Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Τα φαντάσματα περιμένουν το σούρουπο για να βγουν απ' τις αιωνόβιες οξιές.

Κάπου στη Βόρεια Ιρλανδία, κοντά στο χωριό Armoy, υπάρχει μία σειρά από οξιές που «λυγίζουν» με έναν τρόπο αξιοπερίεργο. Τα δέντρα φύτεψε η οικογένεια Στιούαρτ, για να διακοσμήσει την έπαυλή της τον 18ο αιώνα, αλλά το αποτέλεσμα που προέκυψε έμεινε στον χρόνο δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα.

Οι τουριστικές αρχές της βόρειας Ιρλανδίας είδαν το μαργαριτάρι που είχαν και άρχισαν να «χρησιμοποιούν» τον δρόμο με τις οξιές για προβολή από το τέλος του 20ου αιώνα.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε ως φυσικό σκηνικό για τη διάσημη σειρά «Game of Thrones», ενώ τουρίστες και ντόπιοι τον αποκαλούν ως ο «Σκοτεινός Φράκτης».



Πηγή έμπνευσης και περηφάνιας

Ο «Σκοτεινός Φράκτης» μέχρι πρότινος δεν είχε όνομα, όμως πάντα ήταν ένα μέρος μυστηριακό. Σήμερα με την ιδιαίτερη ομορφιά του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ο φωτογράφος David Cleland έχει περάσει πολύ χρόνο παρατηρώντας το τοπίο: «Ανάλογα με την οπτική γωνία τα κλαδιά συνυφαίνουν την πιο μπερδεμένη εμφάνιση».

Οι Ιρλανδοί είναι πολύ περήφανοι για τον δρόμο ειδικά μετά την προβολή του «Game of Thrones».



Το απόκοσμο τοπίο εμπνέει βέβαια και πολλές ιστορίες για φαντάσματα. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία για τη στοιχειωμένη τελευταία οξιά όπου γίνονται... περίεργα πράγματα το σούρουπο.

Με αυτόν τον τρόπο ανατροφοδοτούν το μύθο του με ιστορίες αντάξιες του ονόματος του έτσι ώστε τα δέντρα που φύτεψε η οικογένεια Στουαρτ να προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου και τις επόμενες γενιές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου