Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 18/2/2014

ΤΡΙΤΗ 18/2/2014

Καλοκαιρίας συνέχεια…

Βαρομετρικό χαμηλό στη δυτική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ. Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας. Έτσι, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι και πάλι η ηλιοφάνεια, οι ασθενείς άνεμοι, οι πρωινές τοπικές ομίχλες και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την Τετάρτη (19/2) δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού, ενώ την Πέμπτη (20/2) θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά και βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Με βάση όλες τις ενδείξεις, την Παρασκευή (21/2) θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (22/2) οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως το απόγευμα θα σταματήσουν. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σχέδιο Απόδρασης

Σχέδιο Απόδρασης
Escape Plan

Περιπέτεια 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ με τους: Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζιμ Καβίζελ, Έιμι Ράιαν
Ο Ρέι Μπρέσλιν, σχεδιαστής συστημάτων ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων και εξπέρ των αποδράσεων, πέφτει θύμα συνωμοσίας και καταλήγει σε μια φυλακή που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, θα προσπαθήσει να αποδράσει και να βρει αυτούς που τον παγίδευσαν.

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ

Ενας αστεροειδής μεγάλος όσο σχεδόν τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα (με διάμετρο γύρω στα 270 μέτρα) θα περάσει τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά από τη Γη, αν και σε απόσταση ασφαλείας, όπως ξεκαθαρίζουν οι αστρονόμοι.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ 6 ΜΕΡΑ

Εκεί όπου αργεί έως και...6 μήνες να ξημερώσει!

Σε συγκεκριμένες περιοχές της Γης, η νύχτα μπορεί να διαρκεί έως και 6 μήνες και η ημέρα άλλους τόσους. Δείτε γιατί…

ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι 10 πιο παγωμένες πρωτεύουσες στον κόσμο




Ειδικά για εσάς που δε σας τρομάζει το κρύο και δεν ταξιδεύετε μόνο εκεί όπου έχει ήλιο και ζέστη, οι προορισμοί που αναφέρει η βρετανική Independent, είναι ιδανικοί για να αποφύγετε τα πλήθη τουριστών και να απολαύσετε… την παγωμένη, άγρια ομορφιά. Απλά φροντίστε να είστε ζεστά ντυμένοι.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/2/2014


1600 Στο Κάμπο ντε Φιόρι της Ρώμης καίγεται ζωντανός ως αιρετικός ο φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο.
1673 O Μολιέρος πεθαίνει στη σκηνή ερμηνεύοντας τον «Κατά φαντασίαν ασθενή». Η Εκκλησία αρνείται να τον κηδέψει, επικαλούμενη τον «αμαρτωλό βίο των θεατρίνων». Με παρέμβαση του Λουδοβίκου ΙΔ' θα ταφεί νύχτα στο νεκροταφείο του Σεν Ζοζέφ, στο τμήμα αβάπτιστων βρεφών.
1772 Με τη Συνθήκη της Πετρούπολης πραγματοποιείται ο πρώτος διαμελισμός της Πολωνίας (μεταξύ Αυστρίας, Πρωσίας και Ρωσίας).
1909 Πεθαίνει στην Οκλαχόμα σε ηλικία 80 ετών ο Τζερόνιμο, τελευταίος αρχηγός των Απάτσι.
1914 Στο Λονδίνο οι σουφραζέτες σπάζουν τα τζάμια στο σπίτι του υπουργού Εσωτερικών και βάζουν φωτιά σε γήπεδο τένις. Διεκδικούν εκλογικά δικαιώματα για τις γυναίκες.
1934 Ο Αλβέρτος Α', βασιλιάς του Βελγίου, δεινός ορειβάτης, σκοτώνεται αναρριχώμενος στους βράχους του Μαρς λε Νταμ.
1968 Στις φυλακές Επταπυργίου Θεσσαλονίκης εκτελείται ο Αριστείδης Παγκρατίδης, καταδικασμένος σε θάνατο ως ο «δράκος» του Σέιχ Σου. Υποστήριζε μέχρι τέλους την αθωότητά του.
1982 Η ελληνική Βουλή ψηφίζει τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου.
1992 Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Αντόνιο ντι Πιέτρο διατάσσει τη σύλληψη του Μάριο ντι Κριεζά, στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίσθαρνο όργανο της μαφίας.
2008 Το Κοσσυφοπέδιο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Σερβία.