Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΟΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Ο μεσημεριανός ύπνος κόβει χρόνια ζωής

Αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, μπορεί να αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της μέσης και τρίτης ηλικίας που έχουν συνηθίσει να παίρνουν καθημερινά τον μεσημεριανό υπνάκο τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιδημιολογική έρευνα.

ΜΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Ανοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
                                                                                                                                      Ειδικότερα, αραιές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 Μποφόρ.                                                                                                             

Για αύριο Τετάρτη, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/4/2014


238 Ετος των Εξι Αυτοκρατόρων. Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος καθαιρεί και προγράφει τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο τον Θράκα. Τοποθετεί στον θρόνο τα μέλη της Πουπιένο και Βαλβίνο.
1519 Ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές ιδρύει τη Βελακρούζ στο Μεξικό.
1622 Η βρετανική Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών καταλαμβάνει το Ορμούζ από τους Ολλανδούς. Αποκτά πλήρη έλεγχο στο εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης μέσω Περσικού Κόλπου.
1932 Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαρής μετά την κήρυξη χρεοστασίου από την κυβέρνηση Βενιζέλου. Εγκαταλείπεται ο κανόνας του χρυσού. Η δραχμή υποτιμάται ραγδαία.
1915 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάχη του Υπρ. Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν για πρώτη φορά δηλητηριώδη χημικά αέρια. Τα γαλλικά αποικιακά στρατεύματα από τη Μαρτινίκα εγκαταλείπουν τα χαρακώματα. Οι Γερμανοί αδυνατούν να καλύψουν το κενό.
1941 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Από την Αθήνα αναχωρούν για την Κρήτη ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ ο πρωθυπουργός Εμ. Τσουδερός και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Κ. Βαρβαρέσος.
1945 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο καταφύγιο της καγκελαρίας ο Χίτλερ παραδέχεται την ήττα του και δηλώνει ότι θα αυτοκτονήσει. Ο Κόκκινος Στρατός βρίσκεται στα προάστια του Βερολίνου.
1948 Στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη η ισραηλινή παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκανά θέτει υπό τον έλεγχό της τη Χάιφα.
1967 Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ ορκίζει την πρώτη χουντική κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Κόλλια, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.