Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 25/3/2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 24/3/2014

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Η Χαλκίδα στην Τουρκοκρατία
                                     Η Χαλκίδα στην Τουρκοκρατία
Η απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους έγινε επίσημα στις 3 Φεβρουαρίου του 1830 μετά από διπλωματικές διαπραγματεύσεις και με την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα όμως οι Τούρκοι αποχώρησαν από την Χαλκίδα μόλις την 25η Μάρτη του 1833.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Πλήθος δημοσιευμάτων που αναφέρουν το όνομα του Κώστα Μήτρογλου κυκλοφορούν σήμερα... στην γειτονική Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα «Il Messaggero εμφανίζει τον Μήτρογλου στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Ρόμα,

η οποία θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή ενόψει της διαφαινόμενης συμμετοχής της στο Champions League της επόμενης σεζόν. Το ιταλικό άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως ο πρώην ερυθρόλευκος είναι μια ιδανική επιλογή και συνάμα προσιτή, ειδικά αν η Φούλαμ υποβιβαστεί...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως να είναι τελικά μάταιο να προσπαθεί κανείς να αναπληρώσει τον χαμένο ύπνο - αφού η ζημιά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ

Η δίψα του πλανήτη για ενέργεια απειλεί τα αποθέματα νερού, προειδοποίησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.  

Η ΛΕΞΗ ΟΚ ΚΛΕΝΕΙ ΤΑ 175 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Η πιο διάσημη λέξη της αγγλικής γλώσσας, το ΟΚ, κλείνει αύριο Κυριακή 175 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη, και συγκεκριμένα, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post, που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


979 Ο Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος καταστέλλει τη στάση του Βάρδα Σκληρού, που καταφεύγει στο Χαλιφάτο της Βαγδάτης.
1401 Ο Τουρκομογγόλος αυτοκράτορας Ταμερλάνος καταλαμβάνει τη Δαμασκό. Ο πληθυσμός σφαγιάζεται εκτός από τους τεχνίτες που μεταφέρονται στην πρωτεύουσά του, Σαμαρκάνδη.
1707 Πράξεις της Ενωσης. Ενώνονται Αγγλία και Σκοτία. Το ενιαίο Βασίλειο ονομάζεται Μεγάλη Βρετανία.
1821 Ελληνική Επανάσταση. Ο Κολοκοτρώνης αναχωρεί από την Καλαμάτα για την Αρκαδία. Οι Τούρκοι στην Κορώνη συλλαμβάνουν τον επίσκοπο Γρηγόριο. Στην Κόρινθο σκοτώνουν τον δημογέροντα Σπήλιο Νοταρά. Ο Πανουργιάς ξεσηκώνει τα Σάλωνα (Αμφισσα).
1873 Στο Λονδίνο εκτελείται η Μαίρη Αν Κότον, η αποκαλούμενη Μαύρη Χήρα. Βαρύνεται με 21 δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της, της μητέρας της και των τριών διαδοχικών συζύγων της.
1882 Ο Γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλου της φυματίωσης.
1935 Εκτελούνται με τυφεκισμό οι στρατηγοί Παπούλας και Κοιμήσης, ως πρωταίτιοι του Κινήματος της 1ης Μαρτίου. Ερήμην εις θάνατο έχουν καταδικαστεί οι Βενιζέλος και Πλαστήρας.
1955 Ανακοινώνεται η κατάρτιση νομοσχεδίου βάσει του οποίου επιτρέπεται η πρόσληψη γυναικών σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
1999 Πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου. Αρχίζουν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία. Θα τερματιστούν στις 10 Ιουνίου με την αποχώρηση των σερβικών στρατευμάτων από την επαρχία.
2003 Χιόνι καλύπτει ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.