Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 1/4/2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ FORUM ΜΙΑ 25χρονη ΚΟΠΕΛΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ξεχάστε την αστυνομική ταυτότητα – Πλέον μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή...
Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος.

Και αυτό διότι δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

ΣΤΗΝ ΤΑΣΜΑΝΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΥΙΣΚΙ

Για τους λάτρεις των σινγκλ μαλτ δεν ήταν ακριβώς έκπληξη - οι connaisseurs γνωρίζουν ότι τα κορυφαία αποστάγματα τα βρίσκεις όχι μόνο στη Σκωτία ή στην Ιαπωνία αλλά ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Ωστόσο η ανάδειξη ενός ουισκιού από την μακρινή Τασμανία ως το καλύτερο στον κόσμο για το 2014 αποτελεί αναμφίβολα είδηση. 

IPCC: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

IPCC: Τα χειρότερα έπονται, η κλιματική αλλαγή θα αγγίξει τους πάντες

Έμφαση στα αποθέματα τροφίμων, νερού

REUTERS/STRINGER/CHINA
Παρά τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρόοδος έχει ακυρωθεί από την άνοδο των εκπομπών στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η

ΟΙ 3 ΠΙΟ SEXY ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


«Kάνε μου λιγάκι μμμμ...». Tρεις διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη θα σας πλανέψουν, αφού χαρακτηρίζονται από έντονο ερωτικό στοιχείο. Αφεθείτε στο ρυθμό ενός τάνγκο και ζήστε μία παθιασμένη ταξιδιωτική εμπειρία άνευ όρων και ορίων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31/3/2014


307 Ο Μέγας Κωνσταντίνος παντρεύεται την κατά 15 χρόνια νεότερή του Φαύστα, χωρίζοντας τη Μινερβίνη.
627 Μάχη της Τάφρου. Στη Μεδίνα της Αραβίας ο ιδρυτής του Ισλάμ Μωάμεθ αποκρούει την πολιορκία των Κουραϊσιτών της Μέκκας χάρη στην τάφρο που κατασκεύασε, γύρω από την πόλη.
1492 Διάταγμα της Αλάμπρας. Η Ισαβέλλα της Καστίλλης αποφασίζει την απέλαση όσων από τους 150.000 Εβραίους και μουσουλμάνους υπηκόους της δεν ασπαστούν τον Χριστιανισμό.
1833 Ελληνική Επανάσταση. Οι Τούρκοι παραδίδουν την Ακρόπολη της Αθήνας.
1889 Στο Παρίσι εγκαινιάζεται ο Πύργος του Αϊφελ.
1909 Η Σερβία υποχρεώνεται να αποδεχτεί τον αυστριακό έλεγχο στη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη.
1944 Εθνική Αντίσταση. Εκδηλώνεται το Εαμικό Κίνημα στη Μέση Ανατολή, με αίτημα τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με κορμό την ΠΕΕΑ. Οι Αγγλοι κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης 20.000 Eλληνες στρατιώτες και αεροπόρους.
1946 Εμφύλιος Πόλεμος. Η πρώτη επίθεση των ανταρτών εκδηλώνεται στον Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου με νεκρούς 9 χωροφύλακες και 2 στρατιώτες. Το ΚΚΕ, οι Αριστεροί Φιλελεύθεροι και ο Γ. Καφαντάρη απέχουν από τις διεξαγόμενες εκλογές. Θα νικήσει η Ηνωμένη Παράταξη Εθνικοφρόνων με 55,11%.
1951 Στην Αθήνα ο Ιερός Σύνδεσμος Ελλήνων Αξιωματικών (ΙΔΕΑ) επιχειρεί πραξικόπημα. Καταστέλλεται εν τη γενέσει του από τον Αλέξανδρο Παπάγο. Οι πρωταίτιοι θα αμνηστευτούν το 1952.
2008 Στην Αθήνα πεθαίνει σε ηλικία 97 ετών ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασσέν.