Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Απιστευτη πατεντα για φορτωση κορμων σε φορτηγο

Πανέξυπνη πατέντα που γλιτώνει κόπο, χρόνο και χρήμα…

ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν, με το αυτόγραφο του «Air» από τον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ το 1997, πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 76.000 ευρώ.

ΒΡΟΧΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ορατή και στην Ελλάδα η τελευταία βροχή διαττόντων αστέρων για το 2013
Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, που θα είναι η τελευταία του έτους, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου. 

Οι Διδυμίδες, που έκαναν αραιά την εμφάνισή τους ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου και θα είναι ορατοί έως τις 19 Δεκεμβρίου, συνήθως παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος και ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρά τους (πεφταστέρια), αναμένεται να είναι 30 έως 60 την ώρα, με ταχύτητα γύρω στα 35 χιλιόμετρα την ώρα. Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται.

ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK



Νέος ιός χτύπησε το Facebook και έχει προκαλέσει χάος. Εκατοντάδες την έχουν ήδη πατήσει και δεν μπορούν πλέον να κάνουν posts στο προφίλ τους. O ιός καταφθάνει στους χρήστες με τη μορφή ζιπαρισμένου αρχείου!

Για την ασφάλεια του υπολογιστή τους οι χρήστες δεν θα πρέπει να κατεβάζουν τα ζιπαρισμένα μηνύματα και ακόμη καλύτερα να μην τα ανοίγουν καν, αλλά να τα διαγράφουν άμεσα.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου αναρτούν στους τοίχους τους μηνύματα, με τα οποία ειδοποιούν τους φίλους τους να μην ανοίξουν τα προσωπικά μηνύματα με τα ζιπαρισμένα αρχεία που καταφθάνουν σε αυτούς καθώς περιέχουν ιό.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) το Β-ΒΑ ρεύμα στην ανατολική Ελλάδα με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το κρύο θα είναι και πάλι αισθητό σχεδόν σε όλη τη χώρα και στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά). Ο καιρός του Σαββατοκύριακου (14-15/12) θα είναι σαφώς καλύτερος, καθώς οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν παντού, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, οι συνθήκες θα είναι και πάλι πολύ ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Με βάση όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας το βόρειο ρεύμα στην περιοχή μας θα ενισχυθεί λίγο με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, αξιόλογες βροχές ή χιονοπτώσεις δεν αναμένονται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13/12/2013


1545 Αντιμεταρρύθμιση. Στο Τρέντο της Ιταλίας συνέρχεται η Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας. Θα διαρκέσει 18 χρόνια. Θα προεδρεύσουν πέντε Πάπες. Θα αναθεματίσει Λούθηρο και Καλβίνο.
1642 Ο Ολλανδός εξερευνητής Αμπελ Τάσμαν ανακαλύπτει τη Νέα Ζηλανδία.
1939 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ναυμαχία του Ρίβερ Πλέιτ. Τα βρετανικά αντιτορπιλικά «Εξετερ», «Αίας» και «Αχιλλέας» υποχρεώνουν το γερμανικό θωρηκτό τσέπης «Φον Σπέε» να καταφύγει στο λιμάνι του Μοντεβιδέο της ουδέτερης Παραγουάης, όπου θα αυτοβυθιστεί.
1943 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Σφαγή των Καλαβρύτων. Οι ναζί εκτελούν τον άρρενα πληθυσμό από 14 ετών (1.048 νεκροί).
1967 Εκδηλώνεται και καταστέλλεται το βασιλικό κίνημα εναντίον της χούντας. Ο Κωνσταντίνος Β΄ (φωτό) με την οικογένειά του καταφεύγει στην Ιταλία.
1974 Η Μάλτα ανεξαρτητοποιείται από τη Βρετανία.
1981 Στην κομμουνιστική Πολωνία, ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.
2001 Η οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής, που τελεί υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ, προκαλεί την κήρυξη γενικής απεργίας. Ακολουθούν πολυήμερες συγκρούσεις με 28 νεκρούς. Η πολιτική ηγεσία θα παραιτηθεί. Προσωρινά θα αναλάβει πρόεδρος ο Αντόλφο Σάα.
2002 Στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης αποφασίζεται η ένταξη της Κύπρου, μαζί και άλλων εννέα χωρών, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
2009 Σε ηλικία 94 ετών πεθαίνει ο Αμερικανός νομπελίστας Πολ Σάμιουελσον, αναμορφωτής της θεωρίας του Κέινς.