Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

O ΚΑΙΡΟΣ 25/12/2013

Με αρκετή συννεφιά και βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης και από τη ΒΔ Ελλάδα

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Βόρεια Θάλασσα, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας που φθάνουν ως την Ιβηρική Χερσόνησο, κινείται αργά βορειοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, στην Ευρώπη κυριαρχούν οι νοτιάδες και έτσι οι κάτοικοι όλων των πεδινών περιοχών της ηπείρου μας θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα χωρίς χιόνι. Από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρείται η χώρα μας, στην οποία τα κύρια χαρακτηριστικά του χριστουγεννιάτικου καιρού θα είναι η συννεφιά και οι τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το απόγευμα της Πέμπτης(26/12) και από τα βορειοδυτικά προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.  Έτσι, την Παρασκευή (27/12) θα επικρατήσει κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά το Σάββατο (28/12) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν βαθμιαία στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές αναμένεται την Κυριακή (29/12). 

                                                                                                  
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 (Χριστούγεννα)

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΒΟΙΑ. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

      

Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι ολοκλήρωσαν το χτύπημα στοσούπερ μάρκετ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα..

                                                                       
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι δυο ληστές φορώντας κουκούλες με τα πιστόλια στα χέρια απείλησαν τις δυο κοπέλες που ήταν στα ταμεία και αφού πήραν τις εισπράξεις, άρπαξαν και τις τσάντες των υπαλλήλων πριν εξαφανιστούν τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι.

Στην αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας σήμανε συναγερμός, ωστόσο παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα
.

ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ AIDS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Νανοσωματίδια που περιέχουν μια ισχυρή τοξίνη από το δηλητήριο της μέλισσας, μπορεί να είναι το ισχυρό όπλο ενάντια στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η τοξίνη «μελιττίνη» που ανιχνεύεται στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να καταστρέψει τον HIV χωρίς να βλάψει τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημά τους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός τζελ που μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού HIV.

Η APPLE ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ IPHONE


Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 2,5 μήνες από τότε που παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone κινητά της Apple, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει νέα συσκευή στον Μάιο, δηλαδή αρκετά νωρίτερα από το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο που συνηθίζει να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα.
Σύμφωνα με το Forbes το νέο μοντέλο της Apple φημολογείται ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη οθόνη από ότι τα σημερινά της, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτή μπορεί να φθάνει ακόμη και τις 6 ίντσες. Σημειώνεται ότι όλα τα μοντέλα της Apple μέχρι και το iPhone 5 είχαν οθόνη 3,5 ινστών ενώ τα δύο τελευταία της, το iPhone 5S και το iPhone 5C είχαν 4 ιντσών.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή η Apple ετοιμάζει και το νέο iPad το οποίο θα διαθέτει οθόνη 12,9 ινστών.

ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΑΝΑ. ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Απίστευτο βίντεο: Ο Κάρλος Σαντάνα βρήκε τον άστεγο ντράμερ του μετά από 40 χρόνια.

ΜΑΝΤΟΝΑ. Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

Η Μαντόνα δεν αποκαλείται άδικα «βασίλισσα της ποπ». Η 55χρονη τραγουδίστρια βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού «Φορμπς» με τους πιο καλοπληρωμένους μουσικούς της χρονιάς συγκεντρώνοντας 92 εκατ. ευρώ. Η κύρια πηγή εσόδων της από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013 ήταν η παγκόσμια περιοδεία της «MDNA World Tour», το άρωμα που κυκλοφόρησε με την υπογραφή της και η σειρά ρούχων «Material Girl». Την πλάτη της κυρίας Τσικόνε αναγκάστηκε να δει η Lady Gaga, που με τα 59 εκατ. ευρώ που κέρδισε αρκέστηκε στη δεύτερη θέση της λίστας. Βέβαια έχει μια δικαιολογία αφού το άλμπουμ της «Artpop» βγήκε στα ράφια των δισκοπωλείων εκτός της περιόδου που μελέτησαν οι ειδικοί του περιοδικού. Πιο πίσω έμεινε ο Μπον Τζόβι με 58 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος αφού το εν λόγω ποσό προέρχεται κυρίως από την «Because We Can» περιοδεία του. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Τόμπι Κιθ με τα 48 εκατ. ευρώ του, που προέρχονται ωστόσο και από τις επιχειρηματικές  δραστηριότητές του, και το γκρουπ Coldplay, που έβγαλαν πέρυσι 47 εκατ. ευρώ. Μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Rolling Stones, Ελτον Τζον και Πολ Μακ Κάρτνεϊ βρέθηκαν αρκετά πιο χαμηλά στη λίστα αφήνοντας χώρο στους πιο εμπορικούς δημιουργούς.

ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Δραματικές βελτιώσεις στο δορυφορικό Ίντερνετ υπόσχεται μία νέα τεχνολογία που αναπτύσσουν ερευνητές του ΜΙΤ και του Hamilton Institute, διπλασιάζοντας το bandwidth και ενισχύοντας τις παρεχόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες σε αναπτυσσόμενες χώρες, αεροπλάνα και πλοία.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΠΑΓΟ ΣΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν γεώτρηση στο παγοκάλυμμα της Γροιλανδίας, έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν ανακάλυψαν ότι το παγωμένο τοπίο κρύβει τεράστια αποθέματα νερού από λιωμένο πάγο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24/12/2013


496 Στον καθεδρικό ναό της Ρεμ ο επίσκοπος Ρεμίγγιος βαφτίζει τον βασιλιά των Φράγκων Χλωδοβίκο. Μαζί ασπάζονται τον χριστιανισμό 3.000 αξιωματούχοι.
1476 Ο Κάρολος ο Ισχυρός της Βουργουνδίας χάνει το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του από το δριμύ ψύχος κατά την πολιορκία της Νανσί.
1814 Πόλεμος του 1812. Συνθήκη της Γάνδης. Λήγει η σύρραξη Βρετανίας και ΗΠΑ. Τα δύο μέρη επανέρχονται στα προ του πολέμου σύνορά τους. Διαμορφώνεται η αμερικανοκαναδική μεθόριος.
1818 Ο Φραντς Γιόζεφ Γκρούμπερ παρουσιάζει την «Αγια Νύχτα», από τα χαρακτηριστικά τραγούδια των Χριστουγέννων.
1823 Ελληνική Επανάσταση. Ο Λόρδος Βύρων φτάνει στο Μεσολόγγι.
1865 Στις ΗΠΑ, στο Πουλάσκι του Τενεσί, ομάδα βετεράνων από τον στρατό των Νοτίων ιδρύουν την Κου Κλουξ Κλαν, ρατσιστική οργάνωση με δολοφονική δράση.
1913 Σε σφαγή εξελίσσεται η χριστουγεννιάτικη γιορτή των απεργών μεταλλωρύχων στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην αίθουσα της εκδήλωσης, άνθρωπος των εργοδοτών φωνάζει, «Φωτιά!». Στον πανικό ποδοπατιούνται και σκοτώνονται 73 άτομα.
1914 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Χριστουγεννιάτικη Εκεχειρία. Στο δυτικό μέτωπο Βρετανοί και Γερμανοί βγαίνουν αυθόρμητα από τα χαρακώματα και γιορτάζουν μαζί τα Χριστούγεννα.
1947 Εμφύλιος Πόλεμος. Ιδρύεται η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση υπό τον Μάρκο Βαφειάδη.
1989 Η «17 Νοέμβρη» αφαιρεί αντιαρματικές ρουκέτες από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα.