Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 12/4/2014

Η πρόγνωση του καιρού έως και το Πάσχα από τον Σάκη Αρναούτογλου
Αισθητή αλλά μικρής διάρκειας η βελτίωση του καιρού από αύριο. Δείτε την εξέλιξη του καιρού έως και την ημέρα του Πάσχα.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕ CHAMPIONS LEAGUE KAI EYROPA LEAGUE


Ρεάλ - Μπάγερν και Ατλέτικο - Τσέλσι τα ημιτελικά του Champions League, ενώ Σεβίλλη - Βαλένθια και Μπενφίκα - Γιουβέντους οι «4» του Europa League.
Στο Europa League η κλήρωση είναι: Μπενφίκα - Γιουβέντους και Σεβίλλη - Βαλένθια! Οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν σε «Σάντσεθ Πιθχουάν» και «Ντα Λους» αντίστοιχα στις 24 Απριλίου και οι ρεβάνς την Πρωτομαγιά, ενώ ο τελικός φιλοξενείται στο γήπεδο της Γιουβέντους, στο Τορίνο, στις 14 Μαΐου.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ 1500 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE

Τα Google Glass, τα «έξυπνα» γυαλιά-υπολογιστές που συνδέονται στο Διαδίκτυο, θα διατεθούν για αγορά στους καταναλωτές στις ΗΠΑ, για μια περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.


Όποιος θέλει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα καταβάλει 1.500 ευρώ και θα ενταχθεί πλέον στη συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα των «πρωτοπόρων» χρηστών που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να δοκιμάσει τα γυαλιά της, προτού τα διαθέσει σε ευρεία κυκλοφορία στην αγορά.

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ 12η ΘΕΣΗ

SHUTTERSTOC
Χάρη στη Βαλένθια η Ελλάδα εξασφάλισε την 12η θέση στην κατάταξη της UEFA κι έτσι ο πρωταθλητής της χώρας θα παίζει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τη σεζόν 2015/2016.
Η μεγάλη νίκη-πρόκριση των «νυχτερίδων» στα ημιτελικά του Europa League εις βάρος της Βασιλείας (η ισπανική ομάδα επιβλήθηκε με 5-0 ενώ είχε χάσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι) λειτούργησε...ευεργετικά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και τον αποκλεισμό της Βασιλείας η Ελλάδα προσπέρασε την Ελβετία στην κατάταξη της UEFA (33.600 έναντι 33.225 βαθμούς) κι έτσι εξασφάλισε αυτό που ήθελε από την αρχή της σεζόν, την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Εκτός αυτού και η ομάδα που θα πάρει το κύπελλο στην Ελλάδα δεν θα δώσει προκριματικά σους ομίλους του Europa League.

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία αρχείο
Shar
Χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή, άλλαξαν από το βράδυ της Πέμπτης το σκηνικό του καιρού στον νομό Ιωαννίνων.
Στα ορεινά χωριά, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1200 μέτρων, χιονίζει από τη νύχτα.
Η θερμοκρασία σε αυτές τις περιοχές, κινείται ανάμεσα στους -2 και 2 βαθμούς.
Μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο υδράργυρος είχε πέσει στους 2 βαθμούς το πρωί, ενώ τις μεσημεριανές έφτασε 6-7 βαθμούς.
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο τη νύχτα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11/4/2014

491 Ο Αναστάσιος Β΄ αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Εχει το σκωπτικό παρωνύμιο Δίκορος, γιατί το ένα μάτι του είναι μαύρο και το άλλο γαλανό.
1034 Στην Κωνσταντινούπολη ο Ρωμανός Γ΄ Αργυρός δολοφονείται στο λουτρό από τη σύζυγό του Ζωή και τον εραστή της Μιχαήλ Παφλαγόνα. Παντρεύονται αυθημερόν.
1713 Συνθήκη της Ουτρέχτης. Λήγει ο Πόλεμος για την Ισπανική Διαδοχή. Το περισσότερο ανθεκτικό στον χρόνο αποτέλεσμα της συνθήκης είναι η εκχώρηση του Γιβραλτάρ από την Ισπανία στη Βρετανία.
1814 Ναπολεόντειοι Πόλεμοι. Με τη συνθήκη του Φοντενεμπλό τερματίζεται ο Πόλεμος του Εκτου Συνασπισμού. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης παραιτείται. Εξορίζεται στο νησί Ελβα.
1996 Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στο Παρίσι νικά την Μπαρτσελόνα 67-66.
1996 Σφαγή της Κανά. Οι Ισραηλινοί εισβάλλουν στον παλαιστινιακό καταυλισμό στην Κανά του Λιβάνου. Σκοτώνουν περισσότερα από 100 παιδιά.
2002 Στο Καράκας εκδηλώνεται πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Ούγκο Τσάβες μετά από εργατικές διαδηλώσεις με 17 νεκρούς. Ο Τσάβες θα επανέλθει στην εξουσία μετά από δύο ημέρες.
2010 Θεαματική άνοδος της Ακροδεξιάς στις εκλογές της Ουγγαρίας. Αποσπά ποσοστό 16,71%. Κυβέρνηση σχηματίζει η δεξιά Ενωση Νέων Δημοκρατών (52,77%).
2011 Εκρηξη βόμβας στο μετρό του Μινσκ της Λευκορωσίας προκαλεί τον θάνατο 15 ατόμων. Οι δύο συλληφθέντες ως ένοχοι θα εκτελεστούν.