Όμως με την αύξηση των διαιτητών έχουν μειωθεί στο μισό τα λάθη. Επιπλέον, η τεχνολογία στοιχίζει πολύ ακριβά. Είμαι πρόθυμος να εξετάσουμε την εφαρμογή της τεχνολογίας γραμμής στο Euro 2016, αλλά πάντα με την παρουσία πέντε διαιτητών. Ο Μπλάτερ είναι μεγαλύτερος από μένα, αλλά έχει μοντέρνο μυαλό. Με έπεισε για την τεχνολογία γραμμής, αλλά ξέρει πως δεν πρόκειται να πάω παρακάτω».

Αναφερόμενος στα στημένα ματς, τόνισε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ποδόσφαιρο: «Τα στημένα παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ποδόσφαιρο. Γιατί αν ένα αποτέλεσμα είναι γνωστό πριν από το παιχνίδι, το άθλημά μας τελείωσε. Ο ρατσισμός είναι περισσότερο πρόβλημα της κοινωνίας που εκφράζεται στα γήπεδα. Τα στημένα είναι ένα εγγενές πρόβλημα που κατατρώει το ποδόσφαιρο από τα ίδια του τα σπλάχνα. Η UEFA είναι σε συνεργασία με την αστυνομία για την αντιμετώπισή του, αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει όλοι εμείς που αποτελούμε το ποδόσφαιρο να το καταπολεμήσουμε».

Για τη φετινή μάχη για τη Χρυσή Μπάλα σχολίασε: «Φαίνεται πως τα φαβορί είναι ο Μέσι, ο Ρονάλντο και ο Ριμπερί. Είναι τρεις σπουδαίοι παίκτες και η φετινή επιλογή είναι η πιο δύσκολη στην ιστορία του θεσμού».

Σχολιάζοντας την απόφαση της FIFA να δώσει παράταση στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα, είπε: «Είναι μια απόφαση της FIFA που συνέπεσε με τα μπαράζ και τα γκολ του Ρονάλντο απέναντι στη Σουηδία. Ίσως το έκανε η FIFA προς όφελος του Ρονάλντο (γελώντας πονηρά)».

Για τη διαφωνία του σχετικά με την επιλογή του 2010, ξεκαθάρισε: «Συμφωνώ πως το 2010 έπρεπε να κερδίσει κάποιος Ισπανός τη Χρυσή Μπάλα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη χώρα. Ο Ινιέστα, ο Τσάβι… για μένα το άξιζαν. Τελικά την πήρε ο Μέσι, που είναι ένας μεγάλος παίκτης, όμως θεωρώ πως εκείνη τη χρονιά νικητής έπρεπε να είναι κάποιος Ισπανός».

ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ


Ετρεχε με 305 χιλιομετρα την ωρα,πηρε 15 τουμπες και γλιτωσε

Ο στόχος του Brian Gillespie ήταν να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ ταχύτητας σε έδαφος (land speed record) οδηγώντας ένα "2010 Honda Insight EX" και να τεστάρει την παθητική ασφάλεια του οχήματος.
Τρέχοντας με 190 μίλια την ώρα (305 χιλιόμετρα) είδε το αυτοκίνητο του να ντελαπάρει και να γίνεται μια "μπάλα" από λαμαρίνες στη μέση της ερήμου.
Το τρομακτικό ατύχημα έγινε στην έρημο του El Mirage (αποξηραμένη λίμνη για την ακρίβεια) της νότιας Καλιφόρνια σε αγώνα ταχύτητας που διοργανώθηκε από την Southern California Timing Association.      Ο Gillespie, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα 200 μίλια την ώρα, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ, κατάφερε παρά το τρακάρισμα να γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ρήξη πνεύμονα και πολλαπλά κατάγματα. Παρόλα αυτά, διέφυγε τον κίνδυνο.
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Οι σταρ του ποδοσφαιρου σε μικρη ηλικια

Η γαλλική ιστοσελίδα "le10sport" δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια ορισμένων εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σχεδόν μωρό, ο Λιονέλ Μέσι όταν πήγαινε σχολείο και ο Φρανκ Ριμπερί από πιτσιρικάς με την μπάλα στα πόδια

Δείτε πως ήταν σε παιδική ηλικία ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ροναλντίνιο και ο Φρανκ Ριμπερί...
Ιδού ο Ροναλντίνιο...
 Ο μικρός Μέσι...
 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε jr έκδοση
 Ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σχεδόν μωρό
 Και ο Φρανκ Ριμπερί με γνωστά σημάδια στο πρόσωπό του από νεαρή ηλικία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3/12/2013

1533 Πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών ο Βασίλειος Γ' πρίγκιπας της Μόσχας, γιος του Ιβάν Γ' και της Σοφίας Παλαιολογίνας.
1854 Εξέγερση του χρυσωρυχείου Εύρηκα. Στη Βικτόρια της Αυστραλίας Αγγλοι στρατιώτες σκοτώνουν 20 εργάτες κοιτασμάτων χρυσού. Είναι η γενέθλια ημέρα για τη Δημοκρατία της Αυστραλίας.
1912 Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Ναυμαχία της Ελλης. Στην έξοδο των Δαρδανελίων (Ελλησπόντου) ο ελληνικός στόλος, με το θωρηκτό «Αβέρωφ», καταναυμαχεί τον τουρκικό. Τον εγκλωβίζει στα Στενά.
1919 Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ, Γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος.
1940 Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στην Πρεμετή.
1944 Δεκεμβριανά. Το παναθηναϊκό συλλαλητήριο, που έχει οργανώσει το ΕΑΜ, δέχεται πυρά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας στο Σύνταγμα. Σκοτώνονται 28 διαδηλωτές. Την επομένη οι συγκρούσεις γενικεύονται με τη συμμετοχή του εφεδρικού ΕΛ.ΑΣ. Θα διαρκέσουν 33 ημέρες.
1960 Στην Αθήνα υπογράφεται η σύμβαση για την εξαγορά της ΔΕΗ από το Δημόσιο.
1967 Στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής ο καρδιοχειρουργός Κρίστιαν Μπάρναρντ πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς. Ο λήπτης Λέβις Βασκάνσκι θα ζήσει 18 ημέρες.
1999 Στο Σιατλ των ΗΠΑ λήγει εν μέσω διαφωνιών η Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αντίπαλοι της παγκοσμιοποίησης διαδηλώνουν.
2009 Στο Μογκατίτσου της Σομαλίας σε βομβιστική επίθεση σκοτώνονται 25 άτομα, ανάμεσά τους τρεις υπουργοί.

Χειμωνιαζει

Τριτη 3/12/2013
Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως την περιοχή μας κινείται ανατολικά. Ακολουθούν πολύ ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως έως 10 μποφόρ (Β. Αιγαίο), οι οποίοι θα μεταφέρουν προς τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες. Με αυτές τις συνθήκες, η εικόνα του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα είναι χειμωνιάτικη ιδιαίτερα στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου, πέρα από το κρύο, θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Κατά τα άλλα, στη βόρεια Ελλάδα οι βροχές και οι τοπικές χιονοπτώσεις βαθμιαία θα σταματήσουν, αλλά στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν  ως το πρωί της Πέμπτης.Για την ΕΥΒΟΙΑ θα εχουμε νεφωσεις με τοπικες βροχες και παροδικες χιονοπτωσεις αρχικα στα ορεινα και βαθμιαια και σε περιοχες με υψομετρο 400-600 μετρα