Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 20/5/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

                                                  Η πρόγνωση του καιρού έως και το Σάββατο από τον Σάκη Αρναούτογλου

Λιγότερη συννεφιά αύριο και μόνο στα βόρεια της χώρας. Μπόρες τις θερμές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μικρή ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Καλοκαιρινές θερμοκρασίες από την Τετάρτη.


ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΑΙ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Οι επιστήμονες έφτιαξαν το πρώτο αντηλιακό που... πίνεται

Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και ενυδατώνει. Εχει δείκτη προστασίας 30 και «δρα» για περίπου τρεις ώρες, εξουδετερώνοντας το 97% των ακτινών UVA και UVB.

Το αντηλιακό που πίνεται μένει να εγκριθεί επισήμως από τους εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων. Εν τω μεταξύ ωστόσο, το προϊόν φέρεται να πωλείται κανονικά μέσω διαδικτύου
Το αντηλιακό που πίνεται μένει να εγκριθεί επισήμως από τους εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων. Εν τω μεταξύ ωστόσο, το προϊόν φέρεται να πωλείται κανονικά μέσω διαδικτύου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2014


325 Στη Νίκαια της Βιθυνίας συνέρχεται η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Καταδικάζει τον αρειανισμό και συντάσσει τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως. Υπολογίζει την ημερομηνία του Πάσχα.
1498 Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Κάλικουντ, ανακαλύπτοντας τον θαλάσσιο δρόμο προς τις Ινδίες.
1622 Στην Κωνσταντινούπολη οι εξεγερμένοι γενίτσαροι ανατρέπουν τον 18χρονο σουλτάνο Οσμάν Β΄ που στραγγαλίζεται στη φυλακή.
1631 Τριακονταετής Πόλεμος. Ο στρατός των Αψβούργων καταλαμβάνει το Μαγδεβούργο. Οι κάτοικοι παραδίδονται στη σφαγή.
1802 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επαναφέρει τη δουλεία στις γαλλικές αποικίες, ανακαλώντας την κατάργησή της, που είχε ψηφίσει η Γαλλική Επανάσταση.
1825 Ελληνική Επανάσταση. Στο Μανιάκι Μεσσηνίας ο Παπαφλέσσας και οι άνδρες του πέφτουν μαχόμενοι εναντίον του Ιμπραήμ.
1902 Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις ΗΠΑ, που διατηρούν τις θέσεις τους στο Γκουαντάναμο.
1927 Συνθήκη της Τζέντα. Η Βρετανία αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ιμπν Σαούντ στα βασίλεια του Χετζάζι και του Νεΐντ, που αργότερα θα αποτελέσουν το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
1941 Μάχη της Κρήτης. Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πέφτουν κατά κύματα κοντά στο αεροδρόμιο Μάλεμε στα Χανιά. Αντιμετωπίζουν τη σκληρή αντίσταση των συμμάχων και των Κρητών μαχητών.
2002 Η Πορτογαλία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ. Hταν αποικία της μέχρι το 1976, οπότε κατελήφθη από την Ινδονησία.