Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 3/01/2014

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Ο Iron Man 3 στην κορυφή του παγκόσμιου box office το 2013

Ο Iron Man 3 στην κορυφή του παγκόσμιου box office το 2013
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε σκηνή του «Iron Man

BREAKING BAD

Έμπορος ναρκωτικών είδε το τέλος του Breaking Bad παρέα με τον "Χάιζενμπεργκ"

Απίστευτη εξέλιξη. Ο άνθρωπος, που είχε κληρωθεί να δει το τέλος του Breaking Bad μαζί με τους συντελεστές, κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών! Τι είχε δηλώσει μετά τη νίκη του (Pics).

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Ουρές στα καταστήματα του Κολοράντο για τη νόμιμη μαριχουάνα
Ανοιξαν τις πόρτες τους, 40 καταστήματα πώλησης μαριχουάνας στο Κολοράντο και χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν να αγοράσουν, σχηματίζοντας ουρές και επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους.
The New York Times

Σε 40 καταστήματα σε ολόκληρη την πολιτεία, κάτοικοι και τουρίστες έδειξαν τις ταυτότητες τους και σχημάτισαν ουρές έξω από τα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας. Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης κάνουν λόγο για μια ιστορική αλλαγή στη νομοθεσία των φαρμάκων, όπου απομακρύνεται -από την τιμωρία και την απαγόρευση.
Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με άρθρο των New York Times, ήταν μακροχρόνιοι χρήστες και αρκετοί είχαν συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας στο παρελθόν.
Ενώ 20 πολιτείες επιτρέπουν την μαριχουάνα για φαρμακευτική χρήση, στο Κολοράντο και στην Ουάσινγκτον αποφασίστηκε με σχετική ψηφοφορία τον περασμένο χρόνο να γίνουν οι πρώτες στη χώρα που θα νομιμοποιήσουν μικρές ποσότητες του φυτού για ψυχαγωγική χρήση, όπως ακριβώς προβλέπεται με το αλκοόλ.
Από την Πρωτοχρονιά εφαρμόζεται ο νόμος στο Κολοράντο.

ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΤΙΑ Ο ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ

T
Ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος μετρά 186 παρουσίες στο Σαμπιονά (και 94 γκολ) με τα χρώματα των Οσέρ και Μαρσέιγ, θα βρίσκεται στη διάθεση του Φρεντερίκ Χανζ για τον αγώνα της 5ης Ιανουαρίου με αντίπαλο την Εβιάν στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας (φωτογραφία αρχείου).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Ο Τζιμπρίλ Σισέ επέστρεψε στο γαλλικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2008, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαστιά, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 18 μηνών.
Ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος μετρά 186 παρουσίες στο Σαμπιονά (και 94 γκολ) με τα χρώματα των Οσέρ και Μαρσέιγ, θα βρίσκεται στη διάθεση του Φρεντερίκ Χανζ για τον αγώνα της 5ης Ιανουαρίου με αντίπαλο την Εβιάν στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας.
Η Μπαστιά αποτελεί το δέκατο σταθμό στην καριέρα του Σισέ, αφού εκτός των προαναφερόμενων συλλόγων έχει επίσης αγωνιστεί σε Λίβερπουλ, Σάντερλαντ, Παναθηναϊκό, Λάτσιο, Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Αλ Γκαράφα και Κουμπάν Κράσνονταρ. 

ΤΑ TABLETS KAI TA SMARTPHONE EΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ

Τα... υπό εξαφάνιση τεχνολογικά είδη

Στην εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets με τα οποία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, από ψυχαγωγία και ενημέρωση μέχρι διεκπεραίωση των καθημερινών μας εργασιών, αναπόφευκτα ορισμένες συσκευές που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας περιπίπτουν σε αχρηστία.

Βιντεοκάμερες και ρολόγια χειρός βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» των... απειλούμενων τεχνολογικών ειδών. Τα smartphones τείνουν να τα αντικαταστήσουν ολοκληρωτικά
Βιντεοκάμερες και ρολόγια χειρός βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» των... απειλούμενων τεχνολογικών ειδών. Τα smartphones τείνουν να τα αντικαταστήσουν ολοκληρωτικά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2/01/2014


332 π.Χ. Στη Φοινίκη, ο Μέγας Αλέξανδρος αρχίζει την πολιορκία της Τύρου. Θα την κυριεύσει μετά από επτά μήνες. Θα σφαγούν 8.000 υπερασπιστές της και θα εξανδραποδιστούν 30.000 κάτοικοι.
1472 Ρεκονκίστα. Το εμιράτο της Γρανάδας παραδίδεται στον Φερδινάνδο Ε΄ και την Ισαβέλλα Α΄. Οι Ισπανοί ολοκληρώνουν την ανάκτηση της Ιβηρικής, όπου οι Αραβες βρίσκονταν από τον 8ο αιώνα. Οσοι δεν ασπαστούν τον χριστιανισμό, θα διωχθούν από την Ευρώπη.
1757 Οι Αγγλοι καταλαμβάνουν την Καλκούτα. Την καθιστούν πρωτεύουσα των Βρετανικών Ινδιών.
1903 Ο Δημήτρης Ταγκόπουλος εκδίδει τον «Νουμά», το σημαντικότερο περιοδικό του δημοτικισμού.
1905 Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος. Με την παράδοση 24.000 Ρώσων στρατιωτών στους Ιάπωνες λήγει η πολιορκία του Πορτ Αρθουρ.
1910 Στην Ελλάδα καθιερώνεται η αργία της Κυριακής.
1919 Ουκρανική Εκστρατεία. Αρχίζει η μεταφορά ελληνικών μονάδων στην Κριμαία. Οι απώλειες θα φτάσουν τους 141 νεκρούς και 116 τραυματίες. Η επέμβαση της Αντάντ εναντίον των μπολσεβίκων θα συντριβεί.
1963 Πόλεμος του Βιετνάμ. Μάχη του Απ Μπακ. Οι Βιετκόνγκ κερδίζουν την πρώτη μεγάλη νίκη τους επί των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Σαϊγκόν.
1974 Πετρελαϊκή κρίση. Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον υπογράφει διάταγμα για τον περιορισμό του ορίου ταχύτητας των αυτοκινήτων λόγω της έλλειψης καυσίμων. Προκλήθηκε από το εμπάργκο του ΟΠΕΚ.