Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.
Σε σχετικές οδηγίες που έχει η εκδώσει, η ΕΚΠΟΙΖΩ συμβουλεύει τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και να προγραμματίσουν με ορθό τρόπο τα ψώνια τους, να ελέγξουν και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων πριν και μετά την περίοδο των εκπτώσεων και φυσικά την ποιότητά τους

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014

Μουντιάλ 2014: Οι πρωτιές της διοργάνωσης


REUTERS/EDDIE KEOGH
Στον Λιονέλ Μέσι απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα». Στη φωτογραφία, φίλαθλοι τον φωτογραφίζουν καθώς αποχωρεί απογοητευμένος από το βάθρο κρατώντας το βραβείο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14/7/2014


1789 Ξεσπά η Γαλλική Επανάσταση. Στο Παρίσι ο λαός του Παρισιού καταλαμβάνει τη Βαστίλη και απελευθερώνει τους φυλακισμένους. Ο διοικητής Μπερνάρντ - Ρενέ Ζορντάν Λονέ, που διέταξε τη φρουρά να πυροβολήσει το πλήθος, συλλαμβάνεται και καρατομείται. Εναν χρόνο μετά, στην πρώτη επέτειο 50.000 Εθνοφρουροί παρελαύνουν στο Παρίσι.
1867 Ο Σουηδός βιομήχανος εκρηκτικών Αλφρεντ Νόμπελ παρουσιάζει τη νέα του εφεύρεση, τη δυναμίτιδα.
1913 Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Κομοτηνή.
1918 Γεννιέται ο Σουηδός βραβευμένος σκηνοθέτης Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Μεγάλες δημιουργίες του: «Εβδομη σφραγίδα», «Αγριες φράουλες» και «Φθινοπωρινή σονάτα».
1921 Οι Ιταλοαμερικανοί αναρχικοί, ο Νίκολα Σάκο και ο Μπαρτολομέο Βαντζέτι, καταδικάζονται σε θάνατο για τον φόνο του λογιστή της εταιρείας που δούλευαν. Διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι ήταν αθώοι.
1933 Στη ναζιστική Γερμανία εφαρμόζεται ο νόμος για υποχρεωτική στείρωση όσων πάσχουν από υποτιθέμενες γενετικές διαταραχές.
1958 Στο Ιράκ ανατρέπεται η φιλοδυτική μοναρχία με στρατιωτικό κίνημα υπό τον στρατηγό Κασέμ. Ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β' σκοτώνεται μαζί με αξιωματούχους του καθεστώτος.
1969 Πόλεμος του ποδοσφαίρου. Η αεροπορία του Σαλβαδόρ βομβαρδίζει την πρωτεύουσα της Ονδούρα Τεγκουσιγκάλπα, ενώ ο στρατός περνά τα σύνορα. Αφορμή της διαμάχης ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών, η νίκη του Σαλβαδόρ και οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών.
1992 Η «17 Νοέμβρη» αποπειράται να δολοφονήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά. Σκοτώνεται ο 22χρονος Θάνος Αρξαλιάν.
2008 Δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο με ανάκριση 16χρονου κρατουμένου στο Γκουαντάναμο.