Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 17/5/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ




Περιορίζεται η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Κυριακής των εκλογών με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ πολύ καλύτερη και πιο ζεστή δείχνει να κυλά η επόμενη εβδομάδα, με εξαίρεση τις νοτιότερες αρχικά περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα πελάγη.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ



Περισσότερα από 6 λεπτά με γκάφες γυναικών οδηγών που ξεπερνούν κάθε φαντασία…

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Τα «παιχνίδια» της Σελήνης με τους ζωντανούς οργανισμούς…
Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα νυκτόβια ζώα χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο τον ήχο για να επικοινωνήσουν.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/5/2014


1204 Στην Κωνσταντινούπολη οι ηγέτες της Δ' Σταυροφορίας εκλέγουν αυτοκράτορα τον Βαλδουίνο της Φλάνδρας.
1651 Στην Κωνσταντινούπολη, Γενίτσαροι στραγγαλίζουν τον Πατριάρχη Παρθένιο Β'. Οι Ιησουίτες τον είχαν διαβάλει στον σουλτάνο ότι συνωμοτούσε με τους Ρώσους.
1703 Σε ηλικία 75 ετών πεθαίνει ο Σαρλ Περό, Γάλλος συγγραφέας παραμυθιών, μεταξύ των οποίων η Κοκκινοσκουφίτσα και η Σταχτοπούτα.
1717 Ο Βολταίρος φυλακίζεται στη Βαστίλη.
1916 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο Λονδίνο, Αγγλία και Γαλλία υπογράφουν μυστική συμφωνία για τη διανομή των υπό οθωμανική κυριαρχία αραβικών εδαφών.
1929 Στο Λος Aντζελες, σε τελετή στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ», απονέμονται τα πρώτα «Oσκαρ» στην ταινία «Φτερά» και στους ηθοποιούς Τζάνετ Γκέινορ και Eμιλ Γιάνινγκς.
1948 Εμφύλιος Πόλεμος. Ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος εντοπίζει στον Θερμαϊκό το πτώμα του δολοφονημένου Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Πολκ.
1966 Στο Πεκίνο, ο Μάο Τσετούνγκ εξαγγέλλει την Πολιτιστική Επανάσταση. Οι Ερυθροφρουροί, φοιτητές και μαθητές, θέτουν υπό διωγμόν τη μακραίωνη κινεζική κουλτούρα. Σε μία δεκαετία θα χάσουν τη ζωή τους 34.776 άνθρωποι.
1979 Το Εφετείο Αθηνών απαλλάσσει τον πρύτανη του Παντείου Κ. Δεσποτόπουλο από την κατηγορία της άρνησης όρκου στο δικαστήριο. Είχε ζητήσει να διαβεβαιώσει επί τω λόγω της τιμής του.
2004 Οι πρώτοι Eλληνες κατακτούν το Eβερεστ. Είναι οι Α. Αντωνόπουλος, Γ. Βουτυρόπουλος, Π. Κοτρωνάρος, Μ. Στύλλας, Π. Τσιαντός.