Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 10/4/2014

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο 48ωρο - Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος είχε κάνει ειδική αναφορά στην αλλαγή του καιρού της Πέμπτης ήδη από την Δευτέρα εδώ στο enikos.gr.
Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο 48ωρο και ποιά δείχνει να είναι η εξέλιξη του καιρού την Μ. εβδομάδα καθώς και τις ημέρες του Πάσχα σύμφωνα με τα τελευταία μετεο-στοιχεία.

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ο καιρός-Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Τα όσπρια μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο


SHUTTERSTOCK
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία μείωση κατά 5% στο επίπεδο της «λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας» (χοληστερόλης LDL) στο αίμα των ανθρώπων που τρώνε μία μερίδα οσπρίων την ημέρα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9/4/2014


537. Γοτθικός Πόλεμος. Ο στρατηγός του Βυζαντίου Βελισάριος, που έχει ανακαταλάβει τη Ρώμη μετά 60 χρόνια κατοχής, απαλλάσσει την πόλη από την πολιορκία των Οστρογότθων. Έχει ενισχυθεί από 1.600 ιππείς και τοξότες , Ούννους και Σλάβους.
1388. Μάχη του Νίφιλς. Οι δυνάμεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας νικούν τον στρατό των Αψβούργων , επιβάλλοντας την ανεξαρτησία της χώρας.
1829. Επτά Υδραίοι, με επικεφαλής τον Γκίκα Βούλγαρη, είναι οι πρώτοι Έλληνες, που οδηγούνται από τους Άγγλους στην Αυστραλία. Είχαν καταδικαστεί για πειρατεία.
1865. Αμερικανικός Εμφύλιος. Στο Απόματοξ της Βιρτζίνια ο Ρόμπερτ Λι παραδίδει τον αποδεκατισμένο στρατό του στον στρατηγό των Βορείων Οδυσσέα Γκραντ. Τερματίζεται η τετράχρονη σύρραξη.
1870. Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των Αρβανιτάκηδων σφάζει Βρετανούς ομήρους της. Στρατιωτικό απόσπασμα επιτέθηκε εναντίον των ληστών. Όσοι από τους δράστες πιάστηκαν ζωντανοί, θα καρατομηθούν.
1911. Ο Κωστής Παλαμάς, Γραμματέας του Πανεπιστημίου, τιμωρείται με αργία ενός μηνός, ως δημοτικιστής.
1953. Ο υπουργός Συντονισμού Σπύρος Μαρκεζίνης υποτιμά τη δραχμή κατά 50%. Η ισοτιμία με το δολάριο θα οριστεί στο1/30.
2003. Πόλεμος στο Ιράκ. Ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει τη Βαγδάτη. Γκρεμίζει το ορειχάλκινο άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν στο κέντρο της πόλης.
2005. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος παντρεύεται την Καμίλα Πάουερ.
2010. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβαθμίζει εκ νέου την ελληνική οικονομία. Τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων αρχίζουν τον καλπασμό τους.