Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ



Η Καναδική αεροπορική εταιρεία WestJet δεν είναι απλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Το δημιουργεί κιόλας.... με μια έκπληξη που
επιφύλαξε σε ανυποψίαστους επιβάτες της που ταξίδευαν από τα αεροδρόμια του Toronto και του Hamilton με προορισμό το Cagary.
Με βοηθό την τεχνολογία έκανε τους πάντες να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη!...

Έφτιαξαν έναν εικονικό Άγιο Βασίλη, ο οποίους συνομιλούσε μαζί τους κανονικά. Έμαθε τι δώρο επιθυμούν φέτος τα Χριστούγεννα.


:

ΤΟΥΡΜΠΟΤΡΑΚΤΕΡ

Αμα εχεις τρελα με τα πειραγμενα δεν σε νοιαζει ας ειναι και τρακτερ

O ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2013

Από το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας θα είναι η βαθμιαία επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη (17-18/12) είναι πολύ  πιθανό να φθάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική χώρα. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά  θα σημειωθούν κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (19-20/12) οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Δευτερα 16/12/2013  

ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ

Σημερα στις 11 το πρωι στην περιοχη αγιο Κωνσταντινο στην Στενη, κυνηγος παραπατησε με αποτελεσμα να τραυματιστει  ευτυχως ελαφρα. Για την διασωση του κυνητοποιηθηκε η πυροσβεστικη

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ

Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ (Pics)

ΑΟΡΑΤΗ ΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

Αόρατους κάνει τους κυνηγούς μια εταιρία, που σχεδιάζει ρούχα για καμουφλάζ. Οι εικόνες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά της (Pics)
Εδώ και 25 χρόνια η αμερικανική εταιρεία Realtree έχει δημιουργήσει μια σειρά ρούχων καμουφλάζ  που επιτρέπει στους κυνηγούς να ταιριάζουν απόλυτα στο περιβάλλον που κυνηγούν.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Χιόνισε στο Κάιρο μετά από 112 χρόνια

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς, ενώ στο Κάιρο χιόνισε μετά από 112 χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Χιόνισε στο Κάιρο μετά από 112 χρόνια
Στο Κάιρο, οι κάτοικοι που δεν είχαν ξαναδεί χιόνι στη ζωή τους, ανέβασαν εντυπωσιακές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπως καμήλες να κάθονται πάνω σε χιόνι.

Παχύ στρώμα χιονιού καλύπτει τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι πρακτικά αδύνατη. Τα πάντα έχουν καλυφθεί κάτω από τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ωστόσο οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και σήμερα.
Η σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή της Ιερουσαλήμ και μεγάλα τμήματα της Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη. Όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν μέχρι νεοτέρας, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Χιόνισε στο Κάιρο μετά από 112 χρόνια
Στη Λωρίδα της Γάζας, το νερό έφτασε σε πολλές περιοχές έως τον δεύτερο όροφο κάποιων κτιρίων. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, η κυκλοφορία διεκόπη, ενώ κλειστές παρέμειναν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.
Χιόνισε στο Κάιρο μετά από 112 χρόνια
Στην Ιορδανία και στην Τουρκία, δραματική είναι, λόγω της κακοκαιρίας, η κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων Σύρων προσφύγων. Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, οι αρχές μοιράζουν κουβέρτες και ζεστά ρούχα σε καταυλισμούς προσφύγων, η ζωή των οποίων κινδυνεύει άμεσα λόγω του ψύχους. Από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο 300.000 Σύροι έχουν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία. Κλειστές παρέμειναν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Την ίδια ώρα, αποκλεισμένα παραμένουν 7 ορεινά χωριά στην επαρχία της Λευκωσίας, λόγω της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που πλήττει εδώ και τρεις ημέρες την Κύπρο. Οι ελλείψεις σε είδη βασικής ανάγκης και οι χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους, ενώ πολλοί δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές εξακολουθούν να είναι κλειστοί. Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις περιτές μετακινήσεις, ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν ύφεση της κακοκαιρίας από απόψε.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/12/2013


533. Γοτθικοί Πόλεμοι. Μάχη του Τρικάμαρου. Ο Βελισάριος νικά τους βανδάλους κοντά στην Καρχηδόνα.
1256. Οι Μογγόλοι υπό τον Χουλαγκού Χαν καταλαμβάνουν και καταστρέφουν το φρούριο Αλαμούτ των Ασασίνων καθώς προελαύνουν στην ισλαμική νοτιοδυτική Ασία.
1828. Ο Ιωάννης Καποδίστριας θεσμοθετεί τα πρώτα δικαστήρια στην Ελλάδα.
1890. Στη Νότια Ντακότα ο αρχηγός των Ινδιάνων Σιού, Καθιστός Ταύρος, συλλαμβάνεται και δολοφονείται από την Αστυνομία των ΗΠΑ. Το 1876, στη μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν, ιθαγενείς ομάδες υπό την ηγεσία του αποδεκάτισαν ολόκληρο σύνταγμα του αμερικανικού ιππικού.
1914. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο σερβικός στρατός ανακαταλαμβάνει το Βελιγράδι, που είχε περιέλθει σε αυστροουγγρική κατοχή.
1917. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Σοβιετική Ρωσία συνάπτει ανακωχή με τις Κεντρικές Δυνάμεις.
1941. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ολοκαύτωμα. Τα ναζιστικά στρατεύματα δολοφονούν περισσότερους από 15.000 Εβραίους στη χαράδρα Ντρομπίτσκι Γιαρ, νοτιοανατολικά του Χάρκοβο στη σοβιετική Ουκρανία.
1946. Ψυχρός Πόλεμος. Ο στρατός του Ιράν, υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ, θέτει υπό τον έλεγχό του την κουρδική Δημοκρατία του Μαχαμπάντ, που έχει αποσχισθεί με σοβιετική βοήθεια.
1971. Στην Αθήνα ο ΠΑΟ δίνει τον πρώτο αγώνα για το Διηπειρωτικό Κύπελλο και έρχεται ισόπαλος 1 – 1 με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο.
1991. Στο Κίεβο πεθαίνει ο φημισμένος ελεύθερος σκοπευτής της μάχης του Στάλινγκραντ, Βασίλι Ζάιτσεφ. Κρυμμένος στα χαλάσματα της μαρτυρικής πόλης εξολόθρευσε πάνω από 400 Γερμανούς μεταξύ 10 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου 1942.
1995. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ονομάζουν το κοινό νόμισμα «ευρώ».
2000. Κλείνει ο τρίτος αντιδραστήρας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.
2011. Στη Λετονία τροποποιείται το Σύνταγμα, ώστε να απαγορευτεί ο γάμος ομοφυλοφίλων.