Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 7/3/2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 7/3/2014

ΜΑΡΤΗΣ ΓΔΑΡΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/3/2014
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας ο Μάρτης θα επιβεβαιώσει, ως ένα βαθμό, όσα του καταμαρτυρούν για τις άγριες καιρικές διαθέσεις που αρκετές χρονιές έχει. Ας αρχίσουμε, όμως, από τον παρόντα καιρό, ο οποίος επηρεάζεται από ένα χαμηλό που βρίσκεται στη κεντρική Μεσόγειο. Το σύστημα αυτό κινείται αργά ανατολικά και προκαλεί τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων οι οποίοι στο Β. Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (8-9/3) θα είναι κρύο και ανεμώδες κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, όπου οι βοριάδες θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, αξιόλογες βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, ενώ δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την εβδομάδα που ακολουθεί οι συνθήκες στη χώρα θα είναι χειμωνιάτικες, καθώς η κυκλοφορία θα γίνει  μεσημβρινή (βορράς-νότος) και θα μεταφερθούν στην περιοχή μας ψυχρές αέριες μάζες από τη Β. Ευρώπη. Έτσι, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και τα χιόνια στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα κατεβούν χαμηλά. 


ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

To TripAdvisor πρόσφατα ανακοίνωσε τα νησιά που κέρδισαν μία θέση στη λίστα Travellers’ Choice Islands για το 2014. Και μαντέψτε! Τα μισά απ’ αυτά είναι ελληνικά!
Το Κλέφτικο, στη Μήλο

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πιο επικίνδυνο βιβλίο στον κόσμο

Οι «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου» του Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι είναι ένα βιβλίο που βλάπτει σοβαρά την υγεία. Πρέπει να το πιάσεις προσεκτικά, αλλιώς ...αρρωσταίνεις.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εκδικητικοί «300» και σκοτάδι πέρα από τη λογική




Οι επικοί 300 επιστρέφουν από θαλάσσης δυναμικά και τρισδιάστατα, μία σύγχρονη πραγματική Μήδεια οδηγείται σε ένα τραγικό έγκλημα, μια οικογένεια χάνεται στον χρόνο και ο θυρωρός ενός ξενοδοχείου μπλέκεται σε κωμικές περιπέτειες στις κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/3/2014


961 Ο Νικηφόρος Φωκάς αλώνει τον Χάνδακα (σημ. Ηράκλειο). Καταλύει το Αραβικό Εμιράτο της Κρήτης.
1836 Επανάσταση του Τέξας. Μάχη του Αλαμο. Μετά πολιορκία 13 ημερών από δύναμη 3.000 Μεξικανών, οι 187 Τεξανοί υπερασπιστές του φρουρίου πέφτουν μέχρις ενός. Ο στρατηγός Χιούστον θα το ανακαταλάβει. Το Τέξας θα γίνει ανεξάρτητο και το 1845 Πολιτεία των ΗΠΑ.
1901 Στη Βρέμη, αναρχικός αποτυγχάνει να δολοφονήσει τον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β'.
1910 Στο Κιλελέρ δύο κολίγοι σκοτώνονται, όταν ο στρατός ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους, που επιβιβάζεται στο τρένο για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Λάρισας. Αλλοι δύο χάνουν τη ζωή τους στο Τσουλάρ (σημ. Μελία).
1919 Ουκρανική Εκστρατεία. Το ελληνικό στρατιωτικό σώμα επιτίθεται ανεπιτυχώς εναντίον των μπολσεβίκων γύρω από την Οδησσό.
1933 Κίνημα Πλαστήρα. Αποτυγχάνει απόπειρα πραξικοπήματος για τη ματαίωση σχηματισμού κυβέρνησης από τους βασιλόφρονες (Τσαλδάρης, Κονδύλης, Μεταξάς), νικητές των εκλογών.
1952 Απαγχονίζεται ο Γιούνγκερ Στρόοπ. Υπό τις διαταγές του τα SS αφάνισαν το γκέτο της Βαρσοβίας το 1943.
1957 Η Γκάνα είναι η πρώτη (βρετανική) αποικία της υποσαχάριας Αφρικής, που αποκτά την ανεξαρτησία της.
1964 Σε ηλικία 63 ετών πεθαίνει ο βασιλιάς Παύλος της Ελλάδας. Τον διαδέχεται ο Κωνσταντίνος Β'.
1994 Στο νοσοκομείο Μεμόριαλ των ΗΠΑ πεθαίνει η Μελίνα Μ