Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

                                                                                                                                                                                                               


«Mistakes», μία διαφήμιση από τη Νέα Ζηλανδία κατά της υπερβολικής ταχύτητας…Ο χρόνος παγώνει και δύο οδηγοί συζητούν για τις λανθασμένες αποφάσεις που τους οδήγησαν στο ατύχημα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 9/1/2014

Άρωμα άνοιξης στην καρδιά του χειμώνα

Η περιοχή μας επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στη Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στη ανατολική Ελλάδα με ένταση το πολύ 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδόν ανοιξιάτικου καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές 17-20οC) και οι τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (10-11/1) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν υψηλές, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ και οι συνθήκες θα παραμείνουν ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κάποια αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (12/1) στα δυτικά και τη Δευτέρα (13/1) στην υπόλοιπη χώρα με την εκδήλωση τοπικών βροχών.                                                                                                               ΚαιρόςΛίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το πρωί τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Β 2 με 3 και στα ανατολικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 19 βαθμούς.
                                                                                                     

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΣ ΗΠΑ


Πολική δίνη στις ΗΠΑ: Δεν αντέχουν ούτε οι πολικές αρκούδες!

 Δήλωση-σοκ δημάρχου: «Μείνετε σπίτι γιατί εάν εκτεθείτε στο κρύο έστω και για δέκα λεπτά, θα πεθάνετε» - Στους 21 οι νεκροί από το ψύχος

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟ 2022




Ο Ζερόμ Βάλκε, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), επιβεβαίωσε την Τετάρτη τις φήμες που ήθελαν ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022 να μη διεξάγεται σε καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, το πιθανότερο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του Μουντιάλ είναι μεταξύ 15 Νοεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου.
Πάντως οι συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι το 2021 ή το 2022.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του Κόλπου τους θερινούς μήνες (40-45 βαθμούς) αναγκάζουν την FIFA να πάρει μία τέτοια απόφαση, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιτίθενται στην στάδια του αέρα.
Η επισημοποίηση των ημερομηνιών αναμένεται να γίνει στο τέλος του 2014.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8/1/2014


781 Επιδρομές των Βίκινγκ. Μάχη του Ασντάουν. Ο στρατός των Σαξόνων, με επικεφαλής τον Αλφρέδο τον Μέγα, αποκρούει την εισβολή των Δανών Βίκινγκ.
1811 Στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ καταπνίγεται εξέγερση των μαύρων με επικεφαλής τον Τσαρλς Ντισλόντις.
1877 Στο Γουλφ Μοουντέιν της Νότιας Μοντάνα, ο ερυθρόδερμος φύλαρχος «Τρελό Αλογο», επικεφαλής 800 ανδρών, δίνει την τελευταία μάχη με τον αμερικανικό στρατό. Θα αναγκαστεί να παραδοθεί.
1912 Ιδρύεται το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μαύρων της Νοτίου Αφρικής.
1916 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι τελευταίες αποβατικές μονάδες της Αντάντ αποχωρούν από την Καλλίπολη, ηττημένες από τον τουρκικό στρατό. Πρόκειται κυρίως για Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς. Εχουν χάσει 180.000 άνδρες. Ανάλογες ήταν και οι τουρκικές απώλειες.
1961 Αλγερινή Επανάσταση. Οι Γάλλοι αποφαίνονται με δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Αλγερίας ύστερα από επτά χρόνια πόλεμο.
1977 Στον Ισθμό της Κορίνθου κατάσχονται 11 τόνοι χασίς σε πλοίο προερχόμενο από Ιράν.
1991 Στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο της Πάτρας δολοφονείται ο καθηγητής μαθηματικών Νίκος Τεμπονέρας. Μέλη της ΟΝΝΕΔ είχαν επιχειρήσει να ανακαταλάβουν το σχολείο. Ως αυτουργός καταδικάστηκε ο Γιάννης Καλαμπόκας.
2010 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποιεί έκθεση για τα ανακριβή στατιστικά στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδας. Επισημαίνει «σκόπιμη εσφαλμένη αναφορά δεδομένων».