Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ COPA DEL REY ΣΤΟ ΜΕΣΤΑΓΙΑ

Το βράδυ της Μ.Τετάρτης το "Μεστάγια" φιλοξενεί τον τελικό του Copa del Rey μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Απών ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρόβλημα στην άμυνα οι Καταλανοί. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


Χιονίζει από το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, καθώς και σε άλλες περιοχές του νομού. 

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΜ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι τροφές που «διώχνουν» τον καρκίνο μακριά!

Kι όμως υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του, σε εσάς και τους αγαπημένους σας και… περνάει απ’ το στομάχι! Στη κουζίνα ολοταχώς, αφού απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιες στροφές, που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας.

ΡΙΝΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ




University of St Andrews
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στελέχη της γρίπης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, επειδή έχουν την ικανότητα να εξελίσσονται έτσι ώστε να προστατεύονται από τα φάρμακα.

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον καιρό… στις ΗΠΑ και όχι μόνο


REUTERS/JASON LEE

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες ασιατικές μεγαλουπόλεις, για την οποία ακούμε όλο και συχνότερα, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα και οι οποίοι συχνά καλούνται να προσαρμόσουν ανάλογα την καθημερινότητά τους. Επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα στη μακρινή Ασία επηρεάζει - και μάλιστα άμεσα - τις κινήσεις των καταιγίδων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΩΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ                                                                                                                                                                                                                                                          
Τέξας


Τα βλέμματα σε αρκετά σημεία του πλανήτη καθηλώθηκαν χθες στο νυχτερινό ουρανό για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα, το «ματωμένο φεγγάρι».

ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ


Βροχές, καταιγίδες, αλλά και άνεμοι θα συνοδεύσουν όσους εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ για τις γιορτές του Πάσχα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/4/2014


1457 π.Χ Η μάχη στη Μεγιδδώνα (στο σημερινό Ισραήλ) είναι η πρώτη καταγεγραμμένη της Ιστορίας. Ο Φαραώ Τούθμωσης Γ' υποτάσσει τους εξεγερμένους Χαναναίους.
73 Α' Εβραιο-ρωμαϊκός Πόλεμος. Στο πολιορκημένο από τις ρωμαϊκές λεγεώνες φρούριο Μεσάντα αυτοκτονούν οι 960 Ισραηλίτες με τα μέλη των οικογενειών τους. Τερματίζεται η επτάχρονη εξέγερση.
1346 Στα Σκόπια ο Στέφανος Δουσάν στέφεται αυτοκράτορας Σέρβων και Ρωμαίων.
1821 Στη Φλωρεντία εξαρθρώνεται η τοπική οργάνωση των Καρμπονάρων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Ανδρέας Κάλβος.
1821 Ελληνική Επανάσταση. Στην Υδρα ο Αντώνης Οικονόμου κηρύσσει την επανάσταση, παραγκωνίζοντας τους προκρίτους, που τελικά θα τον δολοφονήσουν.
1895 Ο Χαρίλαος Τρικούπης χάνει τις εκλογές από τον Θόδωρο Δηλιγιάννη. Αποτυγχάνει να εκλεγεί βουλευτής στο Μεσολόγγι. Ο αντίπαλός του Μιλτιάδης Γουλιμής υπερισχύει για τέσσερις ψήφους.
1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Συμμαχικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν το Βελιγράδι ανήμερα το Πάσχα των Ορθοδόξων. Σκοτώνονται περίπου 1.100 άνθρωποι.
1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Από τα υψώματα του Σίλοου ο Κόκκινος Στρατός αρχίζει την τελική επίθεση εναντίον του Βερολίνου.
1996 Σε κλινική της Ελβετίας πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών ο πολυεκατομμυριούχος Σταύρος Νιάρχος.
2007 Σφαγή της Βιρτζίνια. Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο Σεούνγκ Χούι Τσο ανοίγει πυρ σε κοιτώνα και αίθουσα διδασκαλίας σκοτώνοντας 32 άτομα και τραυματίζοντας 29. Ο δράστης αυτοκτονεί.