Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

  Η ήττα της Φενερμπαχτσέ από την Αρμάνι Μιλάνο στην Τουρκία άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ LED ME BLUETOOTH KAI WI-FI



SAMSUNG
H σειρά Smart Bulb θα αποτελείται από λάμπες που θα προσφέρουν έως και 10% μεγαλύτερη φωτεινότητα και δυνατότητα διαβάθμισης, δηλαδή κατά πόσο θερμό ή ψυχρό θα είναι το φως, από τα 2700k έως τα  6500k.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29/3/2014


475. Στην Αλεξάνδρεια οι εξεγερμένοι μονοφυσίτες σκοτώνουν τον ορθόδοξο Πατριάρχη Προτέριο. Ανακηρύσσουν τον ομόδοξό τους Τιμόθεο Αίλουρο. Επέρχεται το σχίσμα με τους κόπτες της Αιγύπτου που έκτοτε εκλέγουν δικό τους πατριάρχη.
1430. Ο Μουράτ Β΄ κυριεύει τη Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς μετά από πολιορκία τριών ημερών.
1770. Ορλοφικά. Η εξοντωτική ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στα Τρίκορφα Αρκαδίας, σημαίνει το τέλος της εξέγερσης. Ακολουθεί σφαγή των κατοίκων της κωμόπολης με 3.000 θύματα.
1792. Πεθαίνει από σηψαιμία ο Γουσταύος Γ΄ της Σουηδίας. Πριν 13 ημέρες είχε πυροβοληθεί στην πλάτη από συνωμότη κατά τη διάρκεια ενός χορού μεταμφιεσμένων στην Βασιλική Όπερα της Στοκχόλμης. Θα τον διαδεχτεί ο Γουσταύος Αδόλφος Δ΄.
1831. Εξέγερση της Βοσνίας. Η μουσουλμάνοι της Βοσνίας υπό τον Χουσεΐν Γκραντασκεβίκ επαναστατούν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα ηττηθούν σε μάχη κοντά στο Σεράγεβο (1833), επειδή δεν υποστηρίχτηκαν από την αριστοκρατία της Ερζεγοβίνης.
1857. Ινδική Εξέγερση. Στην Βεγγάλη οι Ινδοί του βρετανικού στρατού στασιάζουν. Αντιλαμβάνονται, ότι τα χάρτινα φυσίγγια των όπλων τους είναι αλειμμένα με βόειο ή χοιρινό λίπος με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ινδουιστών και μουσουλμάνων.
1864. Στο Λονδίνο, υπογράφεται από Βρετανία, Γαλλία Ρωσία και Ελλάδα η συμφωνία για την Ένωση των Ιονίων με την Ελλάδα.
1911. Μεξικανική Επανάσταση. Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα επιτίθεται στο φεουδαρχικό αγρόκτημα Τσιναμένα. Το λαφυραγωγεί και εξοπλίζει φάλαγγα 1.000 ανδρών, τον κορμό του Απελευθερωτικού Στρατού του Νότου.
2007. Ραντεβού θανάτου οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Λαυρίου. Πέφτει νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος.
2010. Δύο γυναίκες καμικάζι επιτίθενται σε σταθμούς του Μετρό της Μόσχας. Προκαλούν το θάνατο 36 ατόμων.