Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9/4/2014


537. Γοτθικός Πόλεμος. Ο στρατηγός του Βυζαντίου Βελισάριος, που έχει ανακαταλάβει τη Ρώμη μετά 60 χρόνια κατοχής, απαλλάσσει την πόλη από την πολιορκία των Οστρογότθων. Έχει ενισχυθεί από 1.600 ιππείς και τοξότες , Ούννους και Σλάβους.
1388. Μάχη του Νίφιλς. Οι δυνάμεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας νικούν τον στρατό των Αψβούργων , επιβάλλοντας την ανεξαρτησία της χώρας.
1829. Επτά Υδραίοι, με επικεφαλής τον Γκίκα Βούλγαρη, είναι οι πρώτοι Έλληνες, που οδηγούνται από τους Άγγλους στην Αυστραλία. Είχαν καταδικαστεί για πειρατεία.
1865. Αμερικανικός Εμφύλιος. Στο Απόματοξ της Βιρτζίνια ο Ρόμπερτ Λι παραδίδει τον αποδεκατισμένο στρατό του στον στρατηγό των Βορείων Οδυσσέα Γκραντ. Τερματίζεται η τετράχρονη σύρραξη.
1870. Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των Αρβανιτάκηδων σφάζει Βρετανούς ομήρους της. Στρατιωτικό απόσπασμα επιτέθηκε εναντίον των ληστών. Όσοι από τους δράστες πιάστηκαν ζωντανοί, θα καρατομηθούν.
1911. Ο Κωστής Παλαμάς, Γραμματέας του Πανεπιστημίου, τιμωρείται με αργία ενός μηνός, ως δημοτικιστής.
1953. Ο υπουργός Συντονισμού Σπύρος Μαρκεζίνης υποτιμά τη δραχμή κατά 50%. Η ισοτιμία με το δολάριο θα οριστεί στο1/30.
2003. Πόλεμος στο Ιράκ. Ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει τη Βαγδάτη. Γκρεμίζει το ορειχάλκινο άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν στο κέντρο της πόλης.
2005. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος παντρεύεται την Καμίλα Πάουερ.
2010. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβαθμίζει εκ νέου την ελληνική οικονομία. Τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων αρχίζουν τον καλπασμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου