Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Σε λευκό κλοιό η Μέση Ανατολή

    Σε λευκό κλοιό η Μέση Ανατολή
Ενω εμεις ψαχνουμε της νυφαδες με τα κυαλια ο χιονιας χτυπαει την Μεση Ανατολη

Σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν Ισραήλ, Λίβανο, Συρία και Ιορδανία. Βαρύς ο χιονιάς και στην Τουρκία.
Σε λευκό κλοιό η Μέση Ανατολή
Στα λευκά «ντύθηκε» το Τέμενος του Αλ Ακσά και το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, καθώς εδώ και λίγες ώρες ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Ισραήλ.
Ο χιονιάς …πρόλαβε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται στην περιοχή για συναντήσεις με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς.
Βαρυχειμωνιά με χιόνια και στη Βηθλεέμ, όπου οι παλαιστίνιοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο έξω από το Ναό της Γεννήσεως και το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Συρία, όπου ο υδράργυρος έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ WINS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Απίστευτες στιγμές που κατέγραψε η κάμερα μέσα στο 2013

30 ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Μια συλλογή φωτογραφιών που μας αποκαλύπτουν τι συνέβαινε στα γυρίσματα ορισμένων πολύ γνωστών ταινιών τις στιγμές που δεν έγραφε η κάμερα…

ΠΕΤΑΞΑΝ 200.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΔΟ

Απίστευτο περιστατικό που δύσκολα το χωράει ανθρώπινος νους, συνέβη την περασμένη βδομάδα στο Ναύπλιο, όταν πετάχτηκαν κατά λάθος σε κάδο απορριμμάτων 200.000 ευρώ, που προέρχονταν από τραπεζικό κατάστημα. 
Η ιστορία ξεκινάει όταν η διοίκηση υποκαταστήματος τραπέζης στο κέντρο του Ναυπλίου αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση. Τα συνεργεία που θα εκτελούσαν τις εργασίες έπιασαν δουλειά στο συγκεκριμένο υποκατάστημα νωρίς το πρωί.
Κάποια στιγμή, μαζί με τα μπάζα πέταξαν και στα σκουπίδια, μετά από εντολή υπαλλήλου της Τράπεζας και ένα χαρτόκουτο, που πίστευαν πως περιέχει άχρηστα πράγματα, μαζί με κάποια τμήματα της ψευδοροφής.
Το χαρτόκουτο πετάχτηκε στον κάδο απορριμάτων έξω και απέναντι από το κατάστημα της τράπεζας. Οι εργασίες συνεχίστηκαν την υπόλοιπη ημέρα χωρίς κανείς να καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Όταν όμως οι υπεύθυνοι του καταστήματος "έκλεισαν ταμείο" τους έλειπαν 200.000 ευρώ!!!Πανικός επικράτησε αμέσως στα γραφεία της τράπεζας χωρίς να μπορούν να καταλάβουν πως εξανεμίστηκαν από το ταμείο 200.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. 
Η αγωνία για το έλλειμμα στο ταμείο συνεχίστηκε για ένα ολόκληρο 24ωρο, όταν την επομένη μέρα, κάποιος εκ των υπαλλήλων θυμήθηκε πως τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί προσωρινά σε ένα χαρτοκιβώτιο.
Ο διευθυντής της Τράπεζας και ο υπάλληλος, που έδωσε εντολή να πεταχτεί το χαρτόκουτο με τα λεφτά, κόντεψαν να πάθουν ...εγκεφαλικό επεισόδιο, μέχρι να ψάξουν στον κάδο απορριμμάτων οι υπόλοιποι υπάλληλοι. 
Το απίστευτο είναι ότι το χαρτόκουτο με τα λεφτά βρισκόταν ακόμη στη θέση του, αφού για καλή τύχη όλων δεν είχε περάσει το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου. Τα χρήματα επέστρεψαν στο ταμείο της τράπεζας ενώ όλοι οι υπεύθυνοι υπάλληλοι  έκαναν τον .... σταυρό τους για την ευτυχή κατάληξη της απίστευτης περιπέτειας.

EΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ


 Πολύ άσχημη εμπειρία, που όπως ο ίδιος δηλώνει του έχει αφήσει τραύμα, βίωσε ένας 34χρονος Γκανέζος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ghanaweb.com, ο 34χρονος χρειάστηκε να επισκεφθεί δημόσια τουαλέτα. Καθιστός...
Ξαφνικά ένιωσε έναν αφόρητο πόνο στα γεννητικά όργανα και έσπευσε να κοιτάξει από που και γιατί προήλθε, όταν είδε ότι δέχθηκε επίθεση από ένα τεράστιο φίδι. Φωνάζοντας, μάλιστα, «φίδι, φίδι», προκάλεσε τον πανικό στους υπόλοιπους επισκέπτες της δημόσιας τουαλέτας.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς πολύ γρήγορα άρχισε να μουδιάζει και να ζαλίζεται, ενώ και οι πόνοι ήταν πάρα πολύ έντονοι. Παρότι πήρε εξιτήριο, τόνισε ότι στο μυαλό του ζωντανεύει συνεχώς η επίθεση του φιδιού ακόμα και όταν επισκέπτεται την τουαλέτα του σπιτιού του.

