Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 11/2/2014

ΤΡΙΤΗ 11/2/2014

Νοτιάδες, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί

Βαρομετρικά χαμηλά στην Κορσική και την κεντρική Μεσόγειο, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, κινούνται ανατολικά. Τα συστήματα αυτά συνδυάζονται με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας και προκαλούν στη χώρα μας νότιους ανέμους εντάσεως 4 με 6 και στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του ανοιξιάτικου καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (12-13/2) προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στη χώρα με τοπικές βροχές και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιάδες, αλλά σταδιακά  θα γίνουν Δ-ΒΔ με ένταση το πολύ 7 μποφόρ. Την Παρασκευή (14/2) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παράλληλα, θα αρχίσει από τα δυτικά η άνοδος της θερμοκρασίας. Έτσι, το Σαββατοκύριακο (15-16/2) θα είναι ηλιόλουστο και ζεστό στις περισσότερες περιοχές της χώρας.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ANTI-GAY ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

                                                                                                                                                                                                                 Η διαφήμιση με τίτλο «Airport Love» για τις Νορβηγικές αερογραμμές, δημιουργήθηκε με αφορμή το αθλητικό πνεύμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και είναι μία γροθιά στο στομάχι όσων υποστηρίζουν τον νόμο κατά των ομοφυλοφίλων, που επέβαλλε η Ρωσία.

Το μήνυμα της, ομολογουμένως θεαματικότατης, διαφήμισης είναι ότι ο αθλητισμός είναι για όλους, χωρίς να έχει σημασία ή «ομάδα» για την οποία «παίζεις». Η πρεμιέρα της διαφήμισης έγινε ταυτόχρονα με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Από τους πολλούς ταλαντούχους αθλητές που συμμετέχουν στη διαφήμιση είναι και τρεις Νορβηγοί: Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Αντερς Σόλουμ (freestyle ποδόσφαιρο), ο Εντουαρντ Μπίτς (σλαλομ σκι) και ο Σουν Βέντζελ (φρίσμπι) που εντυπωσιάζουν με τις θεαματικές φιγούρες τους.

Η μουσική της ταινίας είναι γραμμένη από τον Tommy Tysper, Σουηδό τραγουδοποιό και παραγωγό, που κατοικεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και γράφει τραγούδια για πολλούς καλλιτέχνες, με αρκετές Top-10 επιτυχίες στα charts των ΗΠΑ.

Η YAHOO ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ GOOGLE

Η Yahoo! χτυπά τη μονοκρατορία της Google

Σε μια προσπάθεια της Yahoo! να ανταγωνιστεί την Google και να αμφισβητήσει την κυριαρχία της στις διαδικτυακές αναζητήσεις, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μαρίσα Μάγιερ σύναψε συμφωνία με τη Yelp Inc., ιστοσελίδα που δημοσιεύει αξιολογήσεις χρηστών για εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Η Yahoo! χτυπά τη μονοκρατορία της Google

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10/2/2014


1634 Η Ιερά Εξέταση υποχρεώνει τον Γαλιλαίο να απαρνηθεί τη θεωρία του ότι η Γη κινείται προκειμένου να γλιτώσει από την πυρά.
1837 Σκοτώνεται σε ηλικία 38 ετών, μονομαχώντας με τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του, ο Αλεξάντερ Πούσκιν, από τους κορυφαίους Ρώσους λογοτέχνες.
1898 Γεννιέται ο Γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ. Εκτός από θεατρικά έργα, έγραψε και εξαιρετικά ποιήματα. «Αμα γεννιέται ένα παιδί,/όλη η φαμίλια του εύχεται έξυπνο να γίνει./Εγώ που με την εξυπνάδα μου/ρήμαξα τη ζωή μου/ελπίζω ο γιος μου/αγράμματος να μείνει και φτωχός στο πνεύμα./ Ετσι, θα ζήσει γαλήνια κι ωραία/ σαν υπουργός της κυβερνήσεως». Μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.
1911 Αθεϊκά του Βόλου. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Γερμανός τίθεται επικεφαλής εκστρατείας για να κλείσει το Ανώτερο Δημοτικό Παρθεναγωγείο του Βόλου. Είχε ιδρυθεί το 1908 από τον Αλέξανδρο Δελμούζο, που εισήγαγε τη δημοτική γλώσσα και σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές. Μαζί με 20 υποστηρικτές του θα κατηγορηθεί για αθεϊσμό, μασονισμό, μαλλιαρισμό, αντεθνική συμπεριφορά. Θα δικαστούν στο Ναύπλιο το 1914 και θα αθωωθούν.
1947 Με τη Συνθήκη των Παρισίων τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα.
1975 Πεθαίνει ο Eλληνας ποιητής και πεζογράφος Νίκος Καββαδίας. Το 1933 δημοσίευσε την πρώτη του συλλογή, το «Μαραμπού», που δέχτηκε σκληρές κριτικές από τους λογοτεχνικούς κύκλους. Μόνο ο Φώτος Πολίτης και ο Κώστας Βάρναλης μίλησαν με ενθουσιασμό για τον νέο ποιητή.
1996 Με νίκη του υπολογιστή της ΙBM «Ντιπ Μπλου», λήγει η πρώτη σκακιστική μονομαχία με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ. Τελικά ο άνθρωπος θα κερδίσει με 4-2.