Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΜΕΡΑ

Ένα πραγματικά τρομακτικό γεγονός κατέγραψε με την ερασιτεχνική του κάμερα οδηγός στην Ταιβάν όπου εξαιτίας της συνεχόμενης βροχόπτωσης ένας τεράστιος βράχος έπεσε στη μέση του δρόμου, δίπλα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.




Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 7/2/2014

Στην ανατολική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη οδεύουν οι βροχές που δεν θα κρατήσουν πολύ

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Με την απομάκρυνσή του χαμηλού προς την Α. Μεσόγειο, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο  στη Δ. Ελλάδα. ΤοΣαββατοκύριακο (8-9/2) ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος, καθώς θα επικρατήσει στη χώρα Ν-ΝΔ ρεύμα εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά διαστήματα θα υπάρχει συννεφιά, αλλά βροχές θα σημειωθούν βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στην κεντρική και τη νότια χώρα, όπου ο υδράργυρος κατά τόπους θα αγγίξει τους 20 βαθμούς. Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας και μάλιστα στα νότια η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Πάντως από το απόγευμα της Τρίτης (11/2) στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη (12/2) στις περισσότερες περιοχές της χώρας  θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες.    


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/2/2014

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ

Μια φοιτήτρια στη Σαουδική Αραβία έχασε τη ζωή της λόγω καρδιακής προσβολής, επειδή στελέχη του πανεπιστημίου της αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε άνδρες τραυματιοφορείς, που έφτασαν στο σημείο με ασθενοφόρο, να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, γράφει σήμερα η εφημερίδα Οκάζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μία από τις σχολές για τις φοιτήτριες, ανέφερε η Οκάζ, αλλά το προσωπικό του πανεπιστημίου καθυστέρησε τους νοσοκόμους επί δύο ώρες.

Το προσωπικό του πανεπιστημίου υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/2/2014


891 Πεθαίνει έκπτωτος και εξόριστος σε μοναστήρι της Αρμενίας ο ηλικίας 71 ετών Πατριάρχης Φώτιος Α'. Ηρθε σε ρήξη με τον Πάπα της Ρώμης λόγω της προσθήκης του Filioque στο Σύμβολο της Πίστεως. Συνδέθηκε με τον εκχριστιανισμό των Σλάβων και τη βάπτιση του Βούλγαρου βασιλιά Μπόρις.
1778 Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Η Γαλλία αναγνωρίζει τις ΗΠΑ.
1862 Αμερικανικός Εμφύλιος. Το Πολεμικό Ναυτικό της Ενωσης καταλαμβάνει έπειτα από βομβαρδισμό το οχυρό Χένρι στις όχθες του Τενεσί, κερδίζοντας την πρώτη νίκη του επί των Νοτίων.
1900 Στη Χάγη της Ολλανδίας ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου.
1914 Στα ανάκτορα της Στοκχόλμης, 30.000 αγρότες διαδηλώνουν υπέρ του βασιλιά, που βρίσκεται σε διαμάχη με το Κοινοβούλιο. Είναι η τελευταία του προσπάθεια να ασκήσει εξουσία ως μονάρχης.
1952 Η Ελισάβετ Β' ανακηρύσσεται βασίλισσα της Αγγλίας. Επιστρέφει εσπευσμένα από την Κένυα, επειδή ο πατέρας της Γεώργιος ΣΤ' πέθανε αιφνιδιαστικά στον ύπνο του.
1958 Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ελικοφόρο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο αποτυγχάνει να πάρει ύψος κατά την απογείωση. Μεταξύ των 23 νεκρών του δυστυχήματος συγκαταλέγονται οκτώ ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
2000 Β' Πόλεμος της Τσετσενίας. Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα Γκρόσνι υποχρεώνοντας σε φυγή την αυτονομιστική κυβέρνηση.