Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 25/2/2014

ΤΡΙΤΗ 25/2/2014

Περιορίζονται και εξασθενούν οι βροχές.   Στα 7 μποφόρ οι βοριάδες στο ΝΑ Αιγαίο

Η ψύχρα κυρίως το πρωί και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη). Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν σημαντικά και θα εξασθενήσουν. Την Τετάρτηκαι την Πέμπτη (26-27/2) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Πάντως, τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά η ψύχρα θα είναι και πάλι αισθητή. Την Παρασκευή (28/2) ο καιρός θα είναι ήπιος με τους βοριάδες να παραχωρούν βαθμιαία τη θέση τους στους νοτιάδες και την παγωνιά να υποχωρεί παντού. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις,  στη διάρκεια του τριημέρουΣάββατο, Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα (1-3/3) προβλέπονται κατά περιόδους βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24/2/2014


1303 Α' Πόλεμος για την Ανεξαρτησία της Σκοτίας. Οι Σκότοι νικούν τους Αγγλους στη μάχη του Ρόσλιν.
1525 Ιταλικός Πόλεμος. Μάχη της Παβίας. Τα στρατεύματα της Ισπανίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας συντρίβουν τους Γάλλους και αιχμαλωτίζουν τον Φραγκίσκο Α'. Θα υπογράψει την ταπεινωτική Συνθήκη της Μαδρίτης, παραδίδοντας μεγάλο τμήμα των εδαφών στον νικητή, αυτοκράτορα Κάρολο Ε' των Αψβούργων.
1821 Επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Στο Ιάσιο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης εκδίδει προκήρυξη, που καλεί σε ξεσηκωμό εναντίον των Τούρκων.
1822 Στη Γαλλία ο αντιμοναρχικός στρατηγός σε αποστρατεία Ογκίντ Μπερτόν, μέλος της Στοάς των Καρμπονάρων «Ιππότες της Ελευθερίας», επιχειρεί να καταλάβει την πόλη Σαμίρ. Θα συλληφθεί μαζί με 32 συντρόφους του. Θα καρατομηθεί στο Πουατιέ.
1945 Στο Κάιρο, ο 28χρονος Μουσταφά Εσαουί δολοφονεί μέσα στο αιγυπτιακό Κοινοβούλιο τον πρωθυπουργό Αχμέτ Μαχίρ.
1975 Πραξικόπημα της Πιτζάμας. Καταπνίγεται πριν καν εκδηλωθεί κίνημα χουντικών αξιωματικών. Για «σταγονίδια» μιλά ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ.
1981 Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, συγκλονίζει την Αθήνα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τους 16 φθάνουν οι νεκροί.
1983 Το οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή» βυθίζεται στο Κάβο Ντόρο. Παρασύρει στον θάνατο 28 επιβαίνοντες.
2008 Ο Δημήτρης Χριστόφιας, γραμματέας του ΑΚΕΛ, εκλέγεται Πρόεδρος της Κύπρου.
2008 Ο Ραούλ Κάστρο αναλαμβάνει πρόεδρος της Κούβας μετά την παραίτηση του αδελφού του, Φιντέλ.