Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/12/2013

Πεμπτη  12/12/2013
Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ισχυρού Β-ΒΑ ρεύματος στα ανατολικά με εντάσεις 6 ως 8 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) συμπληρώνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά και κάποιες τοπικές βροχές βασικά στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Εννοείται ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες, όμως, θα είναι γενικά ασθενείς. 

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

                                                        1. Home Alone   

Η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη ταινία εδώ και... 23 χρόνια! Ο 8χρονος Κέβιν μένει κατά λάθος μόνος στο σπίτι, ενώ ολόκληρη η οικογένειά του ταξιδεύει για το Παρίσι για να περάσει τις ημέρες των γιορτών. Ο μικρός Κέβιν καλείται να υπερασπιστεί το σπίτι του απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες που τα "βάζουν" μαζί του. Χριστουγεννιάτικες εικόνες, χιονισμένο τοπίο και πολύ πολύ γέλιο!
                                                      2. The Holiday
Δύο κοπέλες, η Iris (Kate Winslet) και η Amanda (Cameron Diaz), απογοητευμένες από τους άντρες αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι, για 15 μέρες, η Iris θα μείνει στη βίλα της Amanda στο Λος Άντζελες και η Amanda στο σπίτι της Iris που βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό του Λονδίνου. Ο έρωτας δε θα αργήσει να τους χτυπήσει την πόρτα.
                                                       3. The Polar Express
Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για ένα παιδί που αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο μικρός Billy επιβιβάζεται σε μία μαγική αμαξοστοιχία με προορισμό τον Βόρειο Πόλο και μαζί με τους συνομίληκους συνεπιβάτες του και τον οδηγό του τρένου θα ζήσουν μία συναρπαστική εμπειρία και ένα μαγικό ταξίδι που υμνεί τη μαγεία των Χριστουγέννων                                                                                                                                                                         4. Arthur Christmas
Ο Arthur δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά ο αδέξιος και καλοσυνάτος γιος του Αϊ Βασίλη. Μετά από λάθος υπολογισμούς, ο Arthur θα κληθεί να φέρει εις πέρας την αποστολή μοιράσματος των δώρων, πριν ξημερώσει η μέρα των Χριστουγέννων. Μία ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους.                                                                             5. Serendipity             

Δύο άγνωστοι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στη Νέα Υόρκη ενώ κάνουν τις τελευταίες αγορές λίγο πριν τις ημέρες των γιορτών. Περνούν μαζί μια ολόκληρη μέρα χωρίς να γνωρίζουν καν ο ένας το όνομα του άλλου, ενώ η ερωτική έλξη είναι εμφανής και από τις δύο πλευρές. Στο τέλος της βραδιάς χωρίζονται αφήνοντας στην τύχη το αν θα ξαναβρεθούν. Μία ρομαντική ταινία για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα στους ερωτευμένους.
                                                          6. Noel
Με φόντο την χιονισμένη Νέα Υόρκη εκτυλίσσονται οι ιστορίες πέντε διαφορετικών ανθρώπων που αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη και την συντροφικότητα. Οι ζωές τους μπλέκονται με μαγικό τρόπο και ο καθένας με τη σειρά του θα ζήσει με μοναδικό τρόπο το θαύμα των Χριστουγέννων.
                                                          7. New Year's Eve 
Με ένα εξαιρετικό καστ διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ η ταινία εκτυλίσσεται την πιο συναρπαστική ημέρα της χρονιάς, αυτή της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η αγάπη, ο έρωτας, η συγχώρεση, η ελπίδα και τα νέα ξεκινήματα είναι τα κύρια θέματα που διαπραγματεύεται η ταινία, μέσα από τις μοναδικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της.
                                                           8. It's A Wonderful Life      
Έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών. Ο George Bailey (James Stewart) είναι ένας καλόκαρδος και συμπονετικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους συναθρώπους του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, απογοητευμένος από οικονομικά χρέη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του για να του δείξει πώς θα ήταν η ζωή των δικών του ανθρώπων αν δεν υπήρχε.
                                                          9. Love Actually
Μία ταινία που δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα christmas movies. Με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο εκτυλίσσονται 8 διαφορετικές (αρχικά) ιστορίες αγάπης, με τους πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους, τις δυσκολίες και τις ανασφάλειές τους. Μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες που θα σε συγκινήσει και θα σε κάνει να... ερωτευτείς ξανά! 
*Iconic σκηνή: Η γραπτή ερωτική εξομολόγηση του Mark (Andrew Lincoln) στην Juliet (Keira Knightley).                   
                                                         10. Joyeux Noël (Merry Christmas)
Τo υποψήφιο για Όσκαρ δράμα επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στα χαρακώματα της Σκωτίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καυστικό και τρυφερό, το Joyeux Noël είναι ένα από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα φιλμ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Χαλκίδα διαθέτει από το πρωί της Τριτης 9 Δεκεμβριου  το δικό της Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Το έστησε συνεργείο του Δήμου στην αρχή του πεζόδρομου της οδού Αβάντων και αμέσως προσέδωσε γιορτινή νότα στην πόλη.
Η αλήθεια είναι ότι με τις φοροεπιδρομές, την ανεργία και τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας χρειάζεται να αποκτήσει λίγο γιορτινό χρώμα η Χαλκίδα, μήπως και βελτιωθεί η ψυχολογία των Χαλκιδέων.
Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των Χαλκιδέων δεν έχει την διάθεση που είχε τις γιορτές πριν μερικά χρόνια, όταν όλοι έπαιρναν δώρα Χριστουγέννων, οι άνεργοι ήταν πολύ λιγότεροι, οι μισθοί πολύ μεγαλύτεροι και οι φόροι πολύ μικρότεροι.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικοί διατροφικοί μύθοι που πρέπει να ξεχάσετε

Αποκαθιστούμε την πραγματικότητα για μερικούς κοινούς και διαδεδομένους μύθους που έχουν επικρατήσει για τη ζάχαρη, το λίπος, ακόμη και τα τηγανητά τρόφιμα, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για καλύτερη υγεία.
Υπάρχουν αρκετοί διατροφικοί μύθοι που αναπαράγονται και επαναλαμβάνονται από περιοδικά ή τηλεοπτικές εκπομπές, είτε από στόμα σε στόμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα τηγανητά φαγητά. Όλοι λένε πως κάνουν κακό, έτσι δεν είναι; Ε λοιπόν, όχι. Όταν οι ειδικοί διερεύνησαν κατά πόσον τα τηγανητά θα μπορούσαν να είναι υγιεινά, ανακάλυψαν ότι με τις σωστές προϋποθέσεις, τα τηγανητά μπορούν να είναι ωφέλιμα και δεν πρέπει να αποκλείονται εντελώς από μια υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε για μερικούς ακόμη μύθους που έχουν επικρατήσει στον τομέα της διατροφής.

Μύθος νο 1: Η ζάχαρη είναι πάντα ένα βλαβερό πρόσθετο
Αλήθεια: Η ζάχαρη είναι απαραίτητη στην κουζίνα. Σκεφτείτε εκείνες τις συνταγές για κέικ, μπισκότα ή παγωτό και λάβετε υπόψη ότι και άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως το «φυσικό» μέλι είναι βασικά επεξεργασμένη ζάχαρη και όλα μεταβολίζονται από το σώμα μας με τον ίδιο τρόπο. Η ζάχαρη εξισορροπεί επίσης τη γεύση σε υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να είναι κάπως άγευστα από μόνα τους.
Φυσικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε. Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας προτείνουν να μην τρώμε περισσότερο από 10% των συνολικών θερμίδων μας σε ζάχαρη.
Μύθος νο2: Τα αυγά αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης μας
Αλήθεια: Η διαιτητική χοληστερόλη που βρίσκεται στα αυγά, έχει λίγη σχέση με την ποσότητα της χοληστερόλης στο σώμα μας
Η σύγχυση αυτή, εξηγείται ως εξής: Η ίδια λέξη, «χοληστερόλη», χρησιμοποιείται για να περιγράψει δύο διαφορετικά πράγματα. Η διαιτητική χοληστερόλη -τα λιπαρά μόρια σε ζωικά τρόφιμα όπως τα αυγά- δεν επηρεάζει σημαντικά το ποσό της χοληστερόλης που κυκλοφορεί στο αίμα μας.

Το σώμα μας δημιουργεί τη δική του χοληστερόλη, γι’ αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερα από αυτήν των τροφών.
Αντ’ αυτού, εκείνα που ενισχύουν το μηχανισμό δημιουργίας χοληστερόλης του σώματός μας, είναι ορισμένα κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Τα αυγά περιέχουν σχετικά μικρές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει περίπου 1,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Έτσι, το να αποκλείσετε τα αυγά από τη διατροφή σας, δεν είναι και τόσο έξυπνη ιδέα, καθώς πρόκειται για μια πλούσια πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων.
Μύθος νο3: Όλα τα κορεσμένα λίπη, αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος
Αλήθεια: Νέες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα κορεσμένα λίπη δεν το κάνουν. Εκεί λοιπόν που έχετε πειστεί ότι μόνο τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη (όπως εκείνα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και τα καρύδια), είναι ωφέλιμα, έρχεται μια νέα έρευνα να αμφισβητήσει αυτό που οι περισσότεροι επαγγελματίες της υγείας ισχυρίζονταν μέχρι τώρα: ότι όλα τα κορεσμένα λίπη είναι βλαβερά.
Οι ερευνητές εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά είδη κορεσμένων λιπών και αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τον οργανισμό μας όταν καταναλώνονται. Το στεαρικό οξύ, ένα είδος κορεσμένου λίπους που βρίσκεται φυσικά στο κακάο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα και τα πουλερικά, αλλά και στο φοινικέλαιο και στο έλαιο της καρύδας, δεν έχει βλαβερή, LDL χοληστερόλη, αλλά ενισχύει ευεργετικά τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης.

Το να προτιμάμε λοιπόν τροφές όπως η καρύδα και η σοκολάτα, που περιέχουν στεαρικό οξύ, μπορεί τελικά να είναι πιο υγιεινό από ό, τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Μύθος νο 4: Το μοναδικό φιλικό για την καρδιά ποτό με αλκοόλ, είναι το κόκκινο κρασί
Αλήθεια: Μπύρα, κρασί και άλλα ποτά, παρέχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία. Το λεγόμενο… γαλλικό παράδοξο πρόβαλε το κόκκινο κρασί ως ωφέλιμο για την υγεία και οι ερευνητές θεώρησαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι αυτά που μας προστατεύουν από την καρδιακή νόσο.
Μια πιο πρόσφατη έρευνα ωστόσο, έδειξε ότι δεν είναι τα αντιοξειδωτικά η… απάντηση. Το αλκοόλ -η αιθανόλη- αυξάνει τα επίπεδα της προστατευτικής HDL ή καλής χοληστερόλης, που βοηθά στην προστασία από τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και μειώνει τους πηκτικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή προσβολή και στα εγκεφαλικά επεισόδια.
Οποιοδήποτε είδος ποτού περιέχει αλκοόλ, όταν καταναλώνεται με μέτρο, βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας!

Μύθος νο 5: Τα τηγανητά φαγητά είναι πάντα βλαβερά
Αλήθεια: Τα υγιεινά τηγανητά φαγητά, δεν είναι σχήμα οξύμωρο. Ακούστε τι σημαίνει τηγάνισμα: Όταν το φαγητό εκτίθεται σε καυτό λάδι, η υγρασία στο εσωτερικό του βράζει και ωθείται προς την επιφάνεια και στη συνέχεια βγαίνει στο λάδι. Καθώς η υγρασία φεύγει, δημιουργεί ένα εμπόδιο, ελαχιστοποιώντας την απορρόφηση λαδιού όταν το τηγάνισμα γίνεται σωστά.

Επιπλέον, το λίγο λάδι που διαπερνά την επιφάνεια του τροφίμου, δημιουργεί μια τραγανή, νόστιμη κρούστα. Για να εμποδίσουν τις τροφές να απορροφήσουν πολύ λάδι, τηγανίστε τες σωστά, όπως απαιτεί κάθε συνταγή. Για τις περισσότερες τροφές, οι 190 βαθμοί κελσίου, είναι η βέλτιστη θερμοκρασία.

Οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την απορρόφηση λαδιού. Μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο και να στραγγίζετε τα τηγανισμένα τρόφιμα σε μια χαρτοπετσέτα για ένα ή δύο λεπτά πριν τα φάτε.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11/12/2013


361 Στην Κωνσταντινούπολη ο Ιουλιανός αναγνωρίζεται μοναδικός αυτοκράτορας. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη ρωμαϊκή θρησκεία.
630 Μουσουλμανικός στρατός υπό τον Μωάμεθ κατακτά τη Μέκκα. Οι κάτοικοι ασπάζονται μαζικά το Ισλάμ.
1282 Κατάκτηση της Ουαλίας από τον Εδουάρδο Α'. Ο Ουαλός πρίγκιπας Λιουέλιν ο Eσχατος σκοτώνεται σε αψιμαχία με τους Aγγλους στο Σίλμερι της Νότιας Ουαλίας.
1688 Eνδοξη Επανάσταση. Ο Ιάκωβος Β' της Αγγλίας παραιτείται από τον θρόνο, ρίχνοντας τη Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους στον ποταμό Τάμεση.
1792 Γαλλική Επανάσταση. Αρχίζει η δίκη του Λουδοβίκου ΙΣΤ, κατηγορούμενου για προδοσία. Θα καταδικαστεί σε θάνατο και θα καρατομηθεί.
1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ στον απόηχο της ιαπωνικής επιδρομής στο Περλ Χάρμπορ.
1981 Εμφύλιος του Σαλβαδόρ. Σφαγή του Ελ Μοτζότε. Ο στρατός σκοτώνει περισσότερους από 900 αμάχους στη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών.
1990. Καθιερώνεται για πρώτη φορά στη Βουλή η Ωρα του Πρωθυπουργού. Ο Κώστας Μητσοτάκης απαντά σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Χαρίλαου Φλωράκη για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
1997 Στο Κιότο της Ιαπωνίας, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, υπογράφεται η συνθήκη για τη μείωση κατά 5,2% της εκπομπής ρύπων από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες.
2001 Η ΛΔ της Κίνας εντάσσεται στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου.

ΧΙΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΗΛΙΟ ΕΙΔΑΜΕ

Αυτη ειναι η εικονα του καιρου σημερα, για βροχες και χιονια λεγανε  για την ευβοια η μετεορολογοι και το μονο που εχουμε ενα απλο ξεροβορι,απο τι φαινεται η αλλαγη στο κλιμα της γης εχει κανει της προγνωσης πολυ δυσκολες.Περιμεναμε να δουμε καμια νυφαδα και το μονο που εχουμε στην Στενη ειναι  εναν ηλιο με δοντια