Ο ΤΣΑΚΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Εναντίον του είχε υποβάλλει μήνυση επιχειρηματίας επειδή του υποσχέθηκε δάνειο από ξένη τράπεζα

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στον Βλάση Τσάκα από το Τριμελές Δικαστήριο Καβάλας, όπως μεταδίδουν τα Μέσα της πόλης.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του και η Έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μόνο στην περίπτωση που καταβληθεί το ποσό των 2.000 ευρώ ως εγγύηση, αλλά το τελευταίο δεν πέρασε. 

Ο επιχειρηματίας Ντίνος Κανάκης είχε υποβάλλει μήνυση στον γνωστό μάνατζερ, διότι σύμφωνα και με το κατηγορητήριο ο δεύτερος υποσχέθηκε στον πρώτο, δάνειο από ξένη τράπεζα. Τελικά, ο Βλάσης Τσάκας δεν επέστρεψε τα 80.000 ευρώ που είχε πάρει, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κανάκης, όταν το αίτημα για δάνειο απορρίφθηκε. 

TA 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE


Τα δέκα δημοφιλέστερα βίντεο κλιπ που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών το 2013 ανακοίνωσε η You Tube.

Τα 10 δημοφιλέστερα βίντεο στο Youtube
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που φιγουράρουν στη λίστα είναι η Μάιλι Σάιρους, η Κέιτι Πέρι και η Σελένα Γκόμεζ, τις οποίες όμως άφησε πίσω του ο νοτιοκορεάτης Psy...
Η πρώτη δεκάδα
1. Psy - Gentleman
2. Wrecking Ball - Miley Cyrus
3. We Can't Stop - Miley Cyrus
4. Roar - Katy Perry
5. Just Give Me A Reason - P!nk featuring Nate Ruess
6. Blurred Lines - Robin Thicke featuring T.I. and Pharrell
7. Stay - Rihanna featuring Mikky Ekko
8. La La La - Naughty Boy featuring Sam Smith
9. Come and Get It - Selena Gomez
10. Wake Me Up - Avicii

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΣΙΚΟΥΕΛ ΤΟΥ FIGHT CLUB


Ενα σίκουελ του «Fight Club» ετοιμάζεται από τον συγγραφέα του Τσακ Πόλανικ, ο οποίος παραβαίνοντας και τους δύο κανόνες του Fight club που επιβάλουν σιωπή, άνοιξε τα χαρτιά του για το νέο στόρι.

Στα σκαριά σίκουελ του Fight Club
Σύμφωνα με τον Πόλανικ, ο κεντρικός ήρωας και αφηγητής επιστρέφει, μεσήλικας πια και παντρεμένος με τη Μάρλα.
Ομως από την αρχή είναι φανερό πως μόνο μια σπίθα αρκεί για να ξυπνήσει ο αρρωστημένος εαυτός του που θα τον οδηγήσει να συναντήσει ξανά τον Τάιλερ Ντέρνερ στους πιο βίαιους εφιάλτες του.
Δύσκολα το Χόλιγουντ θα καταφέρει να αντισταθεί στην επιστροφή ενός τόσο επιτυχημένου φιλμ.
Το ερώτημα είναι όμως αν οι Μπραντ Πιτ και Εντουαρντ Νόρτον θα μπορέσουν να τσαλακώσουν για άλλη μια φορά τόσο πολύ τον εαυτό τους και να χτίσουν ξανά τους χαρακτήρες του Ντέιβιντ Φίντσερ που απογείωσαν την καριέρα τους...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/12/2013


627 Μάχη της Νινευή. Ο βυζαντινός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Ηράκλειο νικά τους Πέρσες του Χοσρόη Β', ο οποίος ανατρέπεται από στρατιωτική εξέγερση.
1574 Πεθαίνει στο μπάνιο του σε κατάσταση μέθης ο 50χρονος σουλτάνος Σελίμ Β΄ ο Οινόφλυξ. Επί της βασιλείας του οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κύπρο.
1916 Εθνικός Διχασμός. Στο Πεδίον του Aρεως ο Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος, επικεφαλής της Ιεράς Συνόδου, αναθεματίζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το συγκεντρωμένο πλήθος πετά τόνους από πέτρες, που κουβαλούσε μαζί του.
1937 Β΄ Σινοϊαπωνικός Πόλεμος. Σφαγή της Νανκίνγκ. Οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν την τότε πρωτεύουσα της Κίνας. Στη διάρκεια έξι εβδομάδων δολοφονούν περίπου 200.000 πολίτες και αιχμαλώτους. Βιάζουν 20.000-80.000 γυναίκες και παιδιά.
1939 Πόλεμος του Χειμώνα. Μάχη του Τολβαζέρβι. Οι Φινλανδοί καταφέρνουν την πρώτη σημαντική νίκη τους επί των Σοβιετικών.
1959 Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εκλέγεται με 66,7%, πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
1969 Η Ελλάδα αποπέμπεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χούντα.
2004 Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προτείνει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Βουλή θα τον εκλέξει από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Το 2010 θα τον επανεκλέξει με 266 ψήφους.
2012 Η Βόρειος Κορέα εκτοξεύει τον πρώτο δορυφόρο της.