Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2013

Την Τετάρτη 18/12/2013 οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους λίγο πιο έντονες σε σχέση με αυτές του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Την Πέμπτη (19/12), τα παραπάνω φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο θα πέσει στα 4 με 6 μποφόρ. Οι συνθήκες, όμως, θα είναι και πάλι ευνοϊκές για παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, από την Παρασκευή (20/12) ως τη Δευτέρα (23/12) δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Επισημαίνεται, πάντως, ότι τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά ο παγετός, αν και εξασθενημένος, θα συνεχιστεί.  

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013
Τεταρτη 18/12/2013

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Ένας νέος δείκτης, ύστερα από 10μηνη έρευνα, αποκάλυψε στο Λονδίνο τις 25 κορυφαίες χώρες στο κόσμο, όσον αφορά στους νέους. Οι νέοι βρίσκονται στο κέντρο της αστικοποίησης. Προσθέτουν ενέργεια, ζωντάνια, δημιουργικότητα και το… ψηφιακό ταλέντο τους, στις πόλεις, δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τονώνοντας την ανάπτυξη και δίνοντας νέες λύσεις. Είναι το μέλλον των πόλεων!

EXTREME SPORTS ( VIDEO ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ)



Δείτε θεαματικές βουτιές, πτώσεις και δεξιότητες με αυτοκίνητα που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα


 -

ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΥΟ ΧΑΜΕΝΑ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΣΕΛΕΡΣ

ΠΙΤΕΡ ΣΕΛΕΡΣ

«Στο φως» δύο χαμένα φίλμ

Δύο χαμένες μικρού μήκους ταινίες του Πίτερ Σέλερς βρέθηκαν στην Αγγλία και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά το νέο έτος.

«Στο φως» δύο χαμένα φίλμ
Τα δύο 30λεπτα φιλμάκια «Ο θάνατος του εμποράκου» και «Η αϋπνία κάνει καλό» γυρίστηκαν το 1957 και θα παρουσιαστούν τεχνικά αποκατεστημένες τον Μάιο στην έναρξη του αγγλικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σάουθεντ.
Τα δύο φιλμ ανακαλύφθηκαν από τον Ρόμπερτ Φάροου που τα είχε πάρει κατά λάθος μαζί με τα κουτιά τους σε μια εκκαθάριση των γραφείων της εταιρίας Park Lane Film το 1996. Ο Φάροου κράτησε για 17 χρόνια τα 21 κουτιά φύλαξης φιλμ που είχε πάρει στην ντουλάπα του, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικούς χώρους για τη δική του κινηματογραφική συλλογή από το φιλμ «Super 8». Ανοίγοντάς τα, πριν από λίγο καιρό, ανακάλυψε τους κρυμμένους θησαυρούς τους.

108.500 EΙΔΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΜΠΙΤ

ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013


Μάρτυρες της «Ερημιάς του Νοσφιστή» έγιναν 108.495 θεατές σε 119 αίθουσες πανελλαδικά το τετραήμερο της πρεμιέρας του την προηγούμενη εβδομάδα, εξασφαλίζοντας στο δεύτερο κεφάλαιο των περιπετειών του «Χόμπιτ» το υψηλότερο άνοιγμα ταινίας στην Ελλάδα για το 2013.

Ρεκόρ ανοίγματος ταινίας σημείωσε το δεύτερο «Χόμπιτ»
Ρεκόρ ανοίγματος ταινίας σημείωσε το δεύτερο «Χόμπιτ»
Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, το πρώτο φιλμ, το «Ενα αναπάντεχο ταξίδι», είχε ξεκινήσει με 110.326 εισιτήρια την πορεία του, αλλά σε πολύ περισσότερες ?153? αίθουσες. Συνολικά, οι παγκόσμιες εισπράξεις της περιπέτειας φαντασίας του Πίτερ Τζάκσον ανήλθαν το ίδιο γουικέντ στα 204,7 εκατομμύρια δολάρια, με τα 73,6 από αυτά να αντιστοιχούν στην τριήμερη πρεμιέρα της (Παρασκευή με Κυριακή) σε ΗΠΑ και Καναδά.
Να θυμίσουμε πως το πρώτο «Χόμπιτ» είχε ολοκληρώσει την παγκόσμια καριέρα του τον περασμένο Φλεβάρη με 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, νούμερο που αναμένεται να φθάσει -αν όχι να ξεπεράσει- και ο «Νοσφιστής».
Πίσω στα καθ' ημάς, το πολυσυζητημένο «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, η «αντίπαλη» του «Νοσφιστή» πρεμιέρα της 12ης Δεκεμβρίου, συγκίνησε 13.508 θεατές σε μόλις 17 αίθουσες, ευνοημένο σε έναν βαθμό και από τη φήμη των πολλαπλών του υποψηφιοτήτων στις Χρυσές Σφαίρ

ΧΛΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Με Ferrari, Maserati και Lamborghini οι φοιτητές στο Ντουμπάι

Με έκθεση αυτοκινήτων πολυτελείας μοιάζει το πάρκινγκ του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Ντουμπάι, όπου οι νεαροί φοιτητές προσέρχονται καθημερινά με...ταπεινά οχήματα, όπως Ferrari, Aston Martin και Rolls-Royce.

(φωτογραφίες: Meeka Nasser/ Daily Mail)
(φωτογραφίες: Meeka Nasser/ Daily Mail)
O κατάλογος δεν έχει τελειωμό: Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Rolls Royce, Maserati, Bentley, Porsche...Αυτοκίνητα δεκάδων χιλιάδων δολαρίων κάνουν παρέλαση στο πάρκινγκ του πανεπιστημίου.
Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στις οποίες τα πανάκριβα αυτοκίνητα στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο, έβγαλε ο φοιτητής Μ. Νάσερ, ο οποίος δηλώνει:
«Φοιτώ στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Ντουμπάι και τα αυτοκίνητα που οδηγούν εδώ οι φοιτητές είναι απίστευτα. Αν επέστρεφα στον Καναδά, το αμάξι μου θα θεωρούνταν συμπαθητικό, όμως εδώ κανείς δεν του ρίχνει δεύτερη ματιά. Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα σε ένα διήμερο και μόνο σε ένα από τα πάρκινγκ της σχολής, οπότε ούτε καν αποδίδουν την πραγματική εικόνα».
«Λάβετε υπόψη σας ότι όλοι οι φοιτητές εδώ είναι 18-24 ετών. Αυτοί που οδηγούν τα πανάκριβα αυτοκίνητα είναι συνήθως ντόπιοι (από τα Εμιράτα) σε περίπτωση που αναρωτιέστε», συμπληρώνει ο φοιτητής που μίλησε στην Daily Mail.
Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Ντουμπάι είναι ιδιωτικό και ιδρύθηκε το 1995.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/12/2013


921 Ο Ρωμανός Α΄ Λεκαπινός, συναυτοκράτορας του Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογέννητου, προσλαμβάνει συμβασιλέα τον γιο του Χριστόφορο και αργότερα τα άλλα δύο παιδιά. Το Βυζάντιο έχει πέντε αυτοκράτορες. Το 933 θα αναγορεύσει Πατριάρχη τον 16χρονο γιο του Θεοφύλακτο.
1526 Ο Πάπας Κλήμης Ζ΄ ιδρύει την Ιερά Εξέταση.
1830 Πεθαίνει από φυματίωση σε ηλικία 57 ετών ο Σιμόν Μπολιβάρ, ο απελευθερωτής των ισπανικών αποικιών της Αμερικής.
1874 Γεννιέται ο Οράτιος Γκόλντιν, Ρώσος μάγος, ο πρώτος, που «θα κόψει» άνθρωπο στα δύο.
1903 Στη Βόρεια Καρολίνα πραγματοποιείται η πρώτη πτήση αεροπλάνου. Δημιουργοί του είναι τα αδέλφια Γουίλμπερ και Ορβιλ Ράιτ, κατασκευαστές ποδηλάτων.
1915 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Γερμανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Θεσσαλονίκη.
1924 Στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται Πατριάρχης ο Κωνσταντίνος ΣΤ'. Ενθρονίζεται αυθημερόν. Η τουρκική κυβέρνηση τον θεωρεί ανταλλάξιμο. Θα τον απελάσει στις 30 Ιανουαρίου.
1966 Οι αρχηγοί της Ενωσης Κέντρου και της ΕΡΕ Γ. Παπανδρέου και Π. Κανελλόπουλος συμφωνούν σε μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο. Θα οδηγούσε σε εκλογές στις 28 Μαΐου 1967, αλλά μεσολάβησε η δικτατορία.
2010 Αραβική Ανοιξη. Στην Τυνησία αρχίζουν μαχητικές διαδηλώσεις, που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Αλι. Ολα άρχισαν με την αυτοπυρπόληση ενός άνεργου πτυχιούχου πανεπιστημίου. Η Αστυνομία τον εμπόδιζε να πουλά λαχανικά χωρίς άδεια.