Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις εφτά το απόγευμα στο Χαλάνδρι. Ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ παρέσυρε με την προσωπική του μοτοσυκλέτα ηλικιωμένη, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία, και στη συνέχεια, μην αντέχοντας τις τύψεις, έβαλε τέλος στη ζωή του.
26χρονος ειδικός φρουρός παρέσυρε ηλικιωμένη και αυτοκτόνησε
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος ειδικός φρουρός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, διατρέχοντας την οδό Παλαιολόγου με τη μηχανή του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε μια ηλικιωμένη γυναίκα 75 χρονών που διέσχιζε τον δρόμο και τη σκότωσε ακαριαία.

Με το που διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε ξεψυχήσει, δεν άντεξε τις τύψεις. Τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στους περαστικούς.


Ο 28χρονος υπηρετούσε στην Ασφάλεια Κυψέλης.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίς γι’ αυτόν τον άνδρα, ο οποίος ανακάλυψε κάτι αναπάντεχο που ήταν κρυμμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη μέσα στην πόρτα του αυτοκινήτου…

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Σε πειραματικό στάδιο

«Αναστροφή της γήρανσης» πέτυχαν αμερικανοί επιστήμονες«Αναστροφή της γήρανσης» πέτυχαν αμερικανοί επιστήμονες

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν την διαδικασία της γήρανσης, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια. Με τη χρήση μιας χημικής ουσίας αναγέννησαν τους μύες ποντικιών, χωρίς ωστόσο αυτό να συνοδευτεί από μυϊκή ενδυνάμωση, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cell.

Ομάδα ειδικών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντεπικεντρώθηκαν στη χημική ουσία NAD, τα επίπεδα της οποίας μειώνονται φυσιολογικά σε όλα τα κύτταρα καθώς ο οργανισμός γερνάει.

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η εν λόγω χημική ουσία διαταράσσει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, συντελώντας σε χαμηλότερη παραγωγή ενέργειας και τελικά γήρανση.

Η ενίσχυση των επιπέδων της NAD, με την χορήγηση στα πειραματόζωα μιας άλλης χημικής ουσίας που φυσιολογικά μετατράπηκε σε NAD, κατάφερε να αναστρέψει τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, μια εβδομαδιαία θεραπεία σε ποντίκια ηλικίας δύο ετών έκανε τους μυς τους να μοιάζουν με αυτούς ποντικιών έξι μηνών, τουλάχιστον ως προς την μιτοχονδριακή ηλικία, τη φλεγμονή και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η Δρ Άννα Γκόμες από το τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ εξηγεί ότι «με μεγαλύτερου εύρους θεραπεία ενδεχομένως να επιτύχουμε και τη μυϊκή ενδυνάμωση. Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να μιλάμε για θεραπεία του γήρατος, καθώς άλλες πτυχές της γήρανσης του οργανισμού, όπως η μείωση του μήκους των τελομερών ή η καταστροφή του DNA, δεν μπορούν να αναστραφούν».

Και η Δρ Γκόμες συμπληρώνει ότι η γήρανση είναι πολυπαραγοντική διαδικασία, άρα η «μάχη» είναι προς το παρόν άνιση.

Οι ερευνητές πάντως προτίθενται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το 2015, αν και η αναστροφή των γηρατειών στους ανθρώπους είναι ακόμη μια μακρινή προοπτική.


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2013

Δύο βαρομετρικά χαμηλά, ένα από τη Β. Αφρική και ένα από τη ΒΔ. Ευρώπη, θα διαμορφώσουν τον καιρό της χώρας μας στη διάρκεια της νέας εβδομάδας

Στην αλγερινή Σαχάρα υπάρχει ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό  που τις επόμενες μέρες θα κινηθεί αρχικά προς τη Λιβύη και στη συνέχεια προς την Κρήτη, επηρεάζοντας τον καιρό της χώρας. Η συννεφιά θα είναι παρούσα στην περιοχή μας από το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα), αλλά οι βροχές θα αρχίσουν ουσιαστικά το απόγευμα τηςΤρίτης (παραμονής των Χριστουγέννων) στη Ν-ΝΔ Ελλάδα (Πελοπόννησος και δυτικές περιοχές Κρήτης και Κυκλάδων). Τις βραδινές –νυχτερινές ώρες βροχές αναμένονται και στην ανατολική Στερεά-Εύβοια. Τα Χριστούγεννα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Πελοπόννησο (νωρίς το πρωί), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς αργότερα στη Θράκη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, στο Ν. Αιγαίο θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά θα χιονίσει. Επισημαίνεται ότι το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (23-25/12) οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση την Τρίτη. Με βάση όλες τις ενδείξεις, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (26-27/12) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και τις έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.  
                                                                                                             
                                                               

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC

Το πρώτο βραβείο στον φωτογραφικό διαγωνισμό του National Geographic κέρδισε η εικονιζόμενη αρκούδα που αποτυπώθηκε στο φακό την ώρα που αναδυόταν από τους λιωμένους πάγους.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου και, σύμφωνα με τη Daily Mail, έλαβαν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι από περισσότερες από 150 χώρες, που υπέβαλαν 7.000 συμμετοχές στις τρεις κατηγορίες: άνθρωποι, μέρη και φύση.
Το πάνελ των ειδικών που ανέδειξε τις νικήτριες φωτογραφίες έκρινε τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των φωτογραφιών.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου Paul Souders με την «αναδυόμενη αρκούδα» που φωτογράφισε στον Καναδά κέρδισε 10.000 δολάρια και ένα ταξίδι στην έδρα του National Geographic στην Ουάσινγκτον, όπου θα λάβει μέρος σε φωτογραφικό σεμινάριο τον επόμενο μήνα.
Η φωτογραφία του θα δημοσιευτεί στο National Geographic.

Δείτε τις φωτογραφίες.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΕΞΙ ΚΡΑΤΗ


Το "αραβικό ΝΑΤΟ" των χωρών του Κόλπου είναι πλέον γεγονός, με την Σαουδική Αραβία να είναι η ηγετική δύναμη αυτής της συμμαχίας.

ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Γλυτωνουν απο του Χαρου τα δοντια

ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 111 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ

Μιζούρι
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 111 χριστουγεννιάτικα δέντρα έχει ο πάστορας Τζέρι Πάουελ στο σπίτι του στο Μιζούρι. Μιλώντας στο KCTV 5 News, ο Πάουελ είπε ότι τα δέντρα «βρίσκονται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και στο μπάνιο».

Το ύψος τους ποικίλει. Υπάρχουν μερικά που φτάνουν μόλις τα 30 εκατοστά, ενώ άλλα που φτάνουν σχεδόν τα τρία μέτρα.

Κοιτώντας κανείς το σπίτι του θα μπορούσε να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να μην έχει καταληφθεί από χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Και όμως. «Μόλις σήμερα, περπατούσα στο διάδρομο και είδα μια γωνία. Και σκέφτηκα: "Το κατάλληλο δέντρο θα μπορούσε να μπει εδώ"» λέει ο ίδιος.

Ο πάστορας λέει ότι λατρεύει τα Χριστούγεννα και τη σημασία που έχουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα για την κοινωνία.

Όσο για το ξεστόλισμα; Αυτό είναι δύσκολη δουλειά, παραδέχεται ο Πάουελ. «Χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να τα βγάλω όλα» λέει, τονίζοντας ότι κάθε δέντρο έχει την ταμπελίτσα του, προκειμένου να ξέρει ποιο δέντρο πάει σε ποιο δωμάτιο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Μίτσελ: "Πάνω από 30 εκατ. ευρώ η αξία του Μήτρογλου"

Ο Μίτσελ μίλησε στην εφημερίδα Marca για τον Ολυμπιακό και τη φετινή του πορεία και υποστήριξε πως η αξία του Μήτρογλου υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ακόμη πως ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε 4ος στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ στη "Marca":

ΚΟΝΣΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ SMARTPHONE

Το Smartphone GamePad και η εφαρμογή Mobile Console ενισχύουν τη gaming εμπειρία στις συσκευές της σειράς Samsung Galaxy, μετατρέποντάς τες άμεσα σε φορητή, ή ακόμα και σε οικιακή, κονσόλα gaming, που μπορεί να συνδεθεί και με την τηλεόραση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η τριαδα της Κυριακης.       267-2       270-2        280-2

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22/12/2013

Πλούσια αθλητική δραστηριότητα περιλαμβάνουν οι σημερινές αθλητικές μεταδόσεις.

ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από έναν μήνα μέχρι και πάνω από έναν χρόνο, ενώ αρκετοί κινδυνεύουν να δουν ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων με τα... κιάλια.

H ελληνική αγορά εργασίας έχει πλήρως απορρυθμιστεί, καθώς μόνο τέσσερις στους δέκα εργαζομένους παίρνουν μισθό χωρίς καθυστέρηση στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή ή συμβιβάζονται με συμβολικά ποσά που «αντικαθιστούν» το μηνιάτικο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει η Συνομοσπονδία (ΓΣΕΕ), έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για το δώρο και αφορούν πια κατά μέσο όρο περίπου 300-350 επιχειρήσεις και 4.000-5.500 εργαζομένους ετησίως. Οι συνήθεις μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εργοδότες είναι:

-Να δώσουν σε είδος αντί για χρήμα το δώρο (τρόφιμα, καύσιμα κλπ.).
-Να πείσουν τους εργαζομένους ότι έχει καταργηθεί (επειδή καταργήθηκε για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους).
-Να το παζαρέψουν, δίνοντας το μισό ή τμήμα του, υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να υπογράψει πως το εισέπραξε ολόκληρο.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΤΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ


Tα μυστικά ομορφιάς της Λατίνας γυναίκας!                                                  Γιατί οι Λατίνες έχουν έντονη φυσική ομορφιά; Μάλλον κάποια μυστικά θα έχουν, αυτά που θα αποκαλύψουμε παρακάτω!


Στη Βραζιλία, οι γυναίκες τρίβουν το κορμί τους με άμμο για να κάνουν απολέπιση, αλλά και για να διώξουν την κυτταρίτιδα!

Οι γυναίκες της Δομινικανής Δημοκρατίας, χρησιμοποιούν το σκόρδο για να κρατήσουν τα νύχια τους γερά. Τεμαχίζουν ένα σκόρδο, το βάζουν σε ένα βερνίκι νυχιών που θα χρησιμοποιήσουν και το αφήνουν για μια εβδομάδα. Μετά το εφαρμόζουν στα νύχια τους!

Οι γυναίκες στη Χιλή, χρησιμοποιούν κόκκινα σταφύλια για λαμπερό δέρμα. Κάνουν μια πάστα από από μια χούφτα κόκκινα σταφύλια και αναμιγνύουν σε αυτά 2 κουταλιές της σούπας λευκή σκόνη. Απλώστε το σαν μάσκα, αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η μάσκα αυτή ξυπνάει το κουρασμένο δέρμα.

Οι γυναίκες στην Κολομβία, είναι γνωστό ότι έχουν όμορφο δέρμα. Το μυστικό τους; 
Πολτοποιούν μερικές φράουλες, προσθέτουν γιαούρτι και μέλι και φτιάχνουν μια μάσκα. Την εφαρμόζουν για 20 λεπτά και μετά ξεπλένουν.

Στο Πουέρτο Ρίκο, οι γυναίκες χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο για τα μαλλιά και τα νύχια. Τρίβουν λίγο στο τριχωτό της κεφαλής και στα νύχια για φωτεινά και υγιή μαλλιά και νύχια.

Στην Κόστα Ρίκα, οι γυναίκες φτιάχνουν το δικό τους conditioner μαλλιών. Προσθέτουν ένα κουταλάκι μέλι στη μαλακτική τους κρέμα για τα μαλλιά.

Στο Μεξικό, οι γυναίκες (συμπεριλαμβανομένης της Salma Hayek) χρησιμοποιούν το "Mimosa tenuiflora" (ένα φυτό που φυτρώνει στο νότιο Μεξικό και τη Βραζιλία) για νεανική επιδερμίδα. Είναι γεμάτη με τόνους από θεραπευτικές ιδιότητες. 

ΔΙΚΑΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Παγκόσμιο Συλλόγων: Το τρόπαιο η Μπάγερν.                         Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε ξανά η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε με 2-0 της Ράχα Καζαμπλάνκα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και κατάκτησε το τρόπαιο.

Μετά το τρεμπλ της περασμένης σεζόν, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού σουπερ καπ, οι Βαυαροί πρόσθεσαν στη συλλογή τους άλλο ένα κύπελλο, το 5ο μέσα στο 2013! Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε ότι είναι η κορυφαία στον κόσμο για την τρέχουσα περίοδο.
Η σημερινή ήταν η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπάγερν που φτάνει στην κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1976 και το 2001, όταν είχαν σηκώσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο!
Ο Ντάντε στο 7΄ και ο Τιάγκο Αλκαντάρα στο 22΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
 Την τρίτη θέση στη διοργάνωση πήρε η Ατλέτικο Μινέιρο, με την παρέα του Ροναλντίνιο (σκόραρε και αποβλήθηκε στο 45΄) να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις και να κερδίζει 3-2 την κινεζική Γκουανγκζού, του Μαρσέλο Λίπι. 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/12/2013


69.Έτος Τεσσάρων Αυτοκρατόρων. Στη Ρώμη οι πραιτοριανοί δολοφονούν τον αυτοκράτορα Βιτέλλιο.
1790. Ο ρωσικός στρατός υπό τον Αλεξάντερ Σουβόροφ καταλαμβάνει το θεωρούμενο απόρθητο φρούριο Ισμαήλ στη Βεσσαραβία. Ο Σουβόροφ είναι από τους λίγους στρατιωτικούς ηγέτες της παγκόσμιας ιστορίας, που δεν έχει ηττηθεί (63-0).
1894. Υπόθεση Ντρέιφους. Στο Παρίσι ο Γαλλοεβραίος αξιωματικός Άλφρεντ Ντρέιφους. Καταδικάζεται για προδοσία, αν και αθώος. Επικεφαλής της εκστρατείας για την αποκατάστασή του θα τεθεί ο Εμίλ Ζολά. Θα αμνηστευτεί μετά 10 χρόνια.
1940.Ελληνοϊταλικός Πόλεμος. Η ΙΙΙ Μεραρχία απελευθερώνει τη Χειμάρρα.
1944. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη των Αρδεννών. Οι ναζί απαιτούν την παράδοση των αμερικανικών στρατευμάτων. Παίρνουν τη μονολεκτική απάντηση από τον διοικητή Άντονι Μακολάιφ: "Nuts!"
1992. Στο Αζερμπαϊτζάν, καθιερώνεται η τουρκική ως επίσημη γλώσσα του κράτους.
1996. Λήγουν μετά 25 μέρες τα αγροτικά μπλόκα στους εθνικούς δρόμους.
1978. Στο Πεκίνο πραγματοποιείται η 3η Ολομέλεια του Κ.Κ. Κίνας. Ο Ντενγκ Ξιαοπίνγκ ανατρέπει την πολιτική της εποχής του Μάο. Χαράσσει το πρόγραμμα για την κινεζική οικονομική μεταρρύθμιση.
1989. Στη Ρουμανία ο Ίον Ιλιέσκου ανατρέπει τον Νικολάι Τσαουσέσκου, που δραπετεύει με ελικόπτερο από το Βουκουρέστι. Θα συλληφθεί με τη σύζυγό του και θα εκτελεστούν τα Χριστούγεννα.
2008. Η συνδικαλίστρια του κλάδου των καθαριστριών Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχεται επίθεση με βιτριόλι.