Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο: Χρεοκοπεί το 40% των παικτών!


H περίπτωση του Ντέιβιντ Μπέκαμ που συνεχίζει να θησαυρίζει και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση είναι η εξαίρεση ενός κανόνα που θέλει τους βετεράνους ποδοσφαιριστές να καταρρέουν οικονομικά και κοινωνικά μετά το τέλος της καριέρας τους.
Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο: Χρεοκοπεί το 40% των παικτών!


Την άλλη πλευρά του νομίσματος στο ποδόσφαιρο αποκαλύπτει η ιστοσελίδα goal.com, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. 

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

Ένα φάρμακο που θα αποτρέπει την καρδιακή προσβολή και τα συμπτώματα που εμφανίζονται πριν από αυτήν, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αυστραλία, με επικεφαλής βραβευμένο ομογενή επιστήμονα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14/3/2014


1489 Η βασίλισσα της Κύπρου Κατερίνα Κορνάρο πουλά τη μεγαλόνησο στους Βενετούς.
1490 Θρησκευτικοί Πόλεμοι στη Γαλλία. Στο Ιβρί της Νορμανδίας ο Ερρίκος Δ' της Γαλλίας οδηγεί τους Ουγενότους σε νίκη επί της Καθολικής Λίγκας που απειλούσε το Παρίσι.
1492 Η Ισαβέλλα της Καστίλλης διατάσσει 150.000 Ισραηλίτες να ασπασθούν τον χριστιανισμό ή να εγκαταλείψουν τη χώρα.
1757 Επταετής Πόλεμος. Ο ναύαρχος σερ Τζορτζ Μπιγκ εκτελείται από βρετανικό απόσπασμα με τυφεκισμό στο κατάστρωμα του πλοίου «Μοναρχία». Είχε καταδικαστεί για την απώλεια της νήσου Μινόρκα στις Βαλεαρίδες.
1821 Ελληνική Επανάσταση (πρελούδιο). Στο Αγρίδι του Χελμού, ο Νικόλαος Σουλιώτης χτυπά τους Τούρκους ταχυδρόμους, που μετέφεραν αναφορές στον Χουρσίτ πασά στα Γιάννενα.
1883 Στο Λονδίνο πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο Καρλ Μαρξ, Γερμανός φιλόσοφος, οικονομολόγος, ιστορικός και πολιτικός, θεμελιωτής του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εγραψε: «Οι φιλόσοφοι έως τώρα ερμήνευαν τον κόσμο κατά διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι να τον αλλάξουμε».
1921 Μικρασιατική Εκστρατεία. Ο Ελληνικός Στρατός έπειτα από μάχη καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ.
1957 Κυπριακός Αγώνας. Οι Αγγλοι απαγχονίζουν στην Κύπρο τον 18χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
1998 Η δραχμή υποτιμάται κατά 14% για να ενταχθεί η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ισοτιμιών, προθάλαμο του ευρώ.
2009 Στο Σαλβαδόρ οι εκλογές αναδεικνύουν πρόεδρο της χώρας τον Μαουρίσιο Φούνες, ηγέτη του Φαραμπούντο Μαρτί.