Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΣ ΗΠΑ


Πολική δίνη στις ΗΠΑ: Δεν αντέχουν ούτε οι πολικές αρκούδες!

 Δήλωση-σοκ δημάρχου: «Μείνετε σπίτι γιατί εάν εκτεθείτε στο κρύο έστω και για δέκα λεπτά, θα πεθάνετε» - Στους 21 οι νεκροί από το ψύχος

Ακόμα και οι πολικές αρκούδες δεν άντεξαν το πολικό ψύχος που επελαύνει σε 50 αμερικανικές πολιτείες γεγονός που τις ανάγκασε να βρουν ζεστασιά σε εσωτερικούς χώρους.

Tην ώρα που οι Αμερικανοί προσπαθούν να επιβιώσουν στην... εποχή των παγετώνων, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον «πολικό στρόβιλο» (πολική δίνη) που πλήττει τη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για μια γιγαντιαία μάζα ψυχρού αέρα η οποία περιβάλλεται από ένα (jet stream) - ένα ρεύμα ισχυρών δυτικών ανέμων που χωρίζουν τις ψυχρές από τα θερμές αέριες μάζες και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα σε ύψος περίπου 5 χλμ. με 12 χλμ. μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.



Ο πολικός στρόβιλος ανάγκασε μέχρι και την Ανάνα, πολική αρκούδα-ατραξιόν του ζωολογικού κήπου στο Σικάγο να μείνει χτες όλη την ημέρα σε εσωτερικό χώρο. Στη λίμνη Μίσιγκαν, έκπληκτοι οι κλειδαμπαρωμένοι πολίτες είδαν ένα παγοθραυστικό να κάνει την εμφάνιση του την ώρα που η τιμή του φυσικού αερίου έχει δεκαπλασιαστεί. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφηκαν στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπί ενώ τα θερμόμετρα έδειξαν -45 βαθμούς σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια.



Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας. Στην Ινδιανάπολη, όπου χτες ο δήμαρχος ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη σοκαριστική δήλωση. "Μείνετε μέσα στο σπίτι γιατί εάν εκτεθείτε στο κρύο έστω και για δέκα λεπτά, θα πεθάνετε".

Η Ιντιάνοπολη μοιάζει με πόλη - φάντασμα , όπως υποστηρίζει σε σχετικό βίντεο ο δημοσιόγράφος του BBC, την ώρα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι έπονται και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου