Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ BEETLE TΗΣ VOLKSWAGEN

Τέλος εποχής για το φορτηγάκι της Volkswagen
Δέκα χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία του θρυλικού Beetle, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή του camper van, την Παρασκευή.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΛΙΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ




«Κύριε Λιάπη είστε ανεπιθύμητος στην Μαλαισία. Δεν είστε καλοδεχούμενος». 

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στη Μαλαισία, κ. Μίλτος Δενεδιώτης αναφορικά με την άφιξη του πρώην υπουργού Μεταφορών στην ασιατική χώρα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι ο κ. Λιάπης, μετά την αποκάλυψη ότι -προκειμένου να γλυτώσει φόρους- είχε τοποθετήσει «πλαστή» πινακίδα κυκλοφορίας στο πολυτελές τζιπ του, δεν είναι καλοδεχούμενος και καλά θα κάνει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

«Με αυτά που έκανε δεν θα έπρεπε να έρθει στη Μαλαισία σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι ντροπή» σημείωσε.

Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της κοινότητας είναι τόσο εξοργισμένα με τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού, όπου με ανάρτηση την οποία έκαναν στη σελίδα που διατηρεί η κοινότητα στο Facebook, εκφράζουν ανοιχτά τη «θέση» τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΣΤΟΝ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΒΑΝ ΝΤΑΜ

Η απάντηση του Τσακ Νόρις στη διαφήμιση του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ
Πολυ καλα φτιαγμενο  χιουμουριστικο video που σατιριζει την διαφημηση τις Volvo με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ



ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΟ 2013

diaforetiko.gr : boston marathon explosion runner 130415 600x423 Οι φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2013
Μαραθώνιος Βοστώνη
Το 2013 φεύγει σε λίγο αφήνοντας πίσω τις φωτογραφίες να μιλούν για τις στιγμές που συγκλόνισαν αυτή την χρονιά τον κόσμο.
Κάθε εικόνα μπορεί να αξίζει όντως όσο χίλιες λέξεις αλλά μερικές φορές σπάνιες φωτογραφίες λένε πολλά περισσότερα από λέξεις και καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας. Λένε μια δυνατή ιστορία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο και να δυναμώσει τον καθένα από εμάς.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

 Βρέφος 12 μηνών ξεψύχησε από σπάνια ασθένεια!                                                       
Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Κουρκουλοί στην Βόρεια Εύβοια, καθώς ένα μωράκι μόλις 12 μηνών έχασε τη ζωή του από μία ύπουλη πάθηση, που το ταλαιπωρούσε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής του του.
Ήταν πριν ένα χρόνο, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μικρό κοριτσάκι πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία ονομάζεται νωτιαία μυϊκή ατροφία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ασθένεια αυτή εμφανίζεται μία φορά στις 20.000 γεννήσεις και θεραπεία δεν υπάρχει.
Όλους αυτούς τους μήνες οι γονείς του βρέφους προσεύχονταν στο Θεό για να γίνει καλά, αλλά δυστυχώς το θαύμα δεν έγινε.

ΤΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑ 6ΛΕΠΤΟ VIDEO

Δε ξέρω κατά πόσο σας κάλυψε η ανασκόπηση της Google για το 2013, αλλά για ακόμα μία χρονιά πιστεύω ότι το 6λεπτο video του κινηματογραφιστή Jean-Louis Nguyen αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Από τη βόμβα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης στον Nelson Mandela και από το Bitcoin στον Edward Snowden…

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ



Τίμησαν τον Μόργκαν Φρίμαν αντί για τον Μαντέλα                                     Θέλησαν να τιμήσουν το Νέλσον Μαντέλα, αναρτώντας ένα τεράστιο πανό σε δρόμο στην πόλη Coimbator. Παρά όμως τις καλές προθέσεις τους, υπέπεσαν σε ένα μικρό λάθος… Μπέρδεψε τον ιστορικό ηγέτη με το… Μόργκαν Φρίμαν

                                                              Ένα πανό με κάποια στοχαστική ρήση του Νέλσον Μαντέλα ανάρτησαν στην Ινδία για να τιμήσουν το θάνατο του αφρικανού ηγέτη. Ωστόσο υπήρχε ένα μικρό λάθος καθώς στο πανό εικονίζεται αντί για τον Μαντέλα ο... ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν
Το πανό βρίσκεται στο προάστιο Coimbator του Νέου Δελχί και είναι γραμμένη στη διάλεκτο των Tamil.
Ο 76χρονος ηθοποιός υποδύθηκε το Μαντέλα το 2009 στην ταινία Invictus, τόνισε στην αμερικανική εφημερίδα New York Daily News για το θάνατο του Αφρικανού ηγέτη: "Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν από τους πραγματικούς γίγαντες του περασμένου αιώνα. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας άνθρωπος με ασύγκριτη τιμή, ανυπέρβλητη δύναμη, και άκαμπτη αποφασιστικότητα. Ένας άγιος για πολλούς, ένας ήρωας για όλους όσους αγαπούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας".                                              

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12/2013

Σαββατοκύριακο με λιακάδα την ημέρα και παγετό τη νύχτα και το πρωί. Με βροχές στην ανατολική και νότια Ελλάδα τα Χριστούγεννα

Υψηλές πιέσεις καλύπτουν την περιοχή μας με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να περάσει με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Στη διάρκεια της ημέρας με τη λιακάδα θα ανεβαίνουν αρκετά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά οι συνθήκες θα είναι και πάλι πολύ ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, από τη Δευτέρα (23/12) ένα βαρομετρικό χαμηλό, που προς το παρόν παραμένει στάσιμο στην περιοχή της Αλγερίας, θα αρχίσει να κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό βασικά της ανατολικής και νότιας Ελλάδας την παραμονή και κυρίως ανήμερα των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, την Τρίτη (24/12), προβλέπεται αρκετή συννεφιά στη χώρα με βροχές και σποραδικές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στα νότια-νοτιοδυτικά. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες θα βρέξει και στην κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Τετάρτη (Χριστούγεννα), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πάντως τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ έως 7 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική Ελλάδα) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος, την Πέμπτη (26/12) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού που θα αρχίσει από τη δυτική χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους.    

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ

Καταπληκτiκη ερμηνεια απο τους Boney m, για τα Χριστουγεννα που ερχονται

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ BRUCE WILLIS

Μπορεί ο Bruce Willis να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood και να ετοιμάζεται να γίνει για πέμπτη φορά μπαμπάς, αλλά πρόσφατα έζησε το δικό του δράμα.
Ο 58χρονος ηθοποιός χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική στο Μόναχο, καθώς εμφάνισε πάρεση προσωπικού νεύρου, ή αλλιώς «παράλυση Bell».
Πως έγινε γνωστό, το δράμα του Bruce Willis:
Το διάστημα που ο Bruce Willis ανάρρωνε στην συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική, εκεί νοσηλευόταν και ο Στηβ Αλεξίου, ο καλλιτεχνικός μάνατζερ των νυχτερινών κέντρων του Ηλία Μαρασούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται επίσης από την ίδια πάθηση.
Οι γιατροί, για να του δώσουν κουράγιο, του είπαν ότι στον όροφο των VIP ασθενών, νοσηλεύεται ο πρωταγωνιστής των δεκάδων blockbusters, με την ίδια ακριβώς ασθένεια.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΥΣΗ BELL:
Τα συμπτώματα της, είναι η αιφνίδια αδυναμία ή παράλυση της μιας πλευράς του προσώπου , καθιστώντας δύσκολο το χαμόγελο ή το κλείσιμο του ματιού, η δυσκολία των εκφράσεων, πονοκέφαλος, και η αίσθηση πιο δυνατού ήχου, από την πλευρά που έχει πληγεί.
Η θεραπεία της παράλυσης Bell είναι πολύ ακριβή, ωστόσο ο Bruce Willis την ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνηθέστερη αιτία της παράλυσης Bell, είναι ο ιός του απλού έρπητα, της ανεμοβλογιάς, η λοιμώδης μονοπυρήνωση, η μεγάλη πίεση αλλά και το στρες.

ΚΑ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Δεν αλλάζει τελικά το σύστημα συλλογής αποδείξεων που ισχύει, αφού δεν θα καταργηθεί το 2014 και επομένως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και έως 10.500 ευρώ και την επόμενη χρονιά.
Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε σήμερα ότι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και μετά από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.
Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουμε έως το τέλος του χρόνου
Η Εφορία δέχεται μόνο τις αποδείξεις με ευδιάκριτα τα στοιχεία που αφορούν την επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, τον ΑΦΜ αυτής, την ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.
Αυτές είναι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΙΜΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ

20+1 εκπληκτικές φωτογραφίες χειμωνιάτικων τοπίων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΣ ΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.Μέχρι τις 9 Αυγούστου παρατείνεται ο εκπαιδευτικός χρόνος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, προκειμένου να σωθεί το εξάμηνο στις επιμέρους σχολές.Με αυτή την απόφαση της Συγκλήτου, το εξάμηνο δεν χάθηκε αλλά θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του θερινού έως τις 9 Αυγούστου.
Στο διάστημα αυτό, τα τμήματα του Ιδρύματος θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεων τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.
Η Σύγκλητος κάλεσε παράλληλα όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος να ευθυγραμμιστούν με την απόφασή της.
Η Νομική Σχολή, ωστόσο, έχει αποφασίσει ότι το εξάμηνο χάθηκε, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρός της Θ. Φορτσάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς αυτή διεκόπη, για μια ακόμη φορά, από φοιτητές που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να έχουν προσκληθεί.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/12/2013


1522 Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Ρόδο. Πέντε μήνες πολιορκούσαν οι Τούρκοι τους Ιωαννίτες Ιππότες του Φίλιππου Βιγιέρς. Mετά τη συνθηκολόγηση εγκαταστάθηκαν στη Μάλτα.
1669 Στο Ντελάγουερ συγκροτείται το πρώτο δικαστήριο ενόρκων. Κρίνει ένοχο για εξέγερση τον Μάρκο Τζάκομπσον. Τον καταδικάζει σε μαστίγωση και υπαγωγή στη δουλεία.
1803 Η Γαλλία εκχωρεί τη Λουιζιάνα στις ΗΠΑ αντί 27 εκατ. δολαρίων.
1821 Στην Πιάδα (Αρχαία Επίδαυρος) αρχίζει τις εργασίες της η Α΄ Εθνοσυνέλευση, που θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας.
1860 Αμερικανικός Εμφύλιος. Η Νότια Καρολίνα γίνεται η πρώτη Πολιτεία που αποσχίζεται από τις ΗΠΑ μετά την εκλογική νίκη του Αβραάμ Λίνκολν. Μαζί με άλλες δέκα θα σχηματίσει τη Συνομοσπονδία, με πρωτεύουσα την Κολούμπια και πρόεδρο τον Τζέφερσον Ντέιβις.
1926 Ο Πάπας Πίος ΙΑ΄ δηλώνει ότι «ο Μουσολίνι είναι απεσταλμένος της Θείας Πρόνοιας».
1972 Στη Μαδρίτη, Βάσκοι αυτονομιστές σκοτώνουν τον Καρέρο Μπλάνκο, πρωθυπουργό στο καθεστώς Φράνκο.
1989 Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισβάλλουν στον Παναμά. Aνατρέπουν την κυβέρνηση Μανουέλ Νοριέγκα. Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά αεροπλάνα Στελθ.
2007 Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος επιχειρεί να αυτοκτονήσει, εν όψει της αποκάλυψης εξωσυζυγικού δεσμού του.
2009 Στην Αθήνα πεθαίνει σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Μόραλης, διακεκριμένος ζωγράφος της Γενιάς του '30.