Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ


Οι κάτοικοι της Γης, τη νύχτα της 8ης προς 9η Δεκεμβρίου, θα μπορέσουν να παρατηρήσουν ένα σπανιότατο φαινόμενο - μια βροχή μετεωριτών. Ο αριθμός τους στον ουρανό, θα φθάσει το 15 μετέωρα ανά ώρα.
 
Στο βόρειο ημισφαίριο, οι μετεωρίτες θα φαίνονται σαν να πετούν προς τον ουρανό από τη γραμμή του ορίζοντα. Στο νότιο ημισφαίριο, θα είναι ορατό και το σημείο του αστερισμού Puppid-Velids, από την οποία θα προέρχεται και η βροχή μετωριτών.
 
Αυτή η βροχή μετεωριτών είναι τα απομεινάρια ενός κομήτη ή αστεροειδή. Μικρά θραύσματα του υλικού του εισέρχονται στην ατμόσφαιρα και αμέσως καίγονται χωρίς κανένα ίχνος. Αυτή η διαδικασία είναι ορατή από τη Γη.

OI 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΡΣΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑ


Συμφωνα με της δηλωσεις του Σακη Αρναουτογλου για την κακοκαιρια που ερχεται την αλλη εβδομαδα, περιοχές που ίσως τα χιόνια φαίνεται να είναι περισσότερα είναι ακόμα και οι πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Ευβοιας, και της Φθιώτιδας

ΕΥΒΟΙΑ

Σκηνές απείρου κάλλους σε επιχείρηση της Χαλκίδας - Οιεφοριακοί κατέθεσαν μήνυση και ο επιχειρηματίας αναζητείται από την αστυνομία...

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα (04-12-2013) όταν οι εφοριακοί έκαναν την εμφάνιση τους στην επιχείρηση του πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Σύμφωνα με το evianews.com, όταν τους είδε, του "γύρισαν" τα μάτια και μεταξύ άλλων τους είπε: "Τι θέλετε εδώ; Δεν μας αφήνετε στην φτώχεια μας;"

Κουβέντα στην κουβέντα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο επιχειρηματίας ήρθε στα χέρια με τους εφοριακούς, που αναγκάστηκαν να φύγουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωνές ξεσήκωσαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Αποτέλεσμα ήταν οι εφοριακοί να φύγουν και να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της Χαλκίδας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση. Από εκείνη τη στιγμή, ο επιχειρηματίας αναζητείται από αστυνομικούς...

ΠΟΣΟ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μπορεί να βρίσκονται στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας τους, ωστόσο αυτό δεν τους κάνει το ίδιο αμειβόμενους.
Πρόεδροι Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί παίρνουν λιγότερα χρήματα από ότι ένας μέτριος τηλεοπτικός αστέρας στην προ κρίσης Ελλάδα, ενώ ακόμα και ο πανίσχυρος πρόεδρος των ΗΠΑ αμείβεται λιγότερο από τους ομολόγους του σε Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Ελλάδα – αν και ο σημερινός Έλληνας Πρόεδρος δεν εισπράττει την αμοιβή του.
Αυτή είναι η λίστα των ετήσιων αποδοχών των εκλεγμένων αξιωματούχων σύμφωνα με το Fortunegreece.
1. Λι Σιέν Λόονγκ, Σιγκαπούρη

Μισθός: 1 εκατ. €
Στην πόλη-κράτος όπου όλα γυρίζουν γύρω από την οικονομία, το πρακτικό πνεύμα υπαγορεύει η αμοιβή του πρωθυπουργού-μάνατζερ να αντανακλά την ευημερία της χώρας. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν εκλέγεται, αλλά διορίζεται από τον πρόεδρο, και αμείβεται εξαιρετικά σε σχέση με συναδέλφους του. Μάλιστα, ως τον Μάιο του 2012 η αμοιβή του ήταν 1,6 εκατ. ευρώ και ως το τέλος του 2010 2,2 εκατ., αλλά του επιβλήθηκε μείωση λόγω της κρίσης. Επιπλέον, καταργήθηκε η σύνταξη του αξιώματος.
2. Λέουνγκ Τσουν- Γινγκ, Χονγκ Κονγκ
Μισθός: 380.000 €
Εδώ ο «πρωθυπουργός» ονομάζεται Chief Executive, για να μην μένει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται -και σε αυτήν την περίπτωση- για κράτος-επιχείρηση, που ορίζεται από ένα σώμα 1.200 εκλεκτόρων. Ο μισθός του είναι 14 φορές μεγαλύτερος από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
3. Μπαράκ Ομπάμα, ΗΠΑ
Μισθός: 400.000 €
Ο «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», όπως αρέσει στους Αμερικανούς να αποκαλούν τον πρόεδρό τους, και ένοικος του διασημότερου σπιτιού στον κόσμο, εισπράττει μόλις 400.000 δολάρια το χρόνο. Βέβαια, μπορεί να κηρύξει πόλεμο σε όποιον θέλει, γνωρίζει όλα τα μυστικά του πλανήτη, εάν έχουμε έρθει σε επαφή με εξωγήινους και, ίσως, ποιος πραγματικά σκότωσε τον JFK. Και, φυσικά, πετάει με το πιο cool προεδρικό αεροσκάφος του κόσμου. Ο αντιπρόεδρος αμείβεται με 171.000 €.
4. Ουχούρου Κενυάτα, Κένυα
Μισθός: 231.000 €
Με το μισθό του να είναι 362 φορές πάνω από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας του, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος πρόεδρος σε σχέση με τους πολίτες που εκπροσωπεί. Ο συγκεκριμένος είναι γιος του Τζόμο Κενυάτα, ιδρυτή της χώρας και πρώτου προέδρου.
5. Φρανσουά Ολάντ, Γαλλία
Μισθός: 215.000 €
Προφανώς επειδή δεν είναι πια και τόσο δύσκολο να διοικήσεις μια χώρα που, σύμφωνα με τη διάσημη ρήση του Σαρλ Ντε Γκολ, έχει 246 είδη τυριού, η αποζημίωση του Γάλλου προέδρου είναι μάλλον ταπεινή. Μάλιστα, είχε παγώσει επί Σαρκοζί λόγω της κρίσης και υπέστη μερικές επιπλέον περικοπές για να πέσει στα σημερινά επίπεδα, από τα 228.000 ευρώ που ήταν μέχρι το 2010.
6. Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
Μισθός: 210.000 €
Η ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης -αλλά και της ίδιας της Ευρώπης- έδωσε φέτος αύξηση στον εαυτό της κατά περίπου 1.000 € το μήνα, την πρώτη αύξηση από το 2001. Σχεδόν τζάμπα έρχεται στους Γερμανούς να έχουν στην καγκελαρία την, για πολλούς, ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη.
7. Έντα Κένι, Ιρλανδία
Μισθός: 200.000 €
Η δουλειά του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας δεν είναι αυτή που ήταν. Το 2010 η αποζημίωση άγγιζε τις 300.000 ευρώ, το 2011 έπεσε στις 214.000 και φέτος μειώθηκε ακόμα περισσότερο. Και πρέπει να βγάλει και τη χώρα από την κρίση. Πάντως παίρνει περισσότερα από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.
8. Ντέιβιντ Κάμερον, Ηνωμένο Βασίλειο

Μισθός: 160.000 €
Ο εκάστοτε κάτοικος της Ντάουνινγκ Στριτ βγάζει περίπου όσα ένα μεσαίο στέλεχος στο Σίτι κι ας διαχειρίζεται μια «επιχείρηση» αξίας 1,7 τρισ. € – το ΑΕΠ της χώρας. Μάλιστα 170 στελέχη της κυβέρνησής του -σύμβουλοι κυρίως- αμείβονται με πολύ μεγαλύτερα ποσά και η συζήτηση για το αν ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο καλοπληρωμένος κρατά αιώνες στη Μεγάλη Βρετανία. Οι αυξήσεις, πάντως, είναι τακτικές. Το 2010 ο μισθός ήταν 106.000 €.
9. Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία

Μισθός: 138.000 €
Το 2012, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας, ο νόμος έκανε υποχρεωτική τη δημοσίευση των φορολογικών δηλώσεων των πολιτικών. Εκεί φάνηκε πως τα έσοδα του προέδρου είναι τα μισά από εκείνα των συμβούλων του – οι οποίοι, όμως, έχουν και άλλες δουλειές.
O ίδιος έχει δηλώσει πως δουλεύει «σαν σκλάβος σε γαλέρα», αλλά είναι πλήθος οι αναφορές -οι περισσότερες στα wikileaks και από αναφορές της αντιπολίτευσης- πως έχει πρόσβαση σε απεριόριστα κεφάλαια και πολυτελή μέγαρα, αυτοκίνητα και αεροσκάφη, όλα στην απόλυτη διάθεσή του. Είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα τον «ακολουθήσουν» όταν συνταξιοδοτηθεί. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μέντβεντεφ δήλωσε περίπου 135.000 €.
10. Πρανάμπ Μουχέρτζι, Ινδία

Μισθός: 3.000 €
Όχι, δεν είναι οι μηναίες απολαβές του αυτές, είναι οι ετήσιες. Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου εργάζεται σχεδόν αμισθί, όπως και ο πρωθυπουργός που εισπράττει επίσης 3.000 € ετησίως.
- Κάρολος Παπούλιας, Ελλάδα
Μισθός: 160.000 € (δεν τον εισπράττει)
Γνωρίζοντας πλέον με πόσα αμείβονται διάφοροι ηγέτες του κόσμου και τι είδους οικονομίες διαχειρίζονται, είναι απορίας άξιο πώς η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να αμείβει τον απολύτως διακοσμητικό θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας με 371.000 € το χρόνο, ποσό 22 φορές μεγαλύτερο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τρίτο στον κόσμο ως πέρυσι. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 η αποζημίωση μειώθηκε σε λιγότερο από το μισό. Από τον Φεβρουάριο του 2012 ο Κάρολος Παπούλιας έχει παραιτηθεί του μισθού του.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΦΕΡΝΑΝΤΑ ΛΙΜΑ

Ποια είναι η Βραζιλιάνα που έλαμψε στην κλήρωση του Μουντιάλ

Κι ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία τι θα δείξει η κληρωτίδα για τους ομίλους του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία, μάλλον αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα αμα τη εμφανίσει της απαστράπτουσας βραζιλιάνας παρουσιάστριας, Φερνάντα Λίμα.

Ποια είναι η Βραζιλιάνα που έλαμψε στην κλήρωση του Μουντιάλ
Η εντυπωσιακή παρουσία της μαγνήτισε τα βλέμματα παρευρισκομένων και μη, φωτογράφων, ενώ αμέσως το Twitter πήρε κυριολεκτικά «φωτιά».
Η 36χρονη Φερνάντα Λίμα, μοντέλο, ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια δεν είναι άγνωστη στους βραζιλιάνους τηλεθεατές, ωστόσο στο παγκόσμιο κοινό, συστήθηκε την Παρασκευή στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Εχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, αλλά και στην αμερικανική κωμωδία «Stuck on You». Παράλληλα, συμμετείχε στα τηλεοπτικά σόου «Pé na Jaca» και «Por Toda Minha Vida», καθώς και στο «Fantastico».
Ενώ αυτά τα προγράμματα είναι δημοφιλή στο δυτικό ημισφαίριο, το Παγκόσμιο Κύπελλο συγκέντρωσε περισσότερους από 250 εκατ. τηλεθεατές σε 193 χώρες. Αν η Λίμα δεν ήταν μία πραγματική σταρ μέχρι την Παρασκευή, σήμερα είναι αναμφισβήτητα, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.
Βέβαια, οι «νεογέννητοι» θαυμαστές της θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές να της στείλουν γράμματα αγάπης και θαυμασμού. Η όμορφη Φερνάντα είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ροντρίγκο Χίλμπερτ, ο οποίος ήταν ο συμπαρουσιαστής της στην κλήρωση.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


41 π.Χ. Στη Ρώμη δολοφονείται ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων, προγραμμένος από τη Δεύτερη Τριανδρία (Οκτάβιος, Αντώνιος, Λέπιδος).
1912. Στην Αίγυπτο ο Γερμανός αρχαιολόγος Λούντβιφ Μπόρχαρντ ανακαλύπτει την προτομή της Νεφερτίτης. (14ος αι. π.Χ.). Σήμερα κοσμεί το Μουσείο Βερολίνου.
1928. Στη Φιλαδέλφεια της Πελσιλβάνια των ΗΠΑ γεννιέται ο Νόαμ Τσόμσκι, ιδρυτής της Γενετικής Μετασχηματικής Γραμματικής.
1929. Στην Αθήνα βασιλόφρονες αξιωματικοί αποτυγχάνουν σε απόπειρα δολοφονίας του αντιβασιλιά Παύλου Κουντουριώτη.
1941.Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ιαπωνική αεροπορία επιτίθεται αιφνιδιαστικά στον Αμερικανικό Στόλο του Ειρηνικού, που ναυλοχεί στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης. Βυθίζει ή θέτει εκτός μάχης 18 θωρηκτά. Πλήττει 343 αεροπλάνα. Χάνουν τη ζωή τους 2.386 άνδρες. Την επομένη οι ΗΠΑ θα μπουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια στιγμή χερσαίες δυνάμεις εισβάλλουν σε Μαλαισία , την Ταϊλάνδη , το Χονγκ Κονγκ , τις Φιλιππίνες , και το Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες , την ίδια στιγμή
1962. Στην Αθήνα συγκροτείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα να αποδοθεί στην Παιδεία το 15% του Προϋπολογισμού.
1965. Στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη ο Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ ανακαλούν ταυτόχρονα τους αφορισμούς του Σχίσματος (1054),
1988. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ αναγνωρίζει το Ισραήλ.
2010. Παραδίδεται στη Σκότλαντ Γιάρντ ο Τζούλιαν Άσαντ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks. Είχε αρχίσει την ανάρτηση 250.000 διαβαθμισμένων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για να βρει αργότερα άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.