Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Τα φαντάσματα περιμένουν το σούρουπο για να βγουν απ' τις αιωνόβιες οξιές.

ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρούσα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί στα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού, θα είναι η Ελλάδα, που με τις Τουρκία, Φινλανδία και Βραζιλία πήραν wild cards για την κορυφαία διοργάνωση.
Για 7η φορά στην ιστορία της και τρίτη διαδοχική η «γαλανόλευκη» θα είναι στο μεγάλο ραντεβού του μπάσκετ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής της FIBA, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε να δοθεί στην Ελλάδα μια εκ των τεσσάρων καρτών ελευθέρας (wild carda), με τις υπόλοιπες να μοιράζονται στις Βραζιλία, Τουρκία και Φινλανδία.
Μετά την εξέλιξη αυτή η Ελλάδα θα πάρει απευθείας και το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015, στην Ουκρανία. Την προσεχή Δευτέρα η εθνική μας ομάδα θα συμμετέχει στην κλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας (20:00 ώρα Ελλάδας) και θα μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στα νοκ άουτ), αλλά και την πόλη στην οποία θα αγωνίζεται. Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.
Η ελληνική ομοσπονδία, πλέον, θα μπορέσει απερίσταστη να ασχοληθεί με το θέμα προπονητή, καθώς δεν προβλέπεται η συνέχιση της συνεργασίας με τον Αντρέα Τρινκέρι. 
Στην τελική φάση θα βρίσκονται ακόμη: η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία (Ευρώπη), Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία (Αμερική), Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη (Αφρική), Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα (Ασία), Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (Ωκεανία).