Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 19/3/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 Τους 28 βαθμούς έφτασε σήμερα ο υδράργυρος. Δείτε σε ποιες περιοχές.Υπήρξε στο παρελθόν ανάλογο κυμα ζέστης και πότε; Θα κάνει περισσότερη ζέστη αύριο; Τι λένε τα τελευταία μετεο-στοιχεία για την 25η Μαρτίου;

20 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ


Ποια είναι η χώρα με τον πιο παχύσαρκο πληθυσμό και ποια αυτή με τις περισσότερες χρονικές ζώνες; Μάθετε αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο
To νησί Guam

ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΓΑΤΑ

Όταν βρήκαν μια από τις γάτες τους έξω από το κλουβί της, οι υπεύθυνοι μιας κτηνιατρικής κλινικής στη Μασσαλία της Γαλλίας, αποφάσισαν να βάλουν μια κάμερα για να δουν πως κατάφερνε να αποδράσει. Το βίντεο τους άφησε άφωνους…


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΕΝΗ

                                        ΤΟΠΙΑ  ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ
Προσθήκη λεζάντας

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ GRAVITY 30 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΣΑ


ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό θα πει να γράφεις την ιστορία με χρυσά γράμματα! Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στο πάνθεον της Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής καθώς στο ματς με την Οσασούνα στο "Καμπ Νόου" έφτασε τα 371 και -ξεπερνώντας τα 369 του Παουλίνο Αλκάνταρα- και έγινε ο απόλυτος σκόρερ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα".

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


Έχουν κατά καιρούς ειπωθεί πολλά σχετικά με το τι πρέπει να τρώμε για να έχουμε μία υγιή καρδιά. Πολλά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται σήμερα με την προστασίας της.

Το ζητούμενο όμως είναι να μιλάμε όχι για συστατικά αλλά και για τρόφιμα που τα βρίσκουμε.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια από τα πιο σημαντικά καρδιοπροστατευτικά τρόφιμα και ροφήματα, τα οποία περιέχουν τα συστατικά για τα οποία μιλούν οι έρευνες.

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ



Οι παλιότεροι πολιτισμοί της γης δίνουν ραντεβου εδώ! Αν θέλετε να ξεχάσετε όλα όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα, να αποκτήσετε μια εμπειρία ζωής, ένα ταξίδι στη πολύχρωμη, πολύβουη και μαγευτική Ινδία είναι ό,τι χρειάζεστε!



ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ CASSINI

ΣΤΙΣ «ΘΑΛΑΣΣΕΣ» ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι για πρώτη φορά ανακάλυψαν πολύ μικρά κύματα σε έναν ωκεανό που δεν βρίσκεται στη Γη. Πρόκειται για τον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, που -σύμφωνα με τις νέες ενδείξεις- διαθέτει θάλασσες υδρογονανθράκων με κύματα. Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον εντοπισμό των πρώτων εξωγήινων κυμάτων.

Κύματα στον... Τιτάνα κατέγραψε το Cassini

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/3/2014


633 Πόλεμοι της Αποστασίας. Ο χαλίφης Αμπού Μπακρ ενώνει την Αραβική Χερσόνησο υπό την κεντρική εξουσία του. Eχει καταστείλει τις ανταρσίες που εκδηλώθηκαν μετά τον θάνατο του Μωάμεθ.
1314 Στο Παρίσι, ο τελευταίος Μεγάλος Μάγιστρος των Ναϊτών Ιπποτών Ζακ ντε Μολέ παραδίδεται στην πυρά. Καταδικάστηκε με χαλκευμένες κατηγορίες με σκοπό τη διαρπαγή της περιουσίας του Τάγματος.
1584 Ο τσάρος της Ρωσίας Ιβάν Δ΄ ο Τρομερός πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών, ενώ παίζει σκάκι.
1913 Στη Θεσσαλονίκη, ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ δολοφονείται από τον Αλέξανδρο Σχινά.
1936 Στο Παρίσι, όπου είχε εγκατασταθεί μετά το αποτυχόν Κίνημα της 1ης Μαρτίου, πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση Δεμερτζή αποφασίζει τη μεταφορά της σορού κατευθείαν στα Χανιά, όπου θα γίνει η κηδεία.
1937 Ισπανικός Εμφύλιος. Μάχη της Γκουανταλαχάρα. Ο στρατός του Λαϊκού Μετώπου αποκρούει τις δυνάμεις των φρανκιστών και των Ιταλών συμμάχων τους, που επιχειρούν να κυκλώσουν τη Μαδρίτη.
1940 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στις Αλπεις, στη διάβαση Μπρένερ, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι συμφωνούν στον σχηματισμό του Αξονα.
1968 Χρυσός Κανόνας. Το Αμερικανικό Κογκρέσο καταργεί την υποχρέωση της κεντρικής τράπεζας να διατηρεί αποθέματα χρυσού για την υποστήριξη του δολαρίου.
1996 Στην Αθήνα πεθαίνει από ανακοπή της καρδιάς ο 75χρονος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, τιμημένος το 1979 με το βραβείο Νόμπελ.