Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 20/2/2014

ΠΕΜΠΤΗ 20/2/2014

Νοτιάδες, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Ένα άλλο χαμηλό στη Ν. Τυνησία κινείται αργά Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα περάσει με νοτιάδες εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού της Παρασκευής(21/2) θα είναι οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στις νότιες περιοχές και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (22/2), οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (23-24/2), αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της  χώρας.  

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ

ΒΙΝΤΕΟ-Ν.Μπογιόπουλος: Οι κομμένοι μισθοί και οι κομμένες συντάξεις πληρώνουν τα δάνεια
«Η πολιτική αυτή, όχι μόνο δεν μειώνει το χρέος, αλλά το μεγαλώνει, το διογκώνει, το αυξάνει, το πολλαπλασιάζει», ανέφερε ο αρθρογράφος του enikos.gr και της Realnews, Νίκος Μπογιόπουλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι 5 πόλεις με τους περισσότερους ουρανοξύστες στον κόσμο

Το Χονγκ Κονγκ
Το να αναδείξουμε τα υψηλότερα κτήρια στον κόσμο, είναι ένα θέμα που αλλάζει από μέρα σε μέρα, με τους σύγχρονους ρυθμούς ανάπτυξης. Παρακάτω όμως θα δείτε ποιες είναι οι πόλεις όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος

ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Βαθιά μέσα σε ένα βουνό, εκεί όπου το Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard συναντά το Βόρειο Πόλο βρίσκεται η παγκόσμια σιταποθήκη.

9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΥΜΑ


Όταν μπαίνει η άνοιξη, λίγο η χαρά μας που έβγαλε ήλιο, λίγο που είμαστε πάντα έτοιμοι να βάλουμε το κοντομάνικο και να βολτάρουμε στην πόλη είναι αρκετά για να την αρπάξουμε και να κρεβατωθούμε, καταφέρνοντας όχι μόνο να την περνάμε αγκαλιά με τα χαρτομάντιλα αλλά και να χάσουμε τη βόλτα στον ήλιο, που σε αυτήν άλλωστε οφείλοντα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19/2/2014


197 Μάχη στο Λούγδουνο (σημ. Λυών). Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεβήρος Σεπτίμιος νικά τον σφετεριστή Κλαύδιο Αλβίνο, που αυτοκτονεί. Είναι η αιματηρότερη σύγκρουση μεταξύ ρωμαϊκών λεγεώνων.
1674 Γ΄ Αγγλο-ολλανδικός Πόλεμος. Με τη συνθήκη ειρήνης του Γουέστμινστερ η αποικία του Νέου Αμστερνταμ παραχωρείται στους Αγγλους. Μετονομάζεται Νέα Υόρκη.
1878 Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Η Τουρκία παραχωρεί τη Μακεδονία και τη Θράκη στη Βουλγαρία μετά την ήττα της από τη Ρωσία. Το καθεστώς αυτό θα ανατραπεί με τη Συνθήκη του Βερολίνου.
1915 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Απόβαση στην Καλλίπολη. Αρχίζουν αγγλογαλλικές επιχειρήσεις στα Δαρδανέλια με καταιγιστικό βομβαρδισμό των οθωμανικών θέσεων.
1936 Σύμφωνο Σοφούλη ? Σκλάβαινα. Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Θεμιστοκλής Σοφούλης και ο εκπρόσωπος του Παλλαϊκού Μετώπου Στέλιος Σκλάβαινας (φωτό) υπογράφουν πολιτική συμφωνία. Με τις ψήφους των κομμουνιστών ο Σοφούλης θα εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής.
1945 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αρχίζει η αμερικανική επίθεση στην Ιβοζίμα της Ιαπωνίας.
1956 Στις εκλογές η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπολείπεται σε ψήφους της Δημοκρατικής Ενωσης (47,38% έναντι 48,15%). Ομως κερδίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (165 έδρες) χάρη στο «τριφασικό» εκλογικό σύστημα.
1959 Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου. Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων η συνθήκη για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Αυγούστου 1960.