Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ

Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες για την υπογεννητικότητα και σε πόσο βάθος χρόνου μπορεί να εξαφανίσει σε ένα κυρίαρχο κράτος τα ήθη και τα έθιμα του.

Δείτε το βίντεο και ΞΥΠΝΗΣΤΕ …

ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ 54 ΕΤΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ

Αρκτική: Γράμμα σε μπουκάλι 54 ετών «προειδοποιεί» για την υπερθέρμανση
Το μπουκάλι βρέθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Λαβάλ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνες στις παρυφές παγετώνα, στο Γουορντ Χαντ Άιλαντ, εκεί όπου ο Καναδάς έχει τη μικρότερη απόσταση από το Βόρειο Πόλο.

ΣΕ ΚΩΜΑ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Γερμανός πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε χθες ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ
Οι θεράποντες ιατροί τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να πουν οτιδήποτε για το αποτέλεσμα. Ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, ενώ οι γιατρί προσαπθούν να μειώσουν την πίεση στον εγκέφαλό του.Οι ίδιοι διέψευσαν τις αναφορές γαλλικών μέσων ενημέρωσης για δεύτερη χειρουργική επέμβαση, διευκρινίζοντας ότι ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε μόνο μία, καθώς και ότι δεν προγραμματίζουν νέα επέμβαση.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/12/2013


1066 Σφαγή της Γρανάδας. Μαινόμενοι μουσουλμάνοι εισβάλλουν στα ανάκτορα της Αλάμπρα. Συλλαμβάνουν και σταυρώνουν τον Εβραίο βεζίρη Ιωσήφ Ιμπν Ναγκρέλα. Σφάζουν το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλιτών της πόλης.
1460 Πόλεμος των Ρόδων. Μάχη του Γουέικφιλντ. Οι Λάνκαστερ επιτυγχάνουν αποφασιστική νίκη. Σκοτώνεται ο Ριχάρδος, δούκας της Υόρκης και διεκδικητής του αγγλικού θρόνου. Ο στρατός του καταστρέφεται.
1880 Η βρετανική αποικία Τρανσβάαλ, στη νότια Αφρική, κηρύσσει την ανεξαρτησία της. Είναι το έναυσμα για τον Πόλεμο των Μπόερς.
1922 Σχηματίζεται η Eνωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).
1963 Κυπριακό. Στη Λευκωσία οριοθετείται η "πράσινη γραμμή" μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών συνοικιών μετά τις πολυαίμακτες διακοινοτικές ταραχές. Την αποτύπωσε σε χάρτη ο Βρετανός υποστράτηγος Πίτερ Γιανκ, χρησιμοποιώντας πράσινο μολύβι. Εκεί οφείλεται το όνομά της.
1975 Δίκη για το Πολυτεχνείο. Σε ισόβια καταδικάζονται οι Ιωαννίδης, Βαρνάβας, Ντερτιλής. Αλλοι 17 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης και φυλάκισης. Αθωώνονται 19.
1994 Στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ ένοπλος εισβάλλει σε κλινική αμβλώσεων. Σκοτώνει δύο γυναίκες και τραυματίζει πέντε.
2002 Ορκίζεται η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.
2006 Στη Βαγδάτη θανατώνεται με απαγχονισμό ο πρώην ηγέτης του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.
2008 Σε ηλικία 100 ετών πεθαίνει ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, βετεράνος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, που θεωρείται ο καλύτερος της προπολεμικής περιόδου.