Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Εκστρατεία κατά του AIDS, με δωρεάν διανομή 104 εκατομμυρίων προφυλακτικών, εγκαινιάζει σήμερα η Βραζιλία, εν όψει του καρναβαλιού του Ρίο και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. 
«Εάν υπάρχει γιορτή, μεγάλη ή μικρή γιορτή, πρέπει να πάτε σε αυτήν με προφυλακτικό», είναι το σλόγκαν της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας. Τα διαφημιστικά σποτ περιλαμβάνουν εικόνες από το καρναβάλι, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, εικόνες από αγώνες ποδοσφαίρου και κυρίως εικόνες γηπέδων των 12 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ το καλοκαίρι. 
Η διανομή των προφυλακτικών ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου. Το 2013 διανεμήθηκαν δωρεάν 610 εκατομμύρια προφυλακτικά στη χώρα αυτή των 200 εκατομμυρίων κατοίκων.
Την καμπάνια για το καρναβάλι θα ακολουθήσει εκστρατεία για το Μουντιάλ με συνθήματα: «Προστατεύστε τον σκοπό» και «Ενωμένοι για την υγεία».
Η Βραζιλία, με τους περισσότερους καθολικούς στον κόσμο, είναι πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του AIDS και παρέχει δωρεάν θεραπεία σε όποιον διαγνωστεί με τον ιό HIV.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του υπουργείου Υγείας, περίπου 340.000 άνθρωποι υποβάλλονται σήμερα σε θεραπεία για τον ιό του AIDS, αλλά θεωρείται ότι 150.000 Βραζιλιάνοι είναι φορείς του ιού και δεν το γνωρίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου