Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

FERRARI ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

                                                                                Ανατριχιαστικό ατύχημα σε επίδειξη πανάκριβων αυτοκινήτων, στην Πολωνία, όπου ο οδηγός μιας φεράρι χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στο πλήθος.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΤΕΝΗ

Ψαθάς και Μπουροδήμος στον εορτασμό της Αγίας τριάδας στην Κάτω Στενή. 

ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΑΓΟΝΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΓΡΟΘΙΕΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΜΗ

Το ανδρικό σαγόνι φτιάχτηκε για... γροθιές!

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι οι πρωτόγονοι άνδρες ήδη από τα πιθηκοειδή ανέπτυξαν σημαντική μυική μάζα στο πρόσωπο σαν άμυνα στις γροθιές.

Το ανδρικό σαγόνι φτιάχτηκε για... γροθιές!
Το σαγόνι και άλλα κόκκαλα που είναι πιθανότερο να σπάσουν σε μία αναμέτρηση με τα χέρια, επίσης ενισχύθηκαν κατά την ανάπτυξη των πρώιμων ανθρωπιδών, όπως αναφέρει το bbc

ΧΑΠΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ

ΝΕΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ενα «χάπι ντομάτας» την ημέρα για καλή καρδιά

Ένα «χάπι ντομάτας» τη μέρα, το οποίο περιέχει την φυσική αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο, δρα προστατευτικά για το καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Ενα «χάπι ντομάτας» την ημέρα για καλή καρδιά
Η διαπίστωση αυτή πιθανώς εξηγεί γιατί η μεσογειακή δίαιτα, που περιέχει πολλές ντομάτες, μειώνει την πιθανότητα καρδιολογικών προβλημάτων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10/6/2014


323 π.Χ. Στη Βαβυλώνα πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος, σε ηλικία 33 ετών.
1190 Γ΄ Σταυροφορία. Ο 68χρονος Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Βαρβαρόσσας πνίγεται, προσπαθώντας να διανύσει έφιππος τον ποταμό Σαλέφ (σημ. Γκοκσού της Τουρκίας).
1329 Οι Τούρκοι του Ορχάν Α΄ νικούν τους Βυζαντινούς του Ανδρόνικου Γ΄ Παλαιολόγου στη μάχη του Πελεκάνου, κοντά στη Νικομήδεια της Βιθυνίας.
1822 Ελληνική Επανάσταση. Οι πολιορκημένοι στην Ακρόπολη Τούρκοι παραδίδονται στους Αθηναίους. Θα επανακαταλάβουν το οχυρό το 1827 και θα αποχωρήσουν οριστικά το 1830.
1921 Στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας γεννιέται ο πρίγκιπας Φίλιππος, σήμερα σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ της Βρετανίας. Είναι γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, εγγονός του Γεωργίου Α΄.
1924 Στα περίχωρα της Ρώμης Ομάδα Κρούσης του Φασιστικού Κόμματος δολοφονεί άγρια τον σοσιαλιστή βουλευτή Τζιάκομο Ματεότι. Ηταν αυτός που πριν λίγες μέρες είχε αποκαλύψει από το βήμα της Βουλής την ανάμειξη του Μουσολίνι σε οικονομικά σκάνδαλα.
1944 Γερμανική Κατοχή. Σφαγή στο Δίστομο. Οι ναζί καίνε τη βοιωτική κωμόπολη και σφάζουν 218 κατοίκους του, εκ των οποίων οι 114 γυναίκες. Ο διοικητής των ναζί Χανς Ζάμπελ συνελήφθη μεταπολεμικά, αλλά δεν λογοδότησε.
2004 Σε ηλικία 100 ετών πεθαίνει ο Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από 23 Νοεμβρίου 1989 μέχρι 11 Απριλίου 1990.