Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 5/4/2014

MICROSOFT: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ WINDOWS XP


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πολλά έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία από τότε που η Microsoft Corp.  λάνσαρε τα Windows XP και το Office 2003. Τα hardware είναι λιγότερο ακριβά, οι συσκευές είναι πιο μικρές, τα λειτουργικά συστήματα είναι πιο γρήγορα και τα κινητά τηλέφωνα είναι πιο έξυπνα από ποτέ. Επιπλέον, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Είμαστε  περισσότερο εν κινήσει και περισσότερο κοινωνικοί στην εργασία μας.  Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλες αυτές τις εξελίξεις συμφώνα με το to Stat Counter, περίπου 21% των υπολογιστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ

Η ασπιρίνη αυξάνει τη γυναικεία γονιμότητα

Οι χαμηλές δόσεις του φαρμάκου συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών σύλληψης και γέννησης ζώντος βρέφους
Η ασπιρίνη αυξάνει τη γυναικεία γονιμότητα
Σύμμαχος της γυναικείας γονιμότητας, ιδιαιτέρως σε γυναίκες που έχουν βιώσει πρόσφατη αποβολή, αποδεικνύεται η ασπιρίνη

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΣ ΦΛΟΓΕΣ

Το πιο ιστορικό σχολείο της πόλης καταστράφηκε ολοσχερώς - Πολλοί από τους μαθητές ξύπνησαν τη νύχτα και παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών...

Η ΑΥΠΝΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ


Ο κίνδυνος εγκεφαλικού είναι πολύ μεγαλύτερος στους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία, σε σχέση με όσους δεν έχουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μια νέα ταϊβανέζικη επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν, ήδη από τη νεανική ηλικία τους - κάτι για το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σύγχρονη τεχνολογία.

ΠΩΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 8,2 ΡΙΧΤΕΡ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ

                Eνα time lapse βίντεο του κέντρου προειδοποιήσεων τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, δείχνει πώς τα κύματα που δημιουργήθηκαν από το σεισμό των 8,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Πρωταπριλιά στη Χιλή, μεταδίδονταν επί 30 ώρες στον Ινδικό Ωκεανό.

ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ

ΗΠΑ: Πήγε στο νοσοκομείο με ένα αλυσοπρίονο καρφωμένο στο λαιμό του

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΠΛΕΕ ΜΕ 70.000 ΖΩΑ

Μέχρι και 70.000 ζώα θα μπορούσε να μεταφέρει η Κιβωτός του Νώε χωρίς να βυθιστεί, αν χτιζόταν σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου του Leicester.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Τι αποκαλύπτουν ερευνητές του τμήματος ουρολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς και του τμήματος ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ 13 ΜΕΤΡΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μοτοσικλετιστής Jack Sanderson ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο, κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης βόλτας με δίτροχες μηχανές...


Ο παράτολμος αναβάτης, σε μια κούρσα με την παρέα του σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου στο Cheshire της Βρετανίας, χάνει τον έλεγχο της μηχανής του εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξε. Και μάλιστα σε έναν δρόμο που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους επικίνδυνους της Ευρώπης.

Ο Sanderson, τη στιγμή που αναπτύσσει ταχύτητα σε μια ευθεία του δρόμου, διασταυρώνεται με διερχόμενο όχημα και στη προσπάθειά του να το αποφύγει, πέφτει με φόρα σε γκρεμό ύψους περίπου 13 μέτρων.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ GAME OF THRONES

3,2,1 ξεκινά το αφιέρωμα στο Game of Thrones

Την Κυριακή είναι ιερή μέρα για τους φαν του Game of Thrones. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε αφού ξεκινά ο 4ος κύκλος.                                                                                                                                                                                                                                                                 
Τον τελευταίο καιρό η παραγωγή δε, δε μας έχει αφήσει «σε χλωρό κλαρί». Και πάρε ένα τρέιλερ και να και άλλο ένα και άντε και ένα τρίτο και λίγο από backstage…ουφ, επιτέλους πια. Λίγη ηρεμία και ανακεφαλαίωση.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ 12η ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ UEFA

Η Ελβετία έτοιμη να προσπεράσει την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA


REUTERS/ARND WIEGMANN
Η Βασιλεία νίκησε 3-0 τη Βαλένθια στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης στο Γιουρόπα Λιγκ και βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/4/2014


1721 Ο Ρόμπερτ Γουόλπολ αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρώτος πρωθυπουργός της Βρετανίας με απόφαση του Γεωργίου Α'. Ως λόρδος των Οικονομικών είχε χειριστεί την κρίση που προέκυψε, όταν χρεοκόπησε η Εταιρεία της Νότιας Θάλασσας.
1818 Το Αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετεί την Αστερόεσσα με 13 κόκκινες και άσπρες ρίγες και ένα αστέρι για κάθε Πολιτεία. Τότε ήταν 20.
1913 Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος είναι ο πρώτος νεκρός της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροπλάνο του συντρίβεται στον Λαγκαδά.
1917 Η «Πράβντα» δημοσιεύει τις Θέσεις του Απρίλη. Διατυπώθηκαν από τον Λένιν για το πέρασμα της Ρωσίας από την αστικοδημοκρατική επανάσταση στη σοσιαλιστική.
1949 Στην Ουάσιγκτον υπογράφεται από εκπροσώπους 12 χωρών το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.
1968 Στο Μέμφις του Τενεσί, ο 39χρονος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (φωτό), υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μαύρων, δολοφονείται από τον Τζέιμς Ιρλ Ρέι.
1968 Η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ. Στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που διεξάγεται στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο, επικρατεί της Σλάβια Πράγας με 89-82.
1970 Η χούντα βάζει λουκέτο στο «Εθνος» με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ζίγδη για το Κυπριακό. Η εφημερίδα θα κλείσει.
1975 Στο Αλμπουκέρκε του Νέου Μεξικού οι νεαροί Μπιλ Γκέιτς και Πολ Αλεν ιδρύουν τη Microsoft.
2002 Στην Αγκόλα κυβέρνηση και «Ουνιτά» υπογράφουν συνθήκη ειρήνης. Λήγει ο 27χρονος εμφύλιος.