Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Intercontinental Χονγκ Κονγκ

Intercontinental-hong-kong

Από το ξενοδοχείο Intercontinental, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα του Χονγκ Κονγκ. Η απέραντη πισίνα στην ταράτσα του ξενοδοχείου ενδείκνυται για μια τέλεια εμπειρία: η χαμηλωμένη άκρη της πισίνας δίνει την ψευδαίσθηση πως μετά την πισίνα ακολουθεί η αιωνιότητα. Αυτό το πέντε αστέρων ξενοδοχείο κακομαθαίνει τους επισκέπτες του με τα πέντε εστιατόριά του, το spa και το αθλητικό του κέντρο. Κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το παγκοσμίου φήμης σόου Symphony of Lights από το δωμάτιό του. Μια εκδρομή στο υψηλότερο βουνό στο νησί του Χόνγκ Κονγκ συνιστάται. Από εκεί μπορεί κανείς να δει τη φανταστική θέα της πόλης. Κάποιος που επιθυμεί να πάει στην κορυφή, στο Peak, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το θρυλικό Peak Tram, το οποίο ακολουθεί μια απότομη ανοδική πορεία και σκαρφαλώνει στα 373 μέτρα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 27/2/2014

ΠΕΜΠΤΗ 27/2/2014

Με ήπιο καιρό και λίγες βροχές φεύγει ο Φλεβάρης. Με ισχυρούς νοτιάδες και πολλές βροχές έρχεται ο Μάρτης

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται αργά ανατολικά. Στην περιοχή μας επικρατούν υψηλές πιέσεις και έτσι το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. Ήπιος σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες θα είναι ο καιρός της Παρασκευής(28/2), αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Μάρτης θα μας έλθει με ενισχυμένους νοτιάδες και αρκετές βροχές που είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στις υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο(1-2/3) πιο κλειστός θα είναι ο καιρός στη Δ. Ελλάδα, αλλά τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στις άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως στα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την Καθαρά Δευτέρα (3/3), στη διάρκεια της οποίας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και οι νοτιάδες στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Εκστρατεία κατά του AIDS, με δωρεάν διανομή 104 εκατομμυρίων προφυλακτικών, εγκαινιάζει σήμερα η Βραζιλία, εν όψει του καρναβαλιού του Ρίο και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. 
«Εάν υπάρχει γιορτή, μεγάλη ή μικρή γιορτή, πρέπει να πάτε σε αυτήν με προφυλακτικό», είναι το σλόγκαν της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας. Τα διαφημιστικά σποτ περιλαμβάνουν εικόνες από το καρναβάλι, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, εικόνες από αγώνες ποδοσφαίρου και κυρίως εικόνες γηπέδων των 12 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ το καλοκαίρι. 
Η διανομή των προφυλακτικών ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου. Το 2013 διανεμήθηκαν δωρεάν 610 εκατομμύρια προφυλακτικά στη χώρα αυτή των 200 εκατομμυρίων κατοίκων.
Την καμπάνια για το καρναβάλι θα ακολουθήσει εκστρατεία για το Μουντιάλ με συνθήματα: «Προστατεύστε τον σκοπό» και «Ενωμένοι για την υγεία».
Η Βραζιλία, με τους περισσότερους καθολικούς στον κόσμο, είναι πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του AIDS και παρέχει δωρεάν θεραπεία σε όποιον διαγνωστεί με τον ιό HIV.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του υπουργείου Υγείας, περίπου 340.000 άνθρωποι υποβάλλονται σήμερα σε θεραπεία για τον ιό του AIDS, αλλά θεωρείται ότι 150.000 Βραζιλιάνοι είναι φορείς του ιού και δεν το γνωρίζουν.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26/2/2014


1266 Μάχη του Μπενεβέντο στη νότια Ιταλία. Ο Κάρολος του Ανζού, επικεφαλής γαλλικών και ανδεγαυικών στρατευμάτων, νικά τον Μανφρέδο της Σικελίας, που σκοτώνεται. Ο Πάπας Κλήμης Δ' θα τον στέψει βασιλιά Νάπολης και Σικελίας.
1658 Β' Βόρειος Πόλεμος. Στο Ρόσκιλντε της Δανίας ο Φρειδερίκος Γ' της Δανίας και Νορβηγίας υποχρεώνεται σε συνθήκη για την παραχώρηση του ενός τρίτου της επικρατείας του στον Κάρολο Ι' Γουστάβο της Σουηδίας. Η απειλή πλήρους καταστροφής ήταν άμεση.
1815 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης δραπετεύει από την Ελβα, νησί ανοιχτά των ιταλικών ακτών, όπου είχε εξοριστεί με τη συνθήκη του Φοντενεμπλό έναν χρόνο νωρίτερα.
1935 Ο Αδόλφος Χίτλερ οργανώνει τη Λουφτβάφε κατά παράβαση της συνθήκης των Βερσαλλιών, με την οποία τερματίστηκε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος.
1959 Στο Ικόνιο γεννιέται ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
1987 Ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος εκλέγεται μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σηματοδοτείται το τέλος του αποκλεισμού αριστερών διανοητών.
1991 Πόλεμος του Κόλπου. Τα ιρακινά στρατεύματα εγκαταλείπουν την πόλη του Κουβέιτ μετά από 208 ημέρες κατοχής.
1995 Καταρρέει η Μπέρινγκ Μπανκ, η αρχαιότερη επενδυτική τράπεζα της Βρετανίας. Στην αγορά παραγώγων του Τόκιο έχασε 1,4 δισ. δολάρια.
2002 Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν ανατινάζουν δύο γιγάντια αγάλματα του Βούδα